Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    BF Januari 2021

    FiaW skrev 2020-07-14 14:33:09 följande:

    ÄNTLIGEN kom Nipt-svaret!

    Låg risk, så tacksam!! Och med allra största sannolikhet en pojke till :)


    Grattis! Det är en så himla skön känsla att inte behöva oroa sig mer. Jag ska få göra fvp i Sverige imorgon, sen väntar en vecka till på nålar. Sen hoppas jag verkligen att jag får ett bra svar, nu är nerverna fullständigt utanpå kroppen. Har ju väntat sen 15 juni...
  • Utvandraren2
    Anonym (E) skrev 2020-07-14 17:45:58 följande:

    Hej jag tror inte du behöver vänta i en vecka. Jag fick veta mitt svar på fostervattenprovet på 2-3 dagar.


    Ååå, så underbart om det är så! De sa en vecka när jag pratade med dem. Jag hoppas på mindre, men tänker att det är mitt i industrisemestern. Jag vill bara bli färdig med det här nu, oavsett utfall.
  • Utvandraren2
    Anonym (E) skrev 2020-07-14 19:25:06 följande:

    Jo dom sa en vecka till mig oxå så blev lite paff. Hoppas allt ser bra ut för dig! Det gjorde det inte för mig :/


    Nej, så tråkigt! Beklagar verkligen! Så tråkigt att få det beskedet såpass sent i graviditeten. Hur ser det ut vidare för dig nu, har du tagit något beslut än? Hur länge måste man vänta på att få göra abort? Du behöver inte svara om du inte vill.

    Det är skönt att kunna ventilera sig här i tråden!
  • Utvandraren2
    Anonym (E) skrev 2020-07-15 14:46:14 följande:

    Ja fruktansvärt var det eller är fortfarande för vi valde att avbryta. Enligt sista mens var jag i 17+6 men dom drog tillbaka mig 10 dagar på ett UL och det stämde inte för då hade jag inte ens varit gravid när jag plussade. Våran pojke hade downs...Men det fick vi även al. Högrisk på nipt, så det borde vara lugnt för dig


    Fvp blev uppskjutet en vecka! Hade blivit en missuppfattning, jag är i 14+2 idag och man ska vara minst 15+0. Jag tar ingen onödig risk. Jag kan jobba hemifrån, så tänker stanna här så länge det behövs. Men allt såg mycket bra ut på UL fick jag höra, de hittade ingenting som såg konstigt ut, och det låter lovande!
  • Utvandraren2
    Hazel Grace skrev 2020-07-15 22:47:21 följande:

    Okej.. Det betyder downs då? Jag har aldrig gjort nått test med mina så jag vet ingenting om hur det funkar. Förlåt om jag frågar för mycket. Är fostervattensprov 100%? Hoppas ni tar hand om varandra och får det hjälp ni behöver.


    Bara bra att du frågar! Fostervattensprov är så att säga 100%.

    Kub och nipt är riskfritt, sen gör man fvp för att vara helt säker innan man evt beslutar sig för en abort. Ett fvp är inte riskfritt, missfallsrisken är 1,5-2%, så det bör man ju diskuterat igenom som par innan.
  • Utvandraren2
    Anonym (Baby28) skrev 2020-07-16 09:58:03 följande:

    Har mått så sjukt illa fram tills nu (11+6). Det är ett under att jag lyckades ta mig till mottagningen och genomföra nipt i måndags. Hoppas så positiva resultat ????????. Där jag gjorde nipt tar det endast 5 dagar innan svars resultaten kommer så hoppas på svar under morgondagen ????

    Jag har en liten fråga till er. Äter ni smörgås pålägg som vanligt. Jag har undvikit alla pålägg förutom hushållsost sedan har jag pratat med många vänner som tycker jag överdriver extremt mycket och är onödigt rädd. Äter ni alla smörgåspålägg som vanligt?


    Jag får höra och märker på andra att de tycker jag överdrev på första graviditeten. Men köttpålägg tänkte jag inte på då, annat än salami.

    Den här gången har jag ätit köttpålägg trots att jag vet, men väljer den färskaste förpackningen. Har också ätit lite brieost (!) en dag, men det var efter att mina föräldrar ätit av samma osten två gånger utan att känna av något. Älskar brieost över all annat mat, men har såklart dåligt samvete för det.
  • Utvandraren2
    Anonym (LH) skrev 2020-07-20 11:31:58 följande:

    Tack för svar ! Man har ju inget att referera till när man inte varit gravid så här långt förut. Kommer ju fortfarande av lite ömhet i brösten och växtvärk i magen, någon enstaka morgon med illamående. Annars är det väl vad jag förstått typiskt för spökveckor under denna period, och känns som en evighet till RUL. Så man går ju och nojjar sig, har ju bara förra graviditeten att jämföra med och den slutade i MA v11+2 . Så när man läser i alla skrifter att man redan borde gått upp några kilo i vikt, troligen fått större bröst och att man kanske behöver större byxor nu så blir man ju nojjig.


    Du behöver nog inte noja. Vid första graviditeten gick jag heller inte upp särskilt mkt i början (men jättemkt på slutet), och det tog jättelång tid innan magen syntes. Däremot växte brösten, men det behöver ju inte vara så för alla. Mina har alltid varit känsliga för hormonförändringar, så blev inte överraskad.

    Jag har bakåtvänd livmoder, då tror jag magen syns senare.

    Den här graviditeten är ganska annorlunda, magen syns rejält och det känns som det skulle läcka ut mjölk närsomhelst.
  • Utvandraren2

    Tog fostervattensprov idag. Så skönt att ha det gjort! Slipper jag sitta i självvald karantän av risk för att smittas av Corona. Kan jag våga hälsa på min syster igen.

    Kan berätta att det är verkligen bara ett litet stick, inget att oroa sig för. Förstår inte andra trådar här på forumet som stressar upp folk i onödan om att det är så hemskt.

    Nu återstår bara en veckas väntan på att allt ska gå bra och på provresultat. Men allt såg bara bra ut. Äntligen kan jag våga pusta ut lite!

  • Utvandraren2
    Anonym (LH) skrev 2020-07-24 19:32:58 följande:

    Fick igår ont i magen också, inte så mycket i själva livmodern utan snarare runtomkring! Man blir ju så orolig direkt! Däremot har jag ett ganska så fysiskt jobb med tunga lyft vissa dagar, igår var en sån dag så undrar om inte det satte igång det hela ? Googlade runt nojig som man är och fann på familjeliv en tjej som hade haft så ont i magen att hon inte kunde stå, efter läkarbesök så visade det sig att hon var så gasig i tarmarna, hon fick tipset av läkaren att ta Dimetikon, receptfritt mot gaser och det försvann nästan direkt.

    När jag funderar på vad jag åt igår så kan det också ha bidragit till mycket gaser. Ska kanske ge det ett prov med piller mot gasig mage, min mage är nämligen som en ballong var dag ! Jag hoppas de närmsta fyra veckorna går fort nu till RUL, så att lite av nojigheten försvinner å man kan pusta ut, förutsatt att man får bra besked där då vill säga..


    Kom att tänka på en sak som jag vill dela med er så att jag kanske kan förhindra att någon mer upplever det jag gjorde.

    Vid förra graviditeten (men längre in i graviditeten) fick jag lite problem med trög mage. En gång när det hade gått en stund sedan fick jag helt akut ont i magen. Var helt övertygad om att det var missfall på gång och ringde mamma i panik. För smärtan kom i kramper med någon minuts mellanrum. Kunde varken stå eller sitta. Men så gick det över efter några minuter, precis när jag tänkte ringa akuten. Skyndade mig att ta microlax, och problemet var som tur var det. Men det var riktigt otäckt. Nu när jag fött så vet jag att det inte var värkar, utan uppstopphet. Så ta trög mage på allvar och ta medicin för det i tid! Det gjorde fruktansvärt ont, lika ont som en födelsvärk, men på ett annat sätt.
  • Utvandraren2

    Fick äntligen provsvaret på fvp idag!! Svaret hade egentligen fastnat i posten över helgen, men ssk bad labbet faxa över svaret så jag slapp vänta. Fy farao vad orolig jag varit de senaste dagarna, har knappt kunnat äta.

    Allt var bra, och ca 13/1 får storasyster en lillebror! Har shoppat gravidkläder idag och lite pojkbebiskläder. Det allra mesta dottern fick/ärvde var rosa. Nog för att han kan ha lite rosa, men inte hela tiden. Äntligen kan jag berätta för kollegor och bekanta, hitils har ju bara de allra närmaste vetat ngt. Nu kan jag också visa fram magen och vara glad och stolt!

Svar på tråden BF Januari 2021