• Xenia

    Varför finns det så många idiotmän?

    Syftar TS på kriminella el bara på till synes vanliga män som beter sig illa mot sina kvinnor och barn och andra?

    Psykopati är väl ärftligt. Kanske det är kvinnornas fel som faller för dessa män och skaffar barn med dem, så att deras psykopatiska gener vidarefordras. Förvånad

    Eller är det barnens fel som beundrar mobbarna och föraktar mobboffren? Det kanske är en medfödd instinkt?

    Eller öht omgivningens fel som låter allt passera utan att ta avstånd från psykopaterna?

    Är man psykopat så är man. Man kan inte omvända en krokodil, bara visa att det medför nackdelar att uppföra sig illa.

    Svaret är alltså att idioterna är sådana för att det är medfött och de kan inte vara annat. Eller att de kommer undan med det.

  • Xenia
    Anonym (nja) skrev 2020-04-23 23:34:45 följande:
    Du menar alltså att "idiotmänniskor" skapar "idiotmän" ? Men det stämmer ju inte? Finns väl massa "bra" människor och föräldrar som råkar sätta idiotmän till världen därför handlar det väl snarare om någon slags genetik som möjligtvis hoppar över några generationer innan det slår till igen? Alternativt finns latent i alla män och har med könet att göra. Men visst ligger det något i det du skriver, men jag tror knappast att det är så i 100% av fallen. Många dåliga föräldrar kan lyckas få relativt schyssta soner ändå som aldrig skulle skada någon.
    Det är väl inte så vanligt att föräldrar som är bra råkar få kriminella söner? Även om föräldrarna ytligt sett är goda samhällsmedborgare kan de vara mindre lyckade som föräldrar. Mera intresserade av att jobba mycket för hög standard än att tillbringa tid med barnen.

    I vissa fall kan sönerna börja knarka, påverkade av sina kamrater, och det medför en kriminell livsstil. Där kan faktiskt föräldrarna inte göra så mycket. Drogen är viktigast.

    En del pojkar har låga nivåer av MAO, vilket ger en personlighet som söker efter spänning, vilket i sin tur kan leda till kriminalitet. Vet inte om MAO-nivån är genetisk.
  • Xenia
    Polygami skulle alltså vara lösningen? I de samhällen polygami tillämpats brukar det leda till att rika män har många fruar/konkubiner medan fattiga män blir helt utan. Skulle inte det leda till sexuell frustration?

    Nu har vi seriell monogami, dvs man håller ihop som par i några år eller kortare tid, sedan byter man.
  • Xenia
    Anonym (Män och kvinnor funkar olika) skrev 2020-04-24 18:07:11 följande:
    Varför finns det så många Incels om det systemet funkar? Inte om de lagstiftar att att män inte får ha för många kvinnliga partners på samma gång då blir det nog ändå ganska jämt mellan könen. Innan flyktingkrisen fanns det ju något fler kvinnor än männen i Sverige. Och många av flyktingarna kommer bli utvisade eller kanske frivilligt återvända hem när kriget och så vidare tar slut. Då kommer det återigen finnas för många kvinnor i befolkningen.
    Incels beror inte på att det finns för få kvinnor. Det beror på att dessa män saknar social kompetens. Det är alltså ett problem som bara kan lösas på individuell nivå, att de tar tag i problemen genom t ex terapi.

    Monogami (iaf seriell monogami) är bäst för barnen. Alltså om både män och kvinnor kan hålla sig i skinnet tills barnen vuxit upp. Alt komma överens om ett öppet äktenskap.

    Polygami förutsätter att män har många kvinnor som får dela på samma man. Tror du inte det vore frustrerande för många kvinnor?

    När naturen får bestämma blir det automatisk lika många kvinnor som män. Men när människan bestämmer blir det för många män (se Kina och Indien).
Svar på tråden Varför finns det så många idiotmän?