Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tecum skrev 2020-04-26 19:56:41 följande:
    Man behöver inte vara varken expert eller gnällspik för att reagera på den stora skillnaden i dödstal mellan länder med samma grundförutsättningar.
    Men förklara gärna de siffrorna, du som sitter inne med sanningen...
    Nej, man behöver inte vara expert för att kunna tolka text heller. Eller för att förstå hur en smitta sprids. Eller för att förstå enkla matematiska modeller.
  • Anonym (sant)
    Anonym (Inte ett fan) skrev 2020-04-26 22:33:22 följande:

    Hade nog föredragit Nya Zeelands strategi över Sveriges.

    Särskilt kritisk är jag över den initiala rådgivningen där de tvärsäkert sade sig veta att smittan inte spreds via handtag, ytor etc. Vid minsta osäkerhet ska det meddelas att man i dagsläget vet för lite, men när jag ser tillbaka är det fastställda påståenden. Tillika anser jag att det borde ha varit lite mer allvarliga tongångar från start, och inte som att det gällde en vanlig influensa. 

    För att återgå till något mer aktuellt som stört mig, har varit att de alldeles för länge stoppat huvudet i sanden gällande asymptomatiskas roll i smittspridningen. Trots att andra länder varnat om det ett flertal gånger, har det under lång tid knappt nämnts i debatten. 


    Det är ju för att syftet sedan smittan kom hit aldrig varit att stoppa den. Det har de sagt i intervjuer också.

    Men kanske hade det varit en god ide att ta det på allvar från början, och ha en period av mer strikta regler då, då hade tid funnits för att planera själva pandemin på svensk mark i alla fall. 

    Tror de varit medvetna hela tiden om vad som kommer ske på äldreboenden osv, antingen det, eller så är de helt blinda för hur kommunal verksamhet fungerar, jag tror på det förstnämnda. Men det låter inte så bra att säga det i tv.
  • Anonym (sant)
    Anonym (H) skrev 2020-04-27 08:55:33 följande:
    Det är inte alls säkert. Finns som sagt inga vetenskapliga belägg för att de som haft Corona och bildat antikroppar blir immuna. Det är bara något som folkhälsomyndigheten antar. Forskare och WHO är mer kritiska eftersom de valt att bara lita på sånt som det finns vetenskapliga belägg för istället för att gissa.

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/varningen-antikroppar-behover-inte-betyda-immunitet-mot-corona/

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/who-upprepar-finns-inga-bevis-for-immunitet/
    Förra veckan sa de att det återstår att se. Att syftet med vår linje är att avlasta sjukvården, inte att vi ska bli immuna.
  • Anonym (sant)
    Anonym (Attanpattan) skrev 2020-04-27 09:03:16 följande:
    Ja för att veta med säkerhet så behöver man göra studier som påvisar att man verkligen inte blir sjuk när man har antikroppar. Men redan nu kan man göra kvalificerade gissningar. Antikroppar skyddar vid andra infektionssjukdomar och borde således med hög sannolikhet även skydda vid Corona.
    Coronavirus har ofta en kort immunitet 2-6 månader, men sars1 hade i vissa fall en längre. Dock är det svårt att jämföra sars1 och c19, eftersom sars1 är en sjukdom som har högre dödlighet och ger allvarligare sjukdom.

    Troligtvis blir de som varit riktigt sjuka immuna, de som fick lindrig sjukdom kanske inte har lika god immunitet, enligt flera intervjuer med smittskyddsläkare som jag tittat på.
  • Anonym (sant)
    Anonym (.) skrev 2020-04-27 09:55:22 följande:
    Om det inte existerar någon möjlighet att bli immun kommer inte heller vaccin fungera. Det som återstår är att hålla samhället stängt i många år framöver, alternativt att vi öppnar upp allting och lever som vanligt med viruset närvarande.
    Troligtvis finns ju en immunitet hos de som blir allvarligt sjuka. Så ett vaccin går att framställa. 

    Man kan inte jämföra att bli immun via sjukdom, gentemot att bli det av ett vaccin till att börja med. 

    Vid vaccinering får många ett skydd samtidigt, vilket ger ett annat skydd i en grupp, än oregelbundet insjuknande av olika regioner och individer gör, med eventuellt kortvarig immunitet och en massa följdsjukdomar och dödsfall som inte följer på ett vaccin.

    Äldre kommer att behöva isolera sig tills det finns ett vaccin. 
  • Anonym (sant)
    Anonym (Micke) skrev 2020-04-27 12:11:09 följande:
    Den teroin har jag hört från flera håll ( Singapore, Hong Kong, Korea )

    Den som haft ett kraftig infektion har förmodligen högre antal antikroppar
    och därmed bättre skydd.

    Samma sak med infektionens förlopp.  Har du endast fått i dej en mindre mängd
    virologiskt material så får du ett ganska milt sjukdomsförlopp och får du i dej större
    mängder ( tex att en svårt sjuk hostar dej rakt i ansiktet ) så får du en kraftig
    infektion och blir riktigt dålig.
    Forskningen under året kommer väl med besked så just nu är det bara teorier
    bland forskare i asien.
    Nejdå, inte bara i Asien som man tror det, dock är det teorier när det gäller covid, då sjukdomen är så ny, men andra infektionssjukdomar av virus fungerar så som du säger.
  • Anonym (sant)
    Pope Joan II skrev 2020-04-28 08:11:21 följande:

    Måste säga att jag har svårt att se vad de dagliga presskonferenserna gör för nytta. Återkom när det finns något att berätta eller fördjupa sig i. Skulle uthålligheten plötsligt bli större, informera om det då. Skulle någon annan förändring inträda - informera om det då. Det som nu görs är bara löjligt, tycker jag. 


    De kunde ju lägga lite längre tid på frågor istället, och journaisterna kunde lägga lite mer krut på följdfrågor och att verkligen ställa de svåra frågorna, något de inte verkar våga. 

    Nästan varje dag avslutas pressträffen med att Tegnell har bråttom också, eller någon annan har bråttom så vi måste tyvärr avsluta. 

    Hade varit mer värdefullt om de hade en timmas frågestund, men det behovet känner jag nog för att de inte talar ur skägget.
  • Anonym (sant)
    Anonym (.) skrev 2020-04-28 08:34:21 följande:
    Jag har faktiskt inte tittat på länge, men ja, det verkar fullkomligt meninslöst. Hade varit bättre med en uppdatering i veckan så folk inte hinner tröttna. Detta blir långdraget. Självklart ny info däremellan.
    Det är för att de liksom inte berättar något om det som verkligen är väsentligt. Mycket av det de rapporterar är saker de kan ta internt.
  • Anonym (sant)
    Anonym (man) skrev 2020-04-28 15:43:02 följande:
    Ja, speciellt när alla eventuella frågor kring någon förändring bara besvarar med intetsägande flum och repetitioner om att tvätta händerna och följa riktlinjerna.

    Har FHM svarat på en enda ifrågasättande eller kritik med ett rakt och koncist svar?
    Nej, då blir det irritation och något korthugget svar, eller ett ologiskt svar. Det är nästan samma känsla som vid en politisk skandal, ingen svarar, alla bara slingrar sig. Tycker jag.
  • Anonym (sant)
    Pope Joan II skrev 2020-04-30 18:17:10 följande:

    Märkligt också att enda reaktionen på att det verkligen gick åt helvete här i Stockholm är den att "Låt oss göra likadant i resten av landet. De andra regionerna ligger efter Stockholm, så vi får se om de lyckas bättre" - det går ju inte att lyckas bättre när tillvägagångssättet inte förändras på någon punkt. 

    Oerhört upprörande. 


    De vill ju att vi ska smittas, någon annan plan ser jag inte att de har. Kanske hade varit bättre att inleda med en temporär lockdown så de hunnit planera för mass-spridningen i alla fall.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin