Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Skola på distans frivilligt under corona

    Anonym (Förälder) skrev 2020-04-19 23:36:05 följande:
    Ja det tror jag med i det stora hela och jag tycker skolan är extremt viktig men i dessa tider där faktiskt många dör och barnen kanske har föräldrar i riskgrupp så tror jag inte att det skulle vara allra värst att ha distansstudier några veckor. Sedan kan jag köpa att det blir mer jobb för lärarna och det gäller att föräldrarna också lägger manken till som har sina barn hemma men det är ju som sagt extrema tider och inget som kommer vara föralltid.
    Varför tror du att det räcker några veckor, vet du något om viruset som ingen annan vet?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Förälder) skrev 2020-04-20 00:20:08 följande:
    Nä men till att börja med och sedan blir det ju sommarlov och då är ju mest troligt dessa barn ledig. Till hösten får man väl hoppas att läget ser annorlunda ut.

    Vad tjänar man på att vara spydig och otrevlig när man svarar? Detta virus är väl något som rör oss alla och något de flesta mer eller mindre oroar sig över...
    Fast detta har ju pågått redan i flera veckor, så hade man infört frivillig hemundervisning från början tills skolan slutar, så hade det handlar om 3 månader, inte några veckor.

    Jag är inte spydig, bara förundrad över att folk tror det räcker med några veckor hemma, sedan är allt OK. Men jag är kanske mer oroad över detta än vad du är.
  • Anonym (Anna)
    Elin P skrev 2020-04-20 07:55:26 följande:

    Jag tycker absolut man ska kunna hemundervisa om barnen eller någon i hushållet tillhör en riskgrupp. Annars förstår jag faktiskt inte syftet. Barn och vuxna som inte tillhör riskgrupp blir sällan allvarligt sjuka. Dessutom tror jag inte viruset är borta i höst utan det kommer att finnas en risk att smittas ända till ett vaccin finns. Det kan ta två år eller mer. Om man väljer att ha barnen hemma kanske man ska fråga sig om det kommer att vara rimligt att stanna hemma en lång tid. Jag tänker att barnen mår dåligt om de inte får komma ut eller träffa vänner på månader (eller år?). Det kanske innebär en sämre hälsa än om barnet smittas med Covid i skolan. Nu menar jag friska barn som inte har stor risk för allvarlig sjukdom. Jag tänker tvärtom kring det här att våra öppna skolor bidrar till flockimmunitet vilket är bra.


    Instämmer, detta kommer att vara ett problem länge i vårt samhälle, då kan vi inte stänga ner.
Svar på tråden Skola på distans frivilligt under corona