• Anonym (Bra)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    I stort sett hanterar Sverige pandemin bra. Men jag tycker att man borde ha lite stramare åtgärder på några punkter. 
    1. om en är sjuk i familjen med typiska Covid19 symptom borde hela familjen isolera sig. 

    Min äldsta son fick feber och hosta. Jag och mannen jobbar hemifrån och vi höll minstingen hemma första tiden (för att se om det skulle sprida sig i familjen) men mellankillen har skolplikt så han skulle iväg. Kändes helt fel. 

    Slutade med att jag och sonen var sjuka, men övriga 3 helt utan symptom så kanske inte  Covid ändå, men det vet man ju inte i början. 

    2. För lite fokus på hur man ska förebygga och förbereda sig. Hur förebygger jag högt blodtryck och andra risksjukdommar? Hur är jag bäst förberedd för att klara av IVA? Jag ser till att få vardagsmotion, träna regelbundet och äta varierat. Men det är för lite focus på att det är var och ens ansvar att ta hand om sig själv. 

  • Anonym (Bra)

    Tycker även att det är fel att studenterna inte får åka på flak på sin studentdag. Pga att det blir folksamligar på gatorna. Man borde bara ha som regel att man ska stå 2 m ifrån varandra (förutom familjer) om man tittar på studenterna. Det är ju inte studenternas fel om folk inte följer det. Dom har redan fått avstå från mycket. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin