Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-07-08 16:24:38 följande:

    Vet inte om du missat, men smittspridningen världen över är på många ställen helt okontrollerad.


    Jag börjar se detta som ett virus vi inte kan ducka, och då är det tyvärr en del som inte klarar det.
    Normala år är det massor som dör i influenser och virus, just för de är för gamla och inte klarar dom längre, detta med vaccin.


    Men man måste lyfta blicken ifrån backen för klara av att se detta.


    AndreaBD skrev 2020-07-08 18:14:12 följande:
    I så fall har du inte förstått det. Jag tyckte det bemötte det ganska bra. Han menar väl att det inte är så orimligt att en sån här pandemi kan ge ett sånt antal döda och att de annars hade dött av influensa eller annat. Och det är rimliga argument, tycker jag.
    klyban skrev 2020-07-08 18:28:14 följande:

    Ja, det krävs ju att man tänker efter hur det sen ser ut efteråt, på ett virus som nu sprids okontrollerat i många länder, dock inte Sverige som har en mer jämn spridning och enligt den strategi man berättat om varje PK jag sett.


     


    Ja, jag får sänka blicken och kompartmentalisera om jag ska klara av se den begränsande syn du har.
    Men har inget intresset av tillfälliga och kortsiktiga politiska poänger, frågan är bra större än så.



    Ok, då försöker jag återigen att förstå Klybans resonemang. 
    De höga dödssiffrorna är inte viktiga, för annars skulle gamlingarna ändå dött av något annat. Att färre dött i andra länder är oväsentligt, för det finns smitta kvar i andra länder och det är helt självklart att många fler kommer att dö där, och till slut kommer tex Finland och Österrike ha mycket fler döda än i Sverige, Då blir alla superimponerade av smarta Sverige.
    Och vi kan i dag tycka att Sveriges strategi är lyckad, för att vi har en massa dödsfall nu, medan alla andra kommer att ha en massa dödsfall senare, vilket är en naturlag, och av någon anledning är det bättre att ha dödsfallen nu, och samtidigt har Sverige sluppit munskydd, nerstängning och andra restriktioner, medan andra länder haft detta.
    Favorituttrycket att lyfta blicken, innebär alltså att tro på ovanstående, att säkert veta att alla andra länder kommer att ha totalt fler dödsfall än Sverige och sabbad ekonomi, när allt summeras om 1 eller 2 år.
    Att lyfta blicken betyder alltså inte att titta på vad experter i andra länder, eller andra experter i Sverige än Tegnell säger, eller titta på vad WHO säger, hur restriktioner har hjälpt andra länder etc.

    Är ovan rätt uppfattat? 
    Jag är inte så bra på att förstå Klybans språk, och värdelös på att läsa mellan raderna, jag är mer för raka puckar och klartext. 

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-07-08 20:10:41 följande:

    De döda är inte viktiga är dina ord, inte mina

    Det vi börjar ana nu med den okontrollerade spridningen världen över, är att vi troligtvis kommer få leva med smittan.
    Och det enda som kan ändra nått är ett vaccin eller en mirakelmedicin, och med tanke på vaccin och mediciners utvecklande, så pratar vi om länge.


    Vi har restriktioner i Sverige, en så övertydlig sak missar du.


    Uppenbarligen är ju de höga dödstalen inte så viktiga tycker du, eftersom du tror att per automatik kommer andra länder också att få det, och du tycker att Sverige har en bra strategi, dvs den nuvarande situationen är ok.

    Vi = Klyban, kan vi nu fastställa detta en gång för alla.

    Ja, de flesta här i världen tror väl att detta elände kommer att pågå under en lång tid. Det är inga nyheter, och folk är i allmänhet informerade om att mediciner och vaccinationer tar lång tid att testa.

    Varför tror du att jag missat att det finns restriktioner i Sverige?
    Skillnaden är att restriktionerna i Sverige är bara rekommendationer, och att det finns mycket färre restriktioner än i många andra länder. Tex här där jag bor, är jag förbjuden att jobba på jobbet, jag måste jobba hemifrån, jag blir inte insläppt på jobbet om jag inte fyller i diverse papper och motiverar mig, och jag måste bära ansiktsmask utanför mitt kontor. Följer jag inte detta, slänger säkerhetsvakterna ut mig.
    Jag kan bli bötfälld med 50 Euro om jag inte bär mask på bussen eller för större belopp om jag inte håller rätt avstånd från personer som inte tillhör mitt hushåll. 
  • FuckGoggleAskMe
    Dr Nail skrev 2020-07-08 20:56:50 följande:
    Kritik mot en organisation behöver inte utesluta personliga sympatier.
    Precis. Tegnell verkar ju vara en hygglig prick som gör så gott han kan, och är tålmodig med alla frågor. Han påminner mig om en kollega, supertrevlig, vill väl och är ganska smart, men tyvärr inte så kompetent och gör ofta fel. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-07-08 21:39:06 följande:
    Dr Nail skrev 2020-07-08 21:27:21 följande:
    Ja, typ så jag känner. Det, plus mild oro över vilken obekväm sits han blivit placerad i.
    Så tänker jag om en del i denna tråd {#emotions_dlg.flower}

    Om Tegnell tänker jag att han är för lite mediatränad och svarar snällt på allt som kan missförstås och från början inte försod att allt han säger kan och kommer att användas mot honom då drevet sätter igång.

    Kompetensen är det nog inget fel på - hos Tegnell alltså
    Det är svårt att säga att min kollega har brist på kompetens också, men hon använder den inte på rätt sätt, och gör ofta fel ... tycker liknelsen kvarstår. Min kollega har f.ö. just bytt jobb, och förhoppningsvis hamnat på ett ställe där det funkar bättre. Dessutom är hon snygg, vilket man inte kan beskylla Tegnell för Hahaha, men det är ju inte viktigt.
  • FuckGoggleAskMe

    A Fattiga betyder att man inte har så mycket pengar.
    B Ja, men om en pandemi närmar sig och sen kommer in i Sverige tror man inte det blir så farligt tydligen, i början
    C Om FHM sagt att det var viktigt och Sverige borde smittspåra och testa som i Tyskland, hade man nog hittat resurser till att genomföra detta

    För övrigt:
    https://www.expressen.se/debatt/den-svenska-coronastrategin-tecken-pa-totalitar-utveckling/
    Hej
    a Finland!

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (.) skrev 2020-07-10 23:25:14 följande:
    Jag vet inte riktigt varför du hejar på ett helt land för att en enskild individ skrivit en debattartikel full med spekulationer och faktafel.
    Men då kan jag upplysa dig om det om du är nyfiken, det baseras nog på att jag tycker att Finland tagit hand om coronakrisen bra, jag tycker att artikeln är bra och författaren är finländare, hade en trevlig pojkvän med finska rötter, har haft några trevliga vänner från Finland, har några trevliga affärskontakter på jobbet från Finland och jag hade en väldigt trevlig semester i Helsingfors för ett par år sen, plus det lilla jag vet om Finlands historia, design och deras skolsystem. Fast jag gillar inte memma.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (.) skrev 2020-07-10 23:48:05 följande:
    Ok, då vet jag varför du gillar Finland. Har du provat att läsa artikeln kritiskt?
    Nej för att jag är helt korkad ... eller vänta nu, jag är ju faktiskt inte korkad, så ja, jag har läst detta som jag läser allt dvs med en skeptisk inställning.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-07-10 23:53:14 följande:
    På tal om den pangdemiska synen på landskampen i smittskydd så har det ofta varir så att Finland har sett ut som givna segrare men att Sverige i slutminuterna har vänt och vunnit.

    Nu vore det ju olyckligt om det skulle bli så även denna gång i och med att det skulle innebära att så många fler dör i Finland.

    Jag tycker nog att det är bättre att Finland fick vinna den landskamp som pågår enligt pangdemismen - och så får vi som vill veta varför det kunde se så olika ut i olika regioner i pandemins inledning hoppas på att ett kommande vaccin ska komma inom kort och vara effektivt och utan beverkningar.

    märkligt nog så verkar det som att ju tydligare det blir att smittan tonar bort i Sverige desto hätskare blir ropen från de som tror att det pågår en landskamp och som önskar att Sverige ska förlora.

    Jag vill egentligen inte ens försöka föreställa mig vad det är för mål pangdemismen önskar i det man betraktar som en landskamp och om besvikelsen är stor över att Sveriges försvar fungerar allt bättre och att allt färre dör.
    Jag förstår inte det där med att Sverige i slutminuterna har vänt och vunnit, men tittar jag på situationen nu, kan man ju säga att Finland vunnit, om man måste se detta som en tävling, vilket jag tycker är lite smaklöst. 

    Jag tycker det är väldigt bra att antalet dödsfall i Sverige har gått ner, jag har gamla föräldrar i Sverige och diverse släktingar och vänner. En del av dessa arbetar dessutom inom vården, är ju nervös för att något händer dem. Tyvärr har ju smitta och dödstal inte gått ner lika snabbt i Sverige som i länder som stängt ner länderna och använt ansiktsmask ...

    Du skriver ibland om hatet mot FHM på högerextremistiska sidor, det vet jag inget om, för där hänger inte jag, är verkligen inte högerextremist. Tror du förenklar problemet, mina släktingar i Sverige har samma syn på coronahanteringen i Sverige som jag, och de röstar på allt från VP till moderaterna, plus jag misstänker att någon ingift individ kanske stöder SD. 
  • FuckGoggleAskMe
    Dr Nail skrev 2020-07-12 18:52:40 följande:
    Och nej, förresten, högerextrem är jag inte. Inte hatisk.

    Patriot - javisst, sju dagar i veckan!
    klyban skrev 2020-07-12 19:26:43 följande:
    Vad är det då som gör att du kör desinformation rätt mycket stundtals, vad beror det på?
    Jaha, tror jag skrivet detta redan ovan men vi kör väl en repris ... förstår inte varför du drar politiska växlar på detta, och kopplar dessa synpunkter till högerextremister. Jag och diverse släktingar röstar på L, V, M osv och vi är alla väldigt skeptiska till den svenska modellen. Har även ett par släktingar som röstar S men dom verkar ganska nöjda med strategin. Och eftersom ingen av oss är verksam inom politiken har vi ingen agenda.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin