• Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Åååh äntligen en tråd där den svenska strategin diskuteras på ett sakligt och objektivt sätt..... tack TS {#emotions_dlg.flower}

  • Anonym (man)
    Anonym (A.) skrev 2020-04-27 13:00:10 följande:
    Exakt, håller med. Men det största problemet, som jag tycker då, det är att många struntar i de rekommendationer som de har sagt att vi skall hålla oss till, men som inte efterlevs, tyvärr. Hur svårt kan det vara. Det är vårat förbannade ansvar att se till att inte smittan sprider sig. Vi fick förtroendet att ha ett skapligt öppet samhälle, och vi sumpade den chansen. Men som vanligt, så skall någon eller några ställas till svars, för vad andra inte kan sköta, så synd.
    Fast är det inte rätt naivt att tro att alla kommer hålla rekommendationer om det inte finns någon faktiskt konsekvens av att skita i den?

    Hade vi varit så utomordentligt ordningsamma så hade det aldrig behövs lagar, poliser, böter eller fängelse för det räcker väl med att bara uppmana folk, eller?
  • Anonym (man)
    Anonym (.) skrev 2020-04-27 13:18:59 följande:
    Jag håller helt med om detta. Jag skulle gärna se tex en tusenlapp i böter för de privatpersoner som inte håller avstånd. Ordnar man en fest som inte följer rekommendationerna blir böterna betydligt högre osv. Givetvis nedstängning av de verksamheter som inte sköter sig, tills de bättrat sig. Tyvärr är det många som inte själva tillhör riskgrupper som ignorerar rekommendationerna. Tonåringar har svårt att greppa allvaret. En böteslapp kan hjälpa till med detta.
    Det är fel hela vägen, man uppmanar affärer att inte släppa in för många, men hur ser det ut i praktiken på en vanlig ICA? 

    Vad är poängen med att sätta regler som man kan skita i utan några som helst kontroller eller konsekvenser?

    I andra länder har man ställt hårdare krav på affärer att med vakter enbart släppa in så många åt gången... men i Sverige är vi ju alla så smarta och respektfulla att det inte behövs för ingen kommer ju såklart fuska och släppa in lite mer för det ger mer pengar... absolut inte. Sånt sker aldrig i Sverige.
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-04-28 08:11:21 följande:

    Måste säga att jag har svårt att se vad de dagliga presskonferenserna gör för nytta. Återkom när det finns något att berätta eller fördjupa sig i. Skulle uthålligheten plötsligt bli större, informera om det då. Skulle någon annan förändring inträda - informera om det då. Det som nu görs är bara löjligt, tycker jag. 


    Ja, speciellt när alla eventuella frågor kring någon förändring bara besvarar med intetsägande flum och repetitioner om att tvätta händerna och följa riktlinjerna.

    Har FHM svarat på en enda ifrågasättande eller kritik med ett rakt och koncist svar?
  • Anonym (man)
    Anonym (***) skrev 2020-04-30 19:33:31 följande:
    Jag blir mörkrädd när jag läser detta. Finns det verkligen folk i Sverige (som ändå har fri utbildning till alla) som tror att man kan bli fri från ett virus? Som tror att ett virus tar hänsyn till gränser?

    Och vad är det som gör att man litar på länder som Kina, att man tror att ett kommunistiskt och odemokratiska land ska tala sanning?
    Och jag blir mörkrädd när jag ser folk använda kommunisk som ett patetsikt argument. Trodde sån idioti dött med kalla kriget, men tydligen finns den kvar. Tragiskt.

    Om du tar av dig kommunisthatar glasögonen så ser du kanske att det finns andra exempel på demokratiska länder som lyckats väl, vissa av dem ganska nära oss... typ våra grannar.
  • Anonym (man)
    jeanette02 skrev 2020-05-01 17:31:38 följande:
    Man får ju också tänka på att länder är olika i utgångsläget. Sydkorea kanske har en friskare befolkning i grunden, bättre hygienrutiner redan före pandemin, ung/åldrad befolkning. Svårt att jämföra länder det är många faktorer att ta hänsyn till. Just Sydkoreas oro inför nästa våg kan man läsa om i dagens SvD. Där man nu börjar lätta på restriktioner lite. Nya virus och andra kommer ju i vågor och det kan gå fort. Vacciner tar flera år att utveckla vid ett helt nytt virus. Fast man kan hoppas det går fortare. Men det ska ju vara säkert och även fungera helst.
    Och om andra länder har bättre förutsättningar varför väljer vi då en strategi som är MER riskabel än deras?

    Vi har många gamla, en urholkad vård som knappt klarar vardagen och ändå väljer vi en strategi som går ut på att låta så många som möjligt bli smittade för att uppnå flockimmunitet?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-01 18:44:58 följande:
    Jag tycker också att jag inte minns några löften. Och jag förväntade mig absolut inga heller. Det är ett nytt virus - då vet de inte. Hur skulle de kunna veta? De säger bara vad som verkar sannolikt. Och det ändrar sig kanske när man får reda på mera. 
    Jo vi har förstått att du inte kan se några brister öht hos FHM eller hur smittan hanterast i Sverige men däremot väldigt bra på att hitta fördelar och gräva fram guldkorn som tyder på att vi har rätt Flört
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-04 08:12:08 följande:
    Varaktigheten och omfattningen av immunitet mot covid-19 kan man knappast beräkna teoretiskt, utan det blir något som visar sig nu i sommar och under kommande år.

    Eftersom jag inte behöver väga mina ord på guldvåg blir min gissning att den processen blir lite mer utdragen i länder där man i det längsta försöker gömma sig för smittan i väntan på ett mirakel än i Sverige och de länder där man nu successivt öppnar upp mot smittspridningen.

    Hursomhelst borde det vara hoppingivande för WHO och andra som tog uppgifterna från Sydkorea om att man kan smittas upprepade gånger under ett kort tidsintervall på allvar att landet nu har sett över mätmetoderna och dementerat påståendet.
    Och vad får dig att tro att de länder som valt att få spridningen under kontroll först och öppna upp sen under kontrollerade former "gömmer sig i väntan på mirakel"?

    Tror på fullt allvar att Sverige är det enda land i världen som förstår sig på smittor och betydelsen av flockimmunitet eller förstått att ett vaccin kan dröja?

    Du kan inte likställa länder som valt att stoppa smittan först och öppna upp sen med Sverige som valt att låta smittan spridas mer eller mindre fritt och enbart försöka skydda riskgrupper. Att de öppnar upp nu betyder INTE att de tar efter oss, det betyder att de anser att de fått kontroll på smittan vilket vi ff INTE fått.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-05-04 10:08:01 följande:
    Jag tror på fullt allvar att man inte ska läsa inlägg på FL om man är i affekt - eller åtminstone inte svara.

    "än i Sverige och de länder där man nu successivt öppnar upp mot smittspridningen" Skrattande

    Jag tror inte att det kommer att skilja särskilt mycket i smitta, dödstal, allvarligt sjuka mellan exempelvis Sverige och Norge om några år.

    Däremot så kommer de ekonomiska konsekvenserna att slå hårt mot de länder vars ledningar drabbades av coronapanik.
    Jaha, så att inte hålla med dig är att vara i affekt? ja det är ju ett intressant sätt att ha höga tankar om sig själv Flört

    Jag tror tvärtom att dödstalen kommer skilja sig ganska mycket, däremot tror jag FHM fanklub i vanligt ordning kommer göra sitt yttersta för att trolla med siffrorna och försöka få 2500 som dör under ett par månader att låta som samma sak som 2500 som dör under 3 år.

    Jag tycker våra grannländers ekonomier verkar klarat sig ganska bra och det tror jag det kommer göra i fortsättningen med och jag tror att när vi sen jämför de minimala skillnaderna i ekonomisk nedgång men en enorm skillnad i dödsfall så kommer vi framstå som ganska idiotiska, men det kommer vi såklart aldrig erkänna.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-05-04 10:26:41 följande:
    Om pandemin blir långvarig, så har de bara valet att antigen skada sin ekonomi ganska hårt eller att ha fler dödsfall. 

    Om däremot allt löser sig inom någon månad eller två, då blir det som du säger. Men det är ju ganska osannolikt att det skulle gå så fort. 
    Det är skillnad på 2500 under ett par månader och 2500 under 3 år. Om inte annat visar det hur bra kontroll man har på situationen. Vårt r-tal ligger ff betydligt högre än deras så troligen kommer vi även fortsättningsvis ha högre antal döda per dag än dem. Så nej jag tror inte alls att det kommer jämna ut sig.

    Men jag tvivlar inte en sekund på att man från Svenskt håll kommer göra sitt yttersta för att försöka trolla bort så många döda på så kort tid med kreativa beräkningar.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin