Inlägg från: Anonym (Agnes) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Agnes)

    Är det ok med förlovningsfest dä man inte tä00000000000000nker gifta sig?

    Bjoer skrev 2020-04-08 10:08:04 följande:
    Fast det är det ju inte om de inte förlovar sig. ;)

    Men ärligt talat, jag frågade flera gånger, rätt hövligt, vad de menade med "förlovning" om de inte menade det traditionella "fria". Och ingen verkar kunna svara på det. Flera "Goddag yxskaft!"-svar säger bara "De menar nått annat än att fria." och "Ordet har ändrat betydelse." som om jag inte visste det redan när jag explicit ställer frågan vad den nya betydelsen är. Så vad är den nya betydelsen? Att byta ringar och lova att inte göra slut? Eller?
    Troligtvis är det nåt sånt. Tror mest att det handlar om att folk nästan vill låtsas vara gifta utan att faktiskt behöva gifta sig. Att kunna peka på sina händer och säga "Titta! Titta! Jag har en ring på fingret! Det betyder att jag är seriös i min relation!" fastän det inte är någon skillnad på deras relation och någon som är sambo eller särbo. 
  • Anonym (Agnes)
    Anonym (Snart är det dags!) skrev 2020-04-18 16:16:51 följande:
    Obs, jag behöver ingen uppläxning om att man "måste" gifta sig för att räknas som förlovad.
    Vi ska "bara" förlova oss och vill att det ska bli ett minne för livet.
    Och det kan ni väl göra oavsett hur era gäster ser på er fest? Du frågade om folk skulle tycka att det var konstigt med en jättefest, och vissa har sagt att det vore det. Finns väl säkert också någon i er bekantskap som tycker att ert upplägg är fånigt och konstigt och att ni enbart har fest för att ni är uppmärksamhetskåta. Men det påverkar väl inte er? Ni behöver ju inte ha alla gästers tillåtelse för att ha en fest. 

    Sen var ju Anonym (Trams) kommentar knappast en uppläxning.
Svar på tråden Är det ok med förlovningsfest dä man inte tä00000000000000nker gifta sig?