• hammarhajen

    Sjukskriva ett barn för mental ohälsa

    Anonym (??) skrev 2020-04-19 17:32:07 följande:
    Det finns inga andra problem.

    Vi kan inte riskera att få hem smittan.
    Du menar att barnet ska sjukskrivas för att du är orolig (=din mentala ohälsa)? Nej, så funkar det inte. 

    Är BARNET så rädd behöver ni ta tag i det snarare än hålla hemma, prata med skolsköterska och/eller BUP och be om hjälp. 
  • hammarhajen
    Anonym (??) skrev 2020-04-19 18:15:53 följande:
    Jag svarade på två olika saker, att det inte finns några fysiska orsaker till måendet (alltså att inga prover behövs) och att vi inte kan träffa någon för att vi inte kan riskera att smittas. Att barnet inte mår bra har inte med viruset att göra.
    Fast barn mår inte bra av att föräldrar oroar sig för mycket. Varför skulle ni inte kunna träffa en läkare bara för att det finns coronasmitta i samhället? Det låter onekligen som att ni föräldrar har en ohälsosam oro som säkert går ut över barnet.

    Är barnet eller någon i familjen i så extrem riskgrupp att ni inte ens kan gå till läkare har ni ju redan läkarkontakt och kan säkert få hjälp med sjukskrivning därifrån, om vården anser att det behövs. 
  • hammarhajen
    Anonym (??) skrev 2020-04-19 19:07:17 följande:
    För att det troligtvis skulle vara dödligt för mig och nej, barnets mående har INGET med corona eller vår oro att göra. Barnet har mått dåligt länge och nu känner vi att en gräns är nådd för vad hen orkar.

    Och nej, min läkare kan inte göra något till eller från för mitt barn.
    Är barnet hemma just nu?

    Om barnet mått dåligt länge antar jag att ni redan har kontakt med BUP, vårdcentral eller liknande. Och självklart med skolan. Att "sjukskriva" ett barn är inget man gör som första åtgärd (eftersom skolarbetet alltid behöver tas igen så småningom) utan först provar man massa annat.

    Så kontakta skolhälsovården och be om ett möte för att lägga upp en plan. Mötet kan säkert ske via länk.
Svar på tråden Sjukskriva ett barn för mental ohälsa