Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-26 23:15:36 följande:

    Nja, jag anser att FHM har en verklightsanpassad syn på pandemin, t ex avseende munskyddsanvändning, däremot så anser jag inte att du har det, åtminstone inte utifrån vad jag kan utläsa av dina inlägg här i tråden.


    Jaha, så verklighetsanpassad syn är automatiskt den syn FHM har, inte den syn som massor av andra myndigheter och forskare har världen över, ok. Blott Sverige svenska krusbär har ...
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-26 23:55:26 följande:

    Du är verkligen en som uppenbarligen kör med felinformation medvetet. Forskarna över hela världen är väldigt mycket överens när det gäller covid-19. 

    Enda skillnaden är att Sverige inte har haft lockdown. Och just där säger alla experter att de är lite osäkra om man behöver ha en lockdown och ganska många säger att man nog kan klara sig utan.


    Fel information medvetet? Du har verkligen en otrevlig ton på inläggen och går till personangrepp.

    Du menar alltså att det inte är sant att många länder har lagar om att använda masker, och att väldigt många forskare anser att det är fördelaktigt att använda masker? Till skillnad från FHM, som har det enda sanna budskapet, som man inte får ifrågasätta?
  • FuckGoggleAskMe

    I denna tråd har jag för första gången sett ordet felinformation, jag antar att det är nysvenska för lögn. Om du skriver att jag medvetet ljuger är det inte ett så väldigt charmigt personlighetsdrag du anklagar mig för. Personangrepp.

    Du skriver att jag upprepar felaktigheter när jag länkar till studier som inte samstämmer med FHMs lära, väldigt märkligt beteende, du likställer andra experters utlåtanden med lögner.

    Är inte på det klara med vad olika länder kallar obligatoriska påbud om mask - lag, påbud etc, men i många länder och situationer får individen böta om inte mask bärs. Det är inte tex affären som bestämmer och blir bötfälld, det är individen. Just i Tyskland vet jag inte hur rättsläget är, återkommer om det senare när jag kollat med min kompis som är tysk advokat.

    Och nej, jag orkar inte återigen länka till studier av forskare som anser att mask gör nytta, Dr Nail och jag har redan länkat till ett flertal. De flesta forskare håller inte med FHM, nej orkar inte länka igen.


    AndreaBD skrev 2020-07-27 17:19:12 följande:

    Det har ingenting med personangrepp att göra. Om du sprider felinformation - det har inget med dig som person att göra, utan det är helt enkelt fel att göra så. Och jag skulle ha varit trevligare om det vore första eller andra eller tredje gången. När man dock gång på gång upprepar felaktigheter hur många gånger som helst - vad ska man då annars tro? 

    Inget land har "lag om att ha masker". Man kan högst ha någon slags tillfällig förordning att man t.ex. inte får gå in i affärer eller på kollektivtrafiken utan mask. Och då är det ju egentligen de som driver affären eller trafiken som bestämmer vad som gäller där. Och då har de t.ex. i Tyskland fått order om att de måste se till att kunderna har mask, annars kan man stänga affären. Precis om här där man kan stänga restauranger som inte håller sig till reglerna. 

    Du skriver "väldigt många forskare anser att det är fördelaktigt att använda masker". Kan du belägga det? ALLA forskare som jag har hört yttra sig om frågan  om mask gör någon nytta, brukar säga något i stil med "egentligen inte". 

    Naturligtvis får man ifrågasätta FHM, men eftersom deras åsikter till 99 % överensstämmer med WHOs och forskarna internationellt är väldigt överens - varför skulle jag ifrågasätta det som de flesta insatta forskare tycker? 


  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-07-27 16:48:10 följande:

    Ja, om den är baserad i fakta och forskning, vilket munskyddets användande är under.


    Genom ditt syftningsfel höll du faktiskt med mig, vilket jag antar inte var meningen. Det där med att munskyddsanvändningen är under något, förstår jag inte. Skulle underlättta att bemöta dina inlägg om du skrev begripligt. Återigen, om svenska inte är ditt första språk så ok, då kan man ha överseende,
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-07-27 21:07:48 följande:

    Klyban har tidigare i den här tråden nämnt att det inte är hans starkaste sida - det där med att formulera texter, alltså (Jag skriver han eftersom jag fått uppfattningen att det är rätt pronomen) - men om man bara har ett uns känsla för språk så brukar det sällan innebära några svårigheter att förstå vad han skriver.

    "Ja, om den är baserad i fakta och forskning, vilket munskydds användande är under" tolkar jag som att han förklarar att FHM:s syn på munskyddsanvändande är vetenskapligt förankrad och baserad på fakta.

    Felet du gjorde och ofta gör är att du bryter ut ett stycke ur dess sammanhang, nu senaste råkade du glömma att det var FHM som diskuterades. Det kan du se om du kontrollerar vad klyban citerade.


     Idag 16:48#4017CiteraAnmäl
    Ja, om den är baserad i fakta och forskning, vilket munskyddets användande är under.
     
    HAHAHAHAHAHAHAHAHA Fantastisk bortförklaring, grattis jag ids inte göra fler inlägg här marguritas ante porcos osv
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-07-28 19:21:17 följande:

    80% är inget bra skydd.


    Nej givetvis är noll mask, som filtrerar 0%, bättre.

    Och svenskar förstår ju ändå inte hur man använder masker, och förstår inte att man ska hålla avstånd och vara hemma vid sjukdom, om man samtidigt bär mask. I andra länder fattar folk detta, men inte i Sverige där ingen fattar att man ska tvätta händerna trots att man använder mask.

    Du har helt rätt! Masker som stoppar 80% av smitta är djävulens redskap!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-30 10:23:17 följande:

    Följer du fortfarande diskussionen? Vi börjar komma fram till att de 80 % kanske minskar snabbt och kan vara 0 så småningom. En del masker verkar tappa förmågan efter ganska kort tid. Det är ju viktigt att man är medveten om det då. Annars litar man kanske på att man har relativt mycket skydd. 


    Visst, givetvis förminskas skyddet under användning. Det är ju därför WHO och andra föreskriver att byta engångsmasker ofta, tvätta tygmasker minst en gång om dagen, desinficera masker som är lämpade för det ofta etc. Och främst skyddar man ju omgivningen med mask.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-30 14:35:21 följande:

    Men du måste tvätta dem i 90 grader, och det brukar de inte tåla. Hur löser man det problemet då? WHO rekommenderar att tvätta maskerna minst i 60 grader, helst i 90, trots att de förstås är medvetna om att virus inte dör i 60 grader. 

    Och annars gäller FFP2-masker som man då egentligen bör byta dagligen. Då kostar det kanske en femtiolapp om dagen, om man inte lyckas få tag på ganska billiga (som då högst är FFP1). Jag tror nog att de flesta inte byter dem särskilt ofta. 


    Jag kokar upp vatten och tvättar min tygmask med det, funkar fint. Den tål det. Känner även andra som gör så. När den torkat, stryker man den med hett strykjärn.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-30 16:11:44 följande:

    Strykjärn är också ett sätt. Sedan är jag lite osäker om det räcker att i princip hälla kokande vatten över. Jag menar, det kan ju vara så att det tar lite längre tid? Men jag vet inte. Det finns ju just så många saker som ingen vet exakt. Anders Tegnell sa också det idag på presskonferensen att man visst kan tänka sig rekommendera användning av masker OM man får se någon forskning som visar att de gör nytta. Det finns hittills EN studie, säger han, och den har sina brister (andra faktorer som inte kan uteslutas). 


    Alltså tvättmedel och uppkokat vatten, blaska runt en del, skölja i uppkokat vatten, hett strykjärn. Borde funka. Eller tvättmaskin 90 grader, torktumlare, hett strykjärn.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin