Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    BF Januari 2021

    Jan 2014 skrev 2020-09-03 12:22:39 följande:

    Jag vill bara tipsa om att kolla på fabriksdatum vid babyskydd och bilkudde begagnat och att den inte är för gammal (babyskydd har 5års bäst före datum, medan vanlig bilstol har 10år).

    ntf.se/fragor-och-svar/barn-i-bil/bilbarnstolar/begagnad-bilbarnstol/


    Japp, hade läst på rejält om detta, så jag kände mig trygg på babyskyddet jag hittade. :)

    Men bra att du sa till, är inte alla som vet om det.
  • Utvandraren2
    Utvandraren2 skrev 2020-09-03 12:35:16 följande:

    Japp, hade läst på rejält om detta, så jag kände mig trygg på babyskyddet jag hittade. :)

    Men bra att du sa till, är inte alla som vet om det.


    Har köpt ett nytt babyskydd nu, då det andra blivit för gammalt. Dessutom ville jag ha en annan modell, den jag köpte var klumpig och tung. Men även den ?nya? är köpt begagnad, två år gammal, ser knappt använd ut. Men de försvinner fort, så man får vara snabb ska man lyckas få dem till bra pris. Haft varsling på en viss typ av babyskydd ända sen jag blev gravid och när den väl dök upp var det bara att slå till. ;)
  • Utvandraren2

    23 fullgångna veckor idag. Magen börjar kännas tung och foglossningen har slagit till rejält. Är så mkt man vill göra som man inte orkar! Ser efter tvååringen så mkt jag orkar, sen får hennes pappa ta över.

    Har precis köpt sista saken jag velat ha, så nu är den delen av bobyggandet färdigt. Har bara ett stort driv att få saker i ordning hemma, så maken får stå ut med ommöblering, köp och sälj av begagnade möbler, matttvätt och skåpomorganisering...haha

    Men han bara suckar, mumlar något om gravidhormoner och hjälper till. <3

  • Utvandraren2
    FiaW skrev 2020-10-06 10:53:49 följande:

    Hur länge planerar ni att jobba? Eftersom jag är beräknad till 23/1 så är det lite tid kvar efter julledigheten. Jag har inte bestämt mig ännu för om jag ska vara ledig from januari börjar eller jobba 1-2 veckor in på nya året. Vad jag minns från förra gången så var det skönare att vara ledig innan BF än vad jag hade trott. Då kunde jag i lugn och ro fixa med det sista och slapp känna mig stressad under den perioden.

    Hade jag jobbat på plats på min arbetsplats hade jag definitivt gått efter jul, med tanke på vad de rekommenderar till gravida i och med covid-19, men jag jobbar hemifrån på heltid nu (förstående chef) så av den anledningen känns det inte lika viktigt.


    Här i Norge börjar mammaledigheten tre veckor före beräknad bf. Man är inte tvingad att ta den mot sin vilja, men man får inte föräldrapengar + lön om man jobbar, så är nog ytterst få som jobbar.

    För mig börjar den 27 december. Det passar därför perfekt att ta ledigt dagarna innan jul, så jag går hem 18/12. Bf 17/1
  • Utvandraren2
    FiaW skrev 2020-11-11 09:35:17 följande:

    Är på glukosbelastning idag och har en timmes väntan kvar innan jag kan köra och köpa mat. Såå hungrig nu och så brygger de kaffe och plockar fram frukost till personalen här hos barnmorskan nu, vilket plågeri! Annars har magen växt som den ska och hjärtljuden lät fina :) Blodtrycket var lågt på 96/64 och järn har gått ner till 109, så jag får öka upp till järntabletter varje dag nu istället. Har köpt Helhetshälsas järnsaft så ska börja med den idag också.

    Utöver detta är det väl fortsatt svajig sömn, svårt att gå några längre sträckor och så allt det trista med Corona.

    Hur har ni andra det? :)


    Så mysigt det låter ändå att du fick sitta vid fikarummet så du kunde se det. Jag satt på en hård stol i väntrummet sist och var svinhungrig/ illamående/trött. Kändes som alla andra som väntade satt och stirrade på mig, inbillade mig att det syntes på mig hur jag mådde. Blev därför glad när BM sa att jag slapp denna gången. Slapp undan för att alla värden var bra.

    Jag fick hosta (ej covid) så blev så illa tvungen att ta det väldigt lugnt i ett par dagar. Maken fick underhålla dottern i helgen. Men vilken förbättring på foglossningen! Nu har jag jobbat i två dagar och känner att den försämrats. Så ska försöka ta det ännu lugnare än tidigare nu. Skittrist att bara ligga i soffan men gött att inte ha så ont!

    Pratade med chefen, nu blir det hemmakontor till BF. Känns tryggast.
  • Utvandraren2
    Cykelstöld skrev 2020-11-12 09:48:36 följande:

    Låter jobbigt med glukostesterna, jag är glad att jag slipper! Frågade BM om det under senaste besöket men här görs i regel bara snabbtest med diabetikernål om man inte tillhör någon riskgrupp för det. Är ni i risk eller är det bara olika i era områden kanske?

    Jag är också rätt stressad över detta med Corona, speciellt eftersom flera andra länder inklusive Världshälsoorganisationen klassar gravida som en riskgrupp men inte Sverige tydligen.. Som tur är så har vi möjlighet att hålla oss hemma så vi fortsätter göra det. Har också tagit influensavaccinet så nu kan man väl inte göra så mycket mer. Annars mår vi bra här också, bebis är stark och magen växer på :)


    Här i Norge blir alla förstagångsfödande erbjudna glukostest.

    Ja, håller med! I Norge klassas vi inte heller som riskgrupp, men influensavaccin fick jag iaf ta.
  • Utvandraren2

    Intressant att läsa om att ni haft förvärkar, det hade jag också på nyårsafton. Visste inte vad det var förrens jag googlade på det idag och det stämde precis.

    Men hur vet man skillnaden på förvärk och latensfasen? Törs man ta en alvedon eller är det risk för att man inte känner allt som pågår då? När bör man ringa in? Jag tänker att om det inte ger med sig på 1-1,5 timme så ringer jag in?

    Sist var jag ju hemma alldeles för länge, och jag är rädd för att vara det den här gången ifall det går snabbt. Samtidigt var jag ju hemma för länge sist pga att de missbedömde hur ont jag hade, inte för att jag inte ringde in och frågade.

  • Utvandraren2

    Tack för era tips, men sist åkte jag in försent för att jag aldrig fick 3 värkar på 10 minuter. Hade inte ens två ibland. Inte ens när jag var 8 cm öppen hade jag tre. Och de var aldrig regelbundna. Så jag litar inte på sjukvårdens rekommendationer på det längre. Men jag tror att nästa gång kommer jag att ringa in. Nu hade sambon tagit en öl för vi tänkte inte så långt och det kom så plötsligt kl 0030. Tror det var alla fyverkerier som gjorde det, haha! Det small väldigt runt oss där vi bor.

  • Utvandraren2
    Linhan89 skrev 2021-01-03 08:33:44 följande:

    Haha men oj lite ovanligt dock att inte känna det riktigt. Då får du nog vara på din vakt ja ! Vilken vecka är du i ?


    V 39. Bf 17/1. Jag kände värkarna rejält sist, det ska jag lova. De varade ca 90 sek. Trodde jag skulle både spy och skita på mig varje gång. Var va 6-8 minuter emellan dem. Ibland 2 min, ibland 13. Var helt konstigt. Dumt att det inte informeras om det bättre.
  • Utvandraren2

    Hade bf 17/1, men lillebror föddes 5/1. Allt gick ju bara jättebra och tre dygn senare fick vi åka hem.

    Födde tom utan smärtlindring! Vill slå ett slag för badkar, jag sa till bm att det inte var så viktigt, men badkarsrummet var ledigt, så hon tog det. Det var verkligen jättelättnad att gå ner i badet när det var som värst. Hann inte vara där särskilt länge, plötsligt kom krystvärkarna! Födde stående, min man höll om mig och stöttade mig. Helt fantastiskt bra, för då kunde jag borra in ansiktet i hans hals och hans lukt får mig alltid lugn. Men han erkände att det var riktigt tungt för han, för jag la all vikt på honom när värken kom. Fyra värkar, så var han ute!! Gick jättesnabbt!

Svar på tråden BF Januari 2021