Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    BF Januari 2021

    FiaW skrev 2020-07-31 23:30:49 följande:

    Så härligt att höra! Vilken tuff start ni har haft.

    Stort grattis! Njut nu av graviditeten och var stolt över din fina mage! :)


    Tack! :) Nu går färden hem till Norge till maken och dottern imorgon. Och 10 dagars karantän, men det gör mig ingenting.
  • Utvandraren2
    kompliceratt skrev 2020-08-04 11:16:44 följande:

    Hej allihop. Jag har skrivit till tildurr som hade Facebook-gruppen om att jag vill bli tillagd men får inte någon respons. Någon annan som kan bjuda in mig i den tro? :) Det verkar inte vara så mycket aktivitet här :)


    Om du skickar ett meddelande till mig här på familjeliv med ditt facebooknamn så kan jag lägga till dig. Måste nog lägga till dig som vän först tror jag, men tar bort det sen.
  • Utvandraren2
    m12345678 skrev 2020-08-15 11:28:47 följande:

    Hej! Har börjat känna sparkar sen en vecka tillbaka är v. 20! Nu i två dagar har jag inte känt någonting. Är orolig, någon mer som har så? Har rul nästa vecka


    Jag känner otroligt mkt mindre denna graviditeten än förra. Fick svaret på RUL i torsdags, moderkakan ligger i framkant. Min vännina har precis tvärtom, denna gången känner hon mycket mer än sist.

    Jag tycker inte du ska vara orolig, det finns inget du kan göra åt det ändå, så onödigt att oroa sig. Jag förstår hur du menar, för jag började också bli lite orolig när jag inte känt något på några dagar. Men alla bebisar är olika mkt aktiva. Jag tycker det är ganska skönt att lillebror inte känns lika mkt som hans syster gjorde vid den här tiden. Får bättre nattro nu.
  • Utvandraren2

    Min ena närmsta vännina har bf 2,5 mnd innan mig. Idag fick jag veta att min andra närmaste väninna är gravid med bf i maj!! Herregud så rolig föräldraledighet vi ska ha! Alla bor dessutom inom 5km från mig! Glädjer mig helt otroligt till detta, och är så glad och stolt över magen som växt rejält denna veckan. Är ingen som inte ser den tydligt nu, men ingen törs såklart säga ngt, haha. Får bara hoppas att allt går bra mtp coronasituationen, men har bestämt mig för att inte oroa mig för det. Har oroat mig nog de första 16 veckorna av graviditeten, nu får det räcka.

  • Utvandraren2
    Anonym (LH) skrev 2020-08-16 21:30:46 följande:

    Är i v 18 nu (17+3) och kände en fisk i magen för första gången i torsdags. En Skum känsla som inte går att beskriva, men också så härlig i den dryga väntan på RUL nästa torsdag. Haft en hel del problem med svamp i underlivet nu, hoppas på att denna kuren ska få bort det. I övrigt pigg och glad, mycket ork och känner mig ungefär som vanligt. :)


    Så roligt att du kände någon som sprattlade til! Det är en härlig känsla och man saknar den lite efter födseln. Jag hade problem med svamp förra gången. Denna gången använder jag trosskydd som jag byter ofta. Får en del flytningar och att ständigt gå med sånt i trosorna är en grogrund för svamp. Tänkte att trosskydd ville vara tätt och hemskt, men det är mkt bättre och fräschare.
  • Utvandraren2
    FiaW skrev 2020-08-23 20:30:28 följande:

    Hej! Här sprattlas det också en hel del och jag börjar känna mig lite tung och andfådd redan.

    Dessutom är jag förkyld i princip hela tiden, eller i ett par dagar i taget, sen känner jag mig frisk i 1-2 dagar. Sen blir jag förkyld igen. Så går det runt, runt. Jag är såå trött på att känna mig krasslig så ofta. Jag vet att immunförsvaret är sämre för oss gravida (för att vi inte ska stöta bort fostret), men ska det behöva va så här illa? Då blir jag rädd för hur dålig man skulle kunna bli om man åkte på tex covid-19. Jag försöker dock att tänka på att det inte finns nån indikation på att gravida blir mer sjuka av det än andra. Är det fler än jag som är förkylda så ofta? Det är inte bara nästäppa, som man också kan ha som gravid, utan nysningar, snuva, huvudvärk, värk i nacken och ibland lite skrap i halsen.

    Hur ska ni förresten göra med vaccinet mot säsongsinfluensa?


    Här sprattlas det med, trots moderkaka i framkant. Tråkigt att du är så förkyld! Jag äter enorma mängder apelsin (gravidcravings deluxe) men vet inte om det hjälper för inmunförsvaret. Men nån kan ju försöka hålla mig undan mina apelsiner... hehe. Maken bara skrattade över att han gav mig en appelsin, gick ut i köket, kom tillbaka efter någon minut och den var uppäten. Han säger att det är värre den här graviditeten än förra. Då kom det först i slutet. Nu äter jag apelsiner för 40kr om dagen, haha.

    Jag ska trots det ta influensavaccin tror jag. Brukar alltid ta det, och folkhälsoinstitutet här i Norge har ju gått ut och uppmanat folk att ta det för att inte åka på både influensa och covid samtidigt.
  • Utvandraren2
    Anonym (Nelly) skrev 2020-08-25 07:30:20 följande:

    Vilken vecka är du i när du känner att det sprattlar? Jag är i 19+2 (18+2) och har inte känt något tydligt än, bara något som eventuellt kunde vara bebisen! Ska på UL nästa vecka och är ju såå orolig att det hänt något därinne, vill så gärna känna bebben!


    Jag är också i 19+2 idag, blev framflyttad 4 dagar på RUL. Min erfarenhet är att tror du att du känner något, så känner du troligtvis något. Men stressa inte över det, det är så individuellt och andra gången känns det mycket tidigare eftersom man vet hur det känns.
  • Utvandraren2
    Cykelstöld skrev 2020-09-03 09:25:25 följande:

    Vi hade tänkt börja nu, efter bra RUL och ca halvvägs igenom graviditeten. Vi hoppas också kunna köpa mycket (t.ex. barnvagn) begagnat så det blir lite långsammare shopping då i väntan på bra deals i närheten. Det är vårt första barn!


    Låter helt rätt, så gjorde jag med! Var lite marketplace- beroende ett tag, gick in och kollade flera gånger om dagen. Men gjorde några riktigt bra köp på grund av det med. En nackdel med att göra begagnat-fynd är att det är lockande att fortsätta även efterråt. Köper allt möjligt begagnat numer, för då kan jag köpa MER! Haha, så vet inte om det är så miljövänligt. Vi drunknar i kläder och leksaker, men de har inte kostat särskilt mkt. Dessutom ska allt säljas en gång. Har redan sålt bort en del saker för mer än vad jag gav för dem..
  • Utvandraren2

    En annan fördel med att köpa mkt begagnat är att när man väl behöver köpa något man inte kan hitta begagnat kan man köpa det med gott samvete om att man ändå sparat plånboken för en hel del.

    Det enda jag köpte nytt sist var: bb-hugme (i affär för att jag behövde den direkt), bröstpump (i affär för att jag behövde den direkt), Skötbord (renoverade badrummet innan babyn kom, så köpte skötbord som matchade inredningen och kan användas som byrå senare). Babystol från IKEA då vår ärvda Tripp-trapp var lite för stor i början.

    Allt annat köpte jag begagnat; vagn, bilbarnstol, vagnpåse, kläder, babysitter, bärsele, bärsjal, babynest, lekhage, babygym, leksaker.

    Säng, krubba och filtar makens 35 år gamla som svärmor sparat! Alla sängkläder täcken, etc fick vi i gåva.

Svar på tråden BF Januari 2021