• Anonym (Q)

    Relation med kroniskt deprimerad man?

    Jobbar han på det så hade han inte gått bort rakt av i alla fall. Jag hade dock varit mycket tveksam till att skaffa barn med honom. Eller hade i alla fall väntat några år för att se att han verkligen har depressionen under kontroll.
    Överväger du en relation med honom så antar jag att du redan gillar hans goda sidor och att han är en person som du kan känna kärlek för. Det är inget att ta lätt på. Men tro inte att din kärlek kan bota någon depression. Det är något som han måste visa att han kan hantera.

  • Anonym (Q)
    Anonym (Jellyfish) skrev 2020-04-08 19:43:58 följande:
    Tack för svar. Är en person med självinsikt och med målsättning att få ett bättre och mer välordnat liv. Kommer inte kunna arbeta heltid. Inga missbruks- eller ekonomiska problem. Snäll och ensam människa som diagnostiserats med kronisk depression + GAD.
    Överväger du att inleda en relation med denna person eller är du denna person?
  • Anonym (Q)
    Anonym (Jellyfish) skrev 2020-04-08 20:34:24 följande:

    Något av det är jag.


    Lite mer information hade gjort eventuella svar lite mer relevanta.

    Är det du som slåss med depressioner så vet du hur just du drabbas av dem - du känner det monster som du tar med in i relationen. Kommer du att kunna ge kvinnan vad hon behöver och vill ha för att bygga ett liv ihop? Tror du att hon är stark nog att klara av det?

    Är du den som överväger att gå in i en relation med en person som har kroniska depressioner så känner du till dina egna styrkor och svagheter och hur starka dina känslor är för personen. Du måste kunna utvärdera hur pass destruktiv inverkan depressionen kommer att ha på er relation och om det kommer att vägas upp av det positiva. Även en person som har god självinsikt och som behandlar sin depression kommer att ha svårare perioder och det är inte lätt att leva med. Men alla har vi våra kors att bära och alla relationer kommer att ha upp och nergångar. Det som är värt att göra är ibland det som är en lite större utmaning. Gå in i det med öppna ögon och realistiska förväntningar.
Svar på tråden Relation med kroniskt deprimerad man?