• Anonym (TS)

    Hjälp! Bilda bonusfamilj utomlands? (Långt inlägg)

    Som rubriken låter... är vi galna som seriöst överväger att bilda bonusfamilj utomlands?

    Om ni orkar läsa ett längre inlägg ska jag försöka börja från början.

    Jag är snart 38år, jag har tre barn med min exman som är 9, 7 och 4år. Min kärlek, är 46 är har också tre barn med sin exfru. De barnen är 16, 13, 11.

    Vi träffades för drygt två år sedan, Båda var relativt nyskilda, ingen av oss letade efter ny relation men träffades på en jobbkurs han höll i och blixten slog verkligen ner med full kraft.

    Han bor i Sthlm, jag i Göteborg.

    Första tiden levde vi varannan vecka isär (med våra barn) varannan vecka ihop beroende på vem som hade lättast att jobba på distans den veckan. Underbart och jag hade egentligen kunnat fortsätta så länge men längtan efter en vardag tillsammans och med barnen började gro och blev för stark. Vi skiftade lite så att vi inte hade barnen samma veckor och därmed kunde vara med på varandras bstnveckor. Vi började sedan introducera dem för varandra och det gick långt över förväntan. Barnen började själva längta lite smått efter varandra.

    När hans äldsta dotter 16 åringen (på eget bevåg) presenterade mina barn som syskon så hade jag svårt att hålla tårarna borta.

    Vi har båda gått i den utvecklingen att vi numer båda har våra barn betydligt mer än vv vilket är underbart men innebär extremt pusslande för att kunna vara med varandra. Vi har pratat med barnen om att bo tillsammans och de har bara uttryckt positiva saker kring det. De stora var lite bekymrade över att behöva dela rum men det har vi lovat att de slipper.

    Stora frågan som dök upp var;, vem skulle riva upp sina barn från sin uppväxtmiljö? Jag är jurist och min specialistkompetens är en brist i Sverige (viktigt senare). Jag har med andra ord bara att vinna på att flytta till huvudstaden. Mannen är läkare och leder ett forskningsprojekt knutet till KI. Dvs, rent proffesionellt, svårare för honom att röra på sig.

    Vi började under hösten leta hus i Norra Sthlm.

    Pga rådande omständigheter med CV-19 har vi valt att isolera oss tillsammans i Sthlm den här perioden.

    För 3 veckor sedan öppnade sig en möjlighet för honom i form av ett supererbjudande om en tjänst vid ett Nordamerikansk universitet. Erbjudandet är på 2+2år med möjlighet till förlängning. Den potentiella arbetsgivaren är väldigt mån om att knyta honom till sig och erbjuder boende efter önskemål (Anpassat för 8personer), leasingbilar, sjukvårdsplan, samt att stå för barnens utbildningskostmader under tiden.

    Jag, personligen, hade aldrig gått med på att min exman tog barnen och flyttade till en annan världsdel. Därför var min utgångspunkt att det var dödfött redan från början. Men mannen insisterade på att vi skulle föreslå det för våra exmakar. I båda fallen viss förvåning, lite förvirring, men båda har landat i att de tycker det vore spännande för barnen. Dealen är då att de spenderar loven hemma med sina bioföräldrar, samt att våra exmakar kan komma och hälsa på en gång per termin.

    Vi har inte pratat med barnen om det här, vi måste bestämma oss först om det är ngt vi har för avsikt att göra eller inte .

    Mannen är helt inne på att det är en unik möjlighet att bli en sammansvetsad bonusfamilj, på riktigt. Att vi på gott och ont blir lite utlämnade till varandra. Ny miljö för alla, inte bara för hälften. En unik möjlighet för mannens äldsta dotter som ska börja gymnasiet efter sommaren.

    Mina barn är ju lite yngre men nog skulle det vara spännande för dem med.

    Vi hade nästan landat i det och tänkt att vi skulle berätta för barnen nu till helgen.

    Men igår så upptäckte jag att jag är gravid. Det är en chock. Vi har skyddat oss noga sen start, jag har känt att jag är 100% färdig med barnafödande. Inte ens i den absolut nyförälskelsen slog mig tanken på gemensamma barn. Vi är lyckliga som har tre fantastiska ungar var, tillsammans har vi 3 killar och 3 tjejer mellan 4-16. Vi har inte direkt diskuterat barnfrågor det har liksom varit en ickefråga men jag vet att en av orsakerna till hans skilsmässa var att han gärna ville ha fler men inte exfrun. Han har därför sett det som extra positivt att jag har tre barn som är yngre än hans så att han får känna på småbarnsåldern igen.

    Mannen blev dock så lycklig över det här så han började gråta. Det hade jag inte väntat mig. Jag ser bara stora problem.

    Jag är kanske lite för gammal (blir 38 i sommar)?, har inte bekräftat graviditetslängden men gissar bg runt årsskiftet. Mannen är som sagt 8år äldre än mig...

    Sex barn låter, och ÄR mycket! Jag vill finnas till för de barn vi har till 120% nu när vi ska ge oss in på det här gemensamma äventyret. Särskilt om vi ska göra det utomlands.

    Jag har en 4-åring och varje dag gläds jag åt att hon blir äldre och äldre samt mer självständig. Har älskat att tidigt slänga alla småbarnsrutiner med henne och sett varje steg (sova hela natten, sluta sova middag, sluta med napp, blöja och vagn) som stora triumfer och inte alls varit sentimental kring att det varit sista gången. Just pga att jag verkligen känning så färdig. Att dyka rakt ner i det igen är helt främmande för mig. Mannen säger ju såklart att det är mitt beslut rakt igenom, han stöttar mig oavsett. Men är dock lyrisk, nästan lite naivt ser han graviditeten som pusselbiten vi inte visste vi saknat.

    Han sa det igår, han sa det idag med att han gärna ställer in och tackar nej till utlandsstjänsten om jag hellre vill satsa på vår familj här hemma.

    Känner att jag hamnar i en damned if I do, Damned If I dont...

    Snälla, dela med er av tankar klokskap och råd.

    Välkomnar även er som vill döma och kalla mig både det ena och andra. Jag är genuint intresserad av vad utomstående tänker och tycker om situationen

    Tack ????????

  • Svar på tråden Hjälp! Bilda bonusfamilj utomlands? (Långt inlägg)
  • Anonym (H/mm)

    Oj.... Detta var extremt mycket att ta in. Men du kan bara inte ta barnen från deras far, det är något du skulle få stå till svars för i resten av ditt liv. Era ex verkar vara av den sämre sortens föräldrar om de godtar det, något bättre är väl hans exfru eftersom deras barn är äldre men din minsta är ju bara 4, du har bara levt i 2 år på distans med din nya. Skärp dig, låt han flytta men ta hand om DINA BARN för i h-vete, gör abort eller bli ensam med nya ungen också och sen SKYDDAR du dig. Så tragisk lösning, fy f*n för folk som ni :(

  • Anonym (TS)

    Hej! Tack för input.,

    Att våra ex är OK med den här lösningen har kanske sina orsaker.

    Mitt ex arbetar exempelvis på sjön. Varit borta långa perioder i barnens liv. Går inte in så värst mkt närmare på det för det är inte dramatiskt.

    Du har såklart en poäng, jag hade inte varit ok med det om det var tvärt om. Men jag är å andra sidan inte van vid att vara i från barnen upp till 8v åt gången.

    Förtydligar lite, det handlar såklart inte om att ta barnen ifrån sina föräldrar. Räknar med att det längsta de kommer vara ifrån sina bioföräldrar är en 5v period på höstterminen och sedan en 6v period på vårterminen. Jag tror det finns gott om barn som lever växelvis och inte träffar den som inte är boendeförälder mer än så. Det hadebblivit liknande uppehåll även om vi bara bott i Sthlm. SKype med pappa är vardags mina barns liv

  • Anonym (Albina)

    Jag vill bara,börja med att säga att jag förstår dig kring graviditeten. Blev själv oplanerat gravid med en sladdis när jag var 37 och min känsla av att vara färdig med barnafödande gjorde att nästan det enda jag kände var ångest. Nu valde jag av olika skäl att behålla och jag älskar så klart min treåring mer än livet Själv. Men jag märker hur intensivt jag uppskattar varje steg hon tar mot att bli större. För oss slutade det också i separation trots pappans enorma glädje över graviditeten. Och intensiva bedyranden om att det här var den sista byggstenen vi behövde. Så att behålla är inte det givna svaret. Utan där måste du följa,din egen känsla.

    När det kommer till utlandsflytten så tycker jag ärligt talat det är en dålig idé. Precis som någon skrev så är det ditt ansvar att vara en bättre förälder än pappans eget omdöme om det sviktar. Och det är inte ok att flytta. små barn så oerhört långt från en förälder. En fyraåring klarar ibte av att upprätthålla en god och nära relation till nån som inte är del av den vardag. Och. Att sen behöva,skiljas från dig för att åka till den främling pappan sakta kommer att bli... Det tror jag inte blir ett hållbart alternativ för nån.

    Sen är nöjeslivet oerhört svårt som det är. Att då kastas in i det med full kraft utan nån som helst trygghet i det välbekanta runt om vore som att kasta barn i vattnet för att lära,dem att simma. Att bo utomlands är i sig oerhört utmanande och utmattande. Jag som testat både och skulle aldrig drömma om att kombinera,de två största utmaningarna jag satt min familj igenom. Det vore inte ansvarsfullt föräldraskap av mig.

    Din partner låter naiv och med en tendens att inte se de svårigheter som livet bjuder på. Det kan vara en charmig egenskap men det lägger oerhört stort ansvar på omgivningen att vara,de,som tar ansvar och tänker igenom saker.

    Jag fy mer däremot inte ni är hemska och dåliga människor! Det är bara konstigt att döma andra,så.

  • Anonym (Ty)

    Nej det är inte ok, även om det handlar om 5 veckor och det tänker ni nu. I praktiken blir det säkert inte så. Att barnen skulle tycka det var spännandets visst men relationen med sina andra föräldrar kommer definitivt att bli lidande och skulle aldrig gått med på en sådan sak. Hade ingen vettig förälder gjort . Å andra sidan heller inte flyttat och tagit bort barnens rätt till den andra föräldern.

    Du kan försöka få det att framstå som att ni är vettiga personer med bra jobb men gör ni det här framstår ni som allt annat än vettiga!

  • Anonym (Ty)

    Och du skriver bara om dina barn , att de är vana men hans då? Det handlar inte bara om dina! Och det är synd om barn som måste vara ifrån en förälder så länge även om det handlar om jobb. Men där har föräldrarna valt att få en sämre relation med sina barn, av rent egoistiska skäl.

  • Anonym (TS)

    Tack! Många bra synpunkter.

    Jag är övertygad om att upplägget skulle fungera för barnen. Deras pappa är inte en främling och blir det inte mer av att vi också spenderar tid utomlands.

    Att han jobbade på sjön visste jag när vi träffades och när vi skaffade 3 barn. Att vara borta långa perioder från sin pappa eller snarare att han varit borta 8v i stöten från dem har varit vår vardag. Det var han som valde att lämna vårt äktenskap, det var han som gick vidare. Han skulle i princip kunna hälsa på var 4;e veckanlm han vill.

    När vi separerade hade barnens farmor och farfar barnen på hans vecka den första tiden när han inte var hemma. De finns tyvärr inte i livet längre. Det är anledningen att jag har barnen så mkt mer dvs han är inte intresserad av att jobba annorlunda eller med ngt annat för att kunna ha sina barn mer. Det är hans beslut. Alltid varit

  • Anonym (TS)
    Anonym (Ty) skrev 2020-04-23 07:00:04 följande:

    Och du skriver bara om dina barn , att de är vana men hans då? Det handlar inte bara om dina! Och det är synd om barn som måste vara ifrån en förälder så länge även om det handlar om jobb. Men där har föräldrarna valt att få en sämre relation med sina barn, av rent egoistiska skäl.


    Vad mannens exfru känner tycker och tänker kan jag inte lägga mig i. Det är något mellan de två, även i den relationen var det expartnern som valde att gå. Att satsa på ett karriärdrag som kräver flytt och rekordsnabbt på en ny relation (vilken var en del av orsaken till separationen).

    Givetvis bryr jag mig om hur hans barn mår och hanterar det här. De är dock up till föräldrar att bestämma
  • Anonym (Albina)
    Anonym (TS) skrev 2020-04-23 07:09:06 följande:

    Tack! Många bra synpunkter.

    Jag är övertygad om att upplägget skulle fungera för barnen. Deras pappa är inte en främling och blir det inte mer av att vi också spenderar tid utomlands.

    Att han jobbade på sjön visste jag när vi träffades och när vi skaffade 3 barn. Att vara borta långa perioder från sin pappa eller snarare att han varit borta 8v i stöten från dem har varit vår vardag. Det var han som valde att lämna vårt äktenskap, det var han som gick vidare. Han skulle i princip kunna hälsa på var 4;e veckanlm han vill.

    När vi separerade hade barnens farmor och farfar barnen på hans vecka den första tiden när han inte var hemma. De finns tyvärr inte i livet längre. Det är anledningen att jag har barnen så mkt mer dvs han är inte intresserad av att jobba annorlunda eller med ngt annat för att kunna ha sina barn mer. Det är hans beslut. Alltid varit


    Du menar att du inte skulle se problemet för din fyraåring att sättas på ett plan tvärs över jorden till en förälder den inte haft kontakt med månadsvis i taget? 1000tals min från den förälder den har haft som anknytningsperson hela sitt liv? Det låter inte helt inkännande.
  • Anonym (Ida)

    Är det inte i princip omöjligt att åka utomlands i dagsläget med tanke på corona? Ingen vet när pandemin lugnar ner sig, det pratas ju om att smittan kan fortsätta i flera månader eller kanske år. Och just nu är USA hårt drabbat så jag undrar hur ni ens vågar resa dit med sex barn och om du är gravid?

    Eller är tanken att ni ska flytta efter graviditeten är bebisen är född om ni väljer att behålla? Låter extremt omständligt att flytta utomlands med sju barn varav ett spädbarn och ordna allt mer nytt boende, transporter, nya skolor för barnen, nytt jobb för maken etc.

    Du kommer ju inte heller kunna jobba om du tar hand om en bebis så är tanken då att maken ska försörja en familj på nio personer på en lön?

  • Kjell2

    Andra saker att tänka på om ni flyttar till USA på fyra år
    Du kommer med största sannolikhet bli hemmafru med allt vad det innebär
    Kommer hans sjukförsäkring skydda dina barn?
    Efter fyra år kommer era lite äldre barn i mycket vara amerikaner och vilja fortsätta skola där med allt vad det innebär av visum, kostnader mm. Hur ska ni hantera det?
    Kontakt med övrig släkt?

Svar på tråden Hjälp! Bilda bonusfamilj utomlands? (Långt inlägg)