• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2022-02-15 20:15:57 följande:

    ignorera


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-15 21:25:30 följande:
    Ja, eller också kan man roa sig lite, om man är på det humöret, haha!

    Intresset för klyban tycks det inte finnas någon immunitet mot - för dem som drabbats av denna personliga åkommaSkrattande
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-16 18:55:30 följande:
    Ok, då vet jag. Du har ingen källa till dina siffror, det är bara något obekräftat rykte du hört under decennier som du tror på och försöker att presentera som fakta. Att dessa siffror, gripna ur luften, inte har presenterats i media, är ju knappast förvånande. 

    Ja, jag accepterar bara officiella siffror och inte de siffror som bygger på sägner och byskvaller. 
    Jag tror nämligen på fakta, saklighet, vetenskap och forskning, till skillnad från dig. 

    Det är inget upprörande med dina siffror, det är bara otroligt löjligt att du försöker påstå att ditt byskvaller har någon som helst relevans. Det finns säkert ett antal dödsfall som inte klassificerats rätt, men att de är så dåliga på detta i Sverige att det skulle vara runt 5ggr fler dödsfall av influensa än de officiella siffrorna, det tror jag verkligen inte. Din konspirationsteori håller inte.
    Glöm inte att SÄPO varnar för konspirationsteorier! 
    AnnaSara Carnahan som är epidemiolog och ansvarig för Sveriges influensaövervakning bedömer att "dödligheten" i influensa är tre gånger så hög som den som redovisas.
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2022-02-16 20:02:13 följande:
    Borde hon inte anmäla FHM till SÄPO då?
    Såvitt mig bekant jobbar hon på FHMGlad

    Jag betvivlar att man någonsin gjort en omfattande undersökning av hur stor andel av dem som dött under en influensasäsong som dött samtidigt som de varit smittade av influensavirus. Det skulle väl iofs vara möjligt att göra en sådan studie i teorin - men knappast i praktiken.

    Men om du känner för det kan du väl tipsa Säpo om att de borde sätta tumskruvar på SKR samt regionerna så att de börjar testa alla som dött mot alla tänkbara smittor.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-16 19:29:28 följande:
    Visst, det finns säkert ett mörkertal. Då uppskattar hon att det ligger på den lägsta siffran Klyban skriver. 
    Men man kan ändå inte hävda att 2500-5000 döda i influensa är sanningen.
    Ja, men hur stort det är kan tror jag saknar betydelse, åtminstone om man bara ser till coviddödsfall i Sverige utan att jämföra med andra länder.

    Om jag har förstått det hela rätt, vilket stundtals inträffar, så skiljer det mindre än 10 procent mellan Socialstyrelsens statistik över dödsfall i covid och FHM: över dödsfall med covid.

    15522, där läkaren angett covid som dödsorsak (Socialstyrelsen)

    16681, Worldometer/FHM

    7,5 procent.


  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-02-19 13:00:23 följande:

    Vet inte om denna bild redan har publicerats i tråden men nu har Finland gått om Sverige när det gäller överdödlighet om man tittar på åren 2020 och 2021.  Danmark ligger marginellt lägre än Sverige. Det är tydligt att lockdowns och andra pandemiåtgärder bara hade begränsad effekt på dödligheten. 


    Nej, den har inte publicerats tidigare.

    Jag tycker att den mycket väl visar på att frivillighet nästan alltid är att föredra framför tvång. Att Sverige har så låg överdödlighet trots en usel sjuk- och äldrevård är anmärkningsvärt.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-19 21:27:46 följande:

    Denna tråd borde byta namn till Fjantiga Farbröders Fantasirika Fabuleringar. 


    Jag tror att statistiken KillBill postade är korrekt. Den kommer från Eurostat som är EU:s officiella statistikmyndighet. Om du händelsevis behöver hjälp med tolkningen så är överdödligheten för respektive land angiven med tre staplar, en visar 2020, en visar 2021 och ytterligare en visar perioden 2020 till och med 2021. Studerar du staplarna kan du se att Sverige har EU:s lägsta överdödlighet under 2021 och den tredje lägsta under hela perioden 2020-2021.

    Ibland behöver man nog bita i kunskapens äpple, även om man finner smaken bitter och sur.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-19 23:43:50 följande:
    Om du händelsevis behöver hjälp med tolkningen lilla gumman ? tack för den!
    Att jag skulle kalla någon för "lilla gumman" finns inte på kartan.

    Jag blir lite beklämd av den sortens pseudoargumentation som ju en del av trådens kritiker tar till i brist på andra argument - flickorna, farbröderna ock så vidare.

    Men det finns ju folk till allt.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-20 01:33:10 följande:
    Du behöver inte skriva ut lilla gumman, andemeningen finns där.
    Jag blir beklämd av denna attityd och att argumenten från vissa mästras bort av gubbänken. Inte av motargument men av gubbresonemang. 

    Tack för infon om Eurostat och hur man ska tolka staplarna, men Eurostat är en av referenserna vi använder på mitt jobb och att tolka staplar, med förklaringar utskrivna under dessa dessutom, är också vardagligt. Så jag tror jag klarar mig. 

    Men om du vänder dig till små gummor kan du ju inte förvänta dig så mycket. 
    Aha, du upplevde att jag kallade dig lilla gumman, eller åtminstone att jag skulle ha kunnat göra det även om jag inte gjorde det.

    Själv ser jag det som att KillBill igår postade statistik som visade att förra året hade Sverige EU:s lägsta överdödlighet och sammantaget under pandemin EU:s tredje lägsta överdödlighet.

    Det är statistik som kan vara oerhört relevant i en diskussion om hur Sveriges pandemistrategi fungerat. Din kommentar blir:
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-19 21:27:46 följande:

    Denna tråd borde byta namn till Fjantiga Farbröders Fantasirika Fabuleringar. 


    Det är såklart självklart att vi utgår från känslor när vi argumenterar, men det brukar bli tokigt om våra känslor inte är kompatibla med verkligheten eller för den delen om vi utgår från att andra argumenterar utifrån samma känslospektrum som vi själva gör.

    I den här tråden är det uteslutande kritiker som bedömer att kön, ålder, längd, frisyr på personer är av vikt för diskussionen kring pandemihanteringen.

    Jag kommer aldrig att kalla dig "lilla gumman" eller att använda andra förminskande argument kring kön i den här diskussionen eller överhuvudtaget i någon diskussion. Din upplevelse bottnar alltså i ditt eget känsloregister - men det är klart att jag har synpunkter på den som reagerar på nyheten om Sveriges mycket låga överdödlighet under pandemin med orden "Fjantiga Farbröders Fantasirika fabuleringar.

  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-20 10:22:21 följande:
    Statistik kan vara relevant, lilla gumman, och det kan bli tokigt förstår du om man diskuterar utifrån sina känslor för verkligheten är viktigare. 

    Min kommentar anspelade verkligen inte på KillBills inlägg. 
    Visst förstår jag att det kan vara besvärligt för dig att hantera det faktum att jag aldrig kommer att kalla dig för annat än "Fuck Google", möjligen skulle jag kunna sträcka mig till stavningsvarianten "Goggle", men i så fall endast undantagsvis.

    Jag har alltså ingen som helst avsikt att vare sig bekräfta ditt självpåtagna martyrskap genom att kalla dig det du trodde att du blev kallad eller att i likhet med somliga av trådens kritiker fokusera på kön, ålder eller frisyrer.

    Du får alltså finna dig i att du blir kallad "Fuck Google" - men å andra sidan så finns det ju inget som hindrar dig att uppleva något helt annat.

    För att återanknyta till statistiken så är det ju anmärkningavärt att Sverige hade EU:s lägsta överdödlighet förra året - ett tungt argument för att frivillighet är att föredra framför tvångsåtgärder, samt att alla dessa maskeradartiklar som folk ute i Europa  tvingades bära var - om inte kontraproduktiva - så åtminstone verkningslösa.

    Hoppas du får en trevlig söndag! Själva ska vi ut i skogen med hunden medan katten får stanna hemma.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2022-02-20 15:19:12 följande:

    Det verkar OERHÖRT viktigt att lägga orden i munnen på dig där, istället för diskutera statistiken.
    Kan det vara så enkelt att denna statistik upprör kritikerna pga det visar inte det dom vill, du vet som den där 56:e platsen som vi har på Worldometer som vi aldrig ska prata om.

    Det känns som kritikerna har det jobbigt med dessa facit som trillar in lite då och då, dom som jag pratade redan om för 2 år sedan.
    Saken är att facit kunde blivit ett helt annat, men nu med vår vetenskapliga syn på pandemin så blev det så här.

    Och varför upprör dessa saker en del och som är POSITIVT för Sverige, borde dom inte vara glada att det gick så mycket bättre för Sverige efter den initiala hand vi blev tilldelade oss?


    Det är inte särskilt ovanligt med folk som blir upprörda när terrängen inte stämmer med den karta de har införskaffat, somliga brukar då mena att det är terrängen det är fel på, medan andra envisas med att dalen de befinner sig i är ett berg.

    Hursomhelst - år 2020 minskade medellivslängden för kvinnor i Sverige med 0,4 år till 84,3 år, och för män med 0,7 år till 80,6 år. Man får gå tillbaka till 2017 för att hitta ett år med liknande medellivslängd. Gr man längre tillbaks så blir medellivslängden allt kortare. 1970 där det SCB-diagram jag kollar börjar var medllivslängden 77 år för kvinnor och 72 för män.

    SCB tycks inte ha presenterat statistik för 2021 än, men mot bakgrund av att Sverige hade EU:s lägsta överdödlighet 2021 är en inte alltför vågad gissning att medellivslängden då var den högsta någonsin i Sverige.

    www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/manniskorna-i-sverige/medellivslangd-i-sverige/
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-23 23:23:23 följande:
    Ja det gör man faktiskt. Har en nära vän med peruk. 
    Skönt att Hallengren känner att hon kan skippa sin peruk nu. 
    Jaha, då var jag en kunskap rikareGlad
  • FDFMGA
    klyban skrev 2022-02-24 06:56:07 följande:

    Varför berättar du att du inte förstår syftet med en utredning av vården?
    Låter som du tror vården är bara ett plåster, och att detta går snabbt och utreda.
    Det lustiga är att detta argument komemr alltid ifrån samma håll och de som inte förstår sig på saker hur de fungerar.

    Padirac berättade detta för dig, men ser nu att du glömde av att läsa det.
    Medvetet?

    Och sen kommer du efter och stödjer desinformationen, visst är det lustigt hur det kan bli.
    Kanske du trodde ingen kunde se det?

    Och enda chansen du har är att försöka påvisa Padirac har fel, med det ser vi du inte ens försöker.
    Och där är svaret i att du inte gör, och verkar som det är medvetet du vägrar ta in detta med Eurostat.

    Det är så extremt sällan man ser en part bara ger upp i en tråd som ni gjort efter denna fakta om Eurostat.


    Vi kan bara tacka KillBill för faktan, och sen kan vi bara gissa vad ni pratar om, en sak är klar inget som reflekterar Eurostats statistik, och det komiska är att ni inte ens försöker att hitta ett fel med den, utan bara komemr med desinformation istället.


     


    Som man säger, extremt talande och perplexande att man har så svårt och ta in fakta och facit som jag talade om för flera år sedan kommer varken ni/jag ville eller inte.
    Och detta är ditt svar, ja, man inser att ni är agenda drivna med detta och att ni aldrig har varit intresserade att diskutera pandemin i sig, utan det är bara regeringens fel och fast än de inte ens skött frågan.


    Kanske abc skulle kollat länken före postandet, för det enda abc gjorde var att konfirmera uppgifterna.
    Och sen är det ridå.


    FDFMGA skrev 2022-02-24 00:05:44 följande:
    Jaha, då var jag en kunskap rikareGlad

    Låter helt galet extremt dyrt att göra så, slutar ju med dyra nya inköp ofta.


    Sen sure, frisera den till en frisyr, men sen låter det bara konstigt, men såklart någon är väl rik nog att bara köpa nya peruker.
    Men vad har denna peruk med COVID-19 att göra kan man undra, men antar det är just det som är saken och ad hominem och att det är regerings "fel" att vi ligger så lågt med underdödligheten.


    Jag har aldrig sett en tråds diskussion fallera så kraftigt efter Eurostat statistiken kom till kännedom.
    Det var som att golvet bar försvann för vissa, och de rikta om sin blick på allt annat än pandemi och denna Eurostat.
    Tror dom ingen såg detta tro, eller vad triggar detta konstiga beteende att man helt plötsligt ska ignorera så fakta.
    Kan det var så att de tycker det är jobbigt att ha fel, eller är det bara agenda och att man ska låtsas om detta facit inte existerar?

    Hur kan en framgång för Sverige bli så upprörande för de politiskt motiverade?
    Och vi har ju sett detta mer än en gång nu, och jag för en direkt känsla av att de vill det ska gå dåligt för Sverige.
    Och varför vill man det?


    Eller kan dom förklara sitt beteende i att var så kritiska till 8:E platsen efter den initiala smittan och per capita död och skyllde på Regeringen, och sen när vi kom igång och drog ned oss till 56:e, så kan man inte ens se nått positivt i detta ens.
    Och sen kom Eurostat och allt föll samman för dom, som det inte vore bra nyheter för Sverige.


    idag känns det mer futtigt än vanligt att diskutera peruker och frisyrer - men i dagens DN finns det en artikel om demokratins villkor och vilka värderingar som gynnar en demokratisk utveckling och vilka som missgynnar en sådan. Artikeln avslutas med WWS kulturkarta där Sverige står i en särställning.

    Jag tror inte att det är en tillfällighet att en del av dem som i den här tråden argumenterat för att Sverige borde ha haft ett mer auktoritärt förhållningssätt till pandemin också är de som fokuserat på personers frisyr eller kön.

    Jag skulle nog vilja placera en del av kritikerna väldigt långt till vänster på WWS vrderingskarta, alltså det som i artikeln kallas patriarkala värderingar, fast som bättre borde uttryckas som auktoritetsfokus, tycker jag.

    www.dn.se/insidan/varfor-blir-vissa-demokratier-starkare-och-andra-svagare/
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-25 22:10:24 följande:

    Väldigt intressant presskonferens från Coronakommissionen. 

    Slutsatsen var för få restriktioner för sent och för mycket tilltro till FoHM. Regeringen tog inte plats och ansvar. För långsamma ändringar av lagar. Över lag dåligt organiserade ansvarsområden. 
    Ett antal liv hade kunnat besparats.  
    Tragiskt. 


    Att politiker alltid är de som har bäst förmåga att utifrån ett godtyckligt beslutsunderlag avgöra vad som behöver göras formulerades redan av Lenin i just "Vad bör göras"

    Så Coronakommissionen och Putin delar en historisk tradition.

    Och att Sverige är ett av de länder i Europa som drabbats lindrigast av pandemin är väl bara undantaget som bekräftar regelnTomte

    Fast jag är kritisk till regeringen som tillsatte dilettanter i kommissionen - som att låta en frimärksklubb utreda kvantfysikens mekanismer, vilket väl skulle resultera i ett förslag på ett frimärke föreställande en charmkvark.
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2022-02-26 11:27:29 följande:
    Så är det. Det är även trist att se representanter från populistpartiet Moderaterna kritisera regeringen för en politik som man då stöttade. 
    Tobias Billström skulle vara fullständigt outstanding om han ställde upp i OS i gnällighet - eller mer profant uttryckt: Skitskytte-OS.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin