• Mimosa86

    Varför finns det så många idiotmän?

    Postman skrev 2020-04-16 21:24:38 följande:

    Jag tror att det har att göra med vårt testosteron, vi är mer riskbenägna, impulsiva, våldsamma och mer utåtagerande när vi mår dåligt. 

    Rastlösa eller sysslolösa män är farliga brukar jag också säga, det vi gör idag i vårt segregerade samhälle är att låta en massa pojkar, killar, män sitta sysslolösa, det slår tyvärr tillbaka omgående.

    Tyvärr har vår syn på kvinnor som goda och män som onda gjort att vi har lämnat pojkar, killar, män utan engagemang, skolan som är idag gynnar flickor, inte pojkar och då får man det i retur, det är så det funkar.

    Samhället måste engagera sig långt mer i pojkar, killar, män och då menar jag inte ur något feministiskt tjafs utan ur ett medmänskligt perspektiv.

    Det är vad jag tror men jag är ingen sanning.


    Visst är det så. Men hittils har ju den samhällsinsatsen gjorts i huvudsak av kvinnor. Och det funkar inte! För det kan inte längre ligga på kvinnor att rädda upp allt och alla. Ibland är det tyvärr det enda som funkar att en brorsa uppfostrar en annan brorsa. För de lyssnar tyvärr inte på oss tjejer. Här behöver alla fina och bra män visa sig, ta ställning och agera när en nära vän eller helt främmande person beter sig illa eller utrycker sig horribelt om en annan människa.

    Metoo var ett omskakade fenomen som visade vilket fruktansvärt gigantiskt samhällsproblem vi har. Och hur ställde sig majoriteten män till detta? Med tystnad!! Istället för att bli förbannade ställa sig upp och kräva förändring.

    Istället så riktades mycket ilska, inte mot förövarna som förstör för alla bra män, nej förakt och ilska riktades emot de som blivit utsatta som valde att berätta istället för att hålla tyst
  • Mimosa86
    Vattumankillen skrev 2020-04-20 16:46:53 följande:

    Kvinnorna kan också reagera med tystnad när männen behandlas dåligt av dom.

    Orsaken varför männen reagerade bland annat så kan ju bero på att kvinnorna gick ut med namn på olika personer utan att de hade döms i någon rättegång


    Fel. Av alla världens miljoner berättelser om trakasserier, övergrepp, våldtäkt, misshandel och hot har enbart ett fåtal namn outats. Knappt några alls i sammanhanget.

    Jag vet många många män som behandlas med kalla handen, med sarkasm och elakheter av kvinnor. Det ifrågasätter jag inte alls. Kvinnor kan vara riktiga ragator. På samma sätt som jag vet flera förhållanden där mannen är taskig mot sin kvinna. Män kan vara riktiga rövhattar. Men nu pratar jag inte om taskmörtar. Nu pratar jag om brott som riktar sig till ett visst kön av (nästan uteslutande) ett annat kön. Och där det inte räcker att enbart kvinnor höjer rösten. Här måste män kavla upp ärmarna och agera förebilder åt dem som inte anser att en kvinna är någon man lyssnar på eller tar på allvar.

    Hjälp till.

    Mig veteligen är fler kvinnor än män involverade i föreningar för att motverka självmord och självmordslinjer (främst män begår självmord) samt är det fler mödrar än fäder som gör uppror mot snäva matchonormer som förstör för deras söner. Kvinnor engagerar sig i välgörenhet och ideellt betydligt mer än män och är också främst de som jobbar med människor. Så jag tycker det är helt på sin plats att kvinnor nu sträcker ut handen till alla män och ber dem/er att HJÄLP TILL!
  • Mimosa86
    Postman skrev 2020-04-20 18:40:39 följande:

    Håller inte med dig, det är väl majoriteten män som är med och gör den samhällsinsatsen, dagligen, hur många män är det inte som går till sitt arbete varje dag och gör grymma samhällsinsatser. Du gör som många andra misstaget och dömer alla män för vad en liten klick gör. Dessutom har vi också fått nya kulturer in i landet som har en annan syn på kvinnor, det har tyvärr gjort att gruppen som uppför sig illa emot kvinnor ökar samtidigt som vi har valda som drar ner på samhällstjänster, vänd dig till dom i första hand.

    Metoo var en moderns tids häxjakt som var fruktansvärd och där alla demokratiska spelregler sattes ur funktion. Det har också våra domstolar nu i efterhand tydligt visat tack och lov.


    Det här uttalandet om metoo tycker jag är så vedervärdigt att det saknar motstycke. Miljoner berättelser om sexuellt förtryck och våld har outats under hashtaggen runt om i världen. I Sverige har flera hundra tusen berättelser kommit upp till ytan som vittnar om en fruktansvärd tillvaro för kvinnor. Bransch efter bransch har släppt statistik och kräver efter metoo drägliga arbetsklimat för kvinnor där kvinnor ska få jobba fredade. Och du kallar detta häxjakt och demokratiskt haveri för att 5 mediamän blivit uthängda i sociala medier?? Du måste skoja?? Varför inte istället fokusera på halva befolkningen som är utsatta än de 0,0001% som hängs ut i sociala medier?

    Nej jag drar inte alla män över en kam. Hade jag gjort det så hade jag inte skrivit och bett alla bra män hjälpa till och agera förebilder. Hade jag dragit alla över en kam hade jag förkastat män och yrkar på en samhällsövervakning av denna grupp.

    Jag har inte sagt att män inte gör en samhällsinsats via sitt jobb. Men fler kvinnor än män jobbar ideellt och inom offentlig sektor med jobb direkt kopplade till människors hälsa, psyke och sociala problematiksområden. Här behövs fler män!
Svar på tråden Varför finns det så många idiotmän?