Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-06-26 13:35:05 följande:

    Personen har bara varit sjuk en gång och har kliniska tester som påvisar en sjukdom och nu senare antikroppstest som var positivt.
    Men visst semantiskt är troligt ett fungerande ord, och då mycket troligt på gränsen till ett faktum även om det inte går göra då inget test finns på smittotillfället och det är det enda som hindrar ett faktum.
    Dock har jag för mig man gjorde röntgen undersökning som påvisa skador alla COVID-19 och antikroppstest positivt.
    Så vi förstår NIVÅN av troligt.


    Vi vet idag att smittan blev omfattande tidigt i Sverige, och en av dessa fall som är tidiga har givetvis påverkat smittspridningen.
    Dock vet vi inte idag hur, när och var, det är en frågan man ställer och kommer ta mycket lång tid att få ett slutgiltig svar på.
    Dock trillar en delsvar in med jämna mellanrum.


    Står inget om röntgen, bara antikroppstest. 

    Enligt artikeln har det eventuella fallet i Dalarna inte orsakat allmän spridning. 

    Om det nu stämmer som den genetiska kartan säger att vi fick smitta först från Asien och södra Europa så är antagligen den som nu är mer spridd än den var inledningsvis, mer smittsam, eftersom den blivit så utbredd i många länder.
  • Anonym (sant)

    Idag vägrade min läkare träffa mig för ett sjukintyg gällande något helt annat än covid 19- med hänvisning till att han har egna restriktioner och skriver bara intyg via telefon pga covid 19, vid samtal till försäkringskassan så säger de att de inte kommer godkänna ett intyg bedömt via telefon. Tyvärr går jag hos en specialist så jag kan inte bara byta läkare. Undrar om det här är normalt nu.

  • Anonym (sant)
    Anonym (Nea) skrev 2020-07-02 15:22:40 följande:
    Även om FHM´s uppmaningar om hur vi ska leva är en bra strategi så hänger det på den stora massan om det fungerar eller inte.
    Senast för en vecka sedan var det fullsmockat i Humlegården av festande ungdomsgrupper, har aldrig sett så många som varit i humlan någonsin under de 30 år jag gått förbi den parken. På riktigt, ja.
    Fullsatta krogar och fullsmockade stränder i veckor och en attityd av "så länge mitt dagliga liv inte drabbas tänker jag inte bry mig". Det är saker som får mig att fundera på varför tillåts detta?
    Varför görs det inget mot detta?

    Jag som har en hemma som är i riskzon och dör om han får smittan och andra som är väldigt restriktiva själva hur vi för oss i samhället just nu är det ett hån.
    Smittan kommer inte lugna sig utan fortsätter att spridas. Det finns inget som säger att om du är immun mot covid idag att du är det om två veckor också eftersom det finns så många olika mutationer av viruset så vilken av alla är du immun mot och är du det mot mutationerna med?

    Allt som kommer från FHM är lugnande och inget att oroa sig för. Men andra länders makthavare visar att de är oroade och resten av världen samt WHO ifrågasätter Sveriges sätt att hantera detta.

    Vem ska man då lita på? Har resten av världen verkligen fel?
    Mutationerna är mycket mycket små, och påverkar ännu inte så du får en lägre immunitet, i den mån du har en.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 19:36:16 följande:
    ? Förstår inte vad du menar. Automatisera?? 

    Och LSS-boende - vilka är det som bor där? Utvecklingsstörda, kanske några med svår autism också. Varför skulle de vara i någon riskgrupp? De kanske är ganska unga och friska för övrigt? 

    Visst, man kan minimera. Men man måste också hela tiden tänka på hur man fördelar resurser bäst, så att man har något kvar ifall situationen plötsligt, oförväntat, skulle bli värre igen. 
    Du har ingen koll på LSS. 

    Fysisk ohälsa är vanlig vid samma sjukdomar som man bor på Lss för, tex har vissa med kromosomfel ofta även hjärtfel, osv 

    Sedan finns det lss-boenden för personer med psykisk ohälsa, där har övervägande delen även fysisk ohälsa i form av tex diabetes, troligtvis pga sina mediciner. Även om de är unga ibland så är de inte friska.
  • Anonym (sant)
    Pope Joan II skrev 2020-07-06 20:27:57 följande:
    Människor med exempelvis downs syndrom har ofta en stor samsjuklighet, de har till exempel väldigt ofta hjärtsjukdomar.

    De har också ökad risk för:

    infektionskänslighet

    obstruktivt sömnapnésyndrom, trång anatomi i mellanansikte, stor tunga och nedsatt muskeltonus

    hudinfektioner med torr och fnasig hud

    autoimmuna tillstånd som typ 1 diabetes, celiaki (cirka 5 %) och alopecia areata

    hypothyreos

    ögon- eller öronbesvär

    hjärtproblem, övervikt och metabolt syndrom

    tidig demens med debut från 35-50 års ålder

    tandlossning och nedsatt salivproduktion.

    Självklart utgör de en riskgrupp även om nu inte en medlem på familjeliv känner till det.
    Såg du hann före. Jag kan mest om lss för psykisk ohälsa, men där är ju nästan alla även fysiskt sjuka. 
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 23:25:51 följande:
    Jo, jag vet att folk med Downs Syndrom ofta har hjärtfel. Däremot tvivlar jag på att man får diabetes av psyk-mediciner. 
    Den orsakar det på flera sätt, dels är det en biverkning i sig, dels orsakar medicinerna oftast förändringar i metabolismen och därmed viktuppgång.

    https://dagensdiabetes.se/index.php/alla-senaste-nyheter/2061-antipsykotiska-lakemedel-och-akuta-diabetes-komplikationer-lakemedelsverket#:~:text=tillfrisknar.&text=Sammanfattningsvis%20%C3%B6kar%20antipsykotiska%20l%C3%A4kemedel%20risken,har%20en%20mycket%20allvarlig%20prognos.

    www.fass.se/LIF/product&userType=0

    https://www.fass.se/LIF/product?nplId=20080312000091&userType=0

    https://janusinfo.se/nyheter/tidningenevidens/nr52016temafetma/5/lakemedelsompaverkarvikten.5.10adba9e1616f8edbc925622.html

  • Anonym (sant)

    Dessutom får man en ökad känslighet för infektioner och kan få allvarliga reaktioner av virus av en av de vanligaste.

  • Anonym (sant)

    Sedan är inte downs syndrom det enda syndromet som ibland ger hjärtfel heller.

  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-07-07 09:53:36 följande:
    Allvarligt... jag orkade bara inte gå in på det. Sverige har knappt fått det att fungera, då kommer man inte att hinna med att koncentrera sig på såna detaljer. Och det är ju också att krångla till det. Det finns i hela befolkningen folk som har dessa hälsoproblem, jag har själv två nära anhöriga med några av dessa riskfaktorer, helt utan utvecklingsstörning.
    Påstå inte saker då, när du inte ens orkar gå in på fakta.

    Fortfarande är inte psykiskt sjuka utvecklingsstörda. Och de vanligaste psykiatriska medicinerna vid psykossjukdomar orsakar diabetes.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-07-07 14:44:12 följande:
    Dels så var det inte jag som började med det. Jag har inte heller påstått att inte personer som går under LSS skulle kunna ha fysiska handikapp. Men inte ALLA har det. Och därmed är det ingen ren risikogrupp och de enskilda personerna som tillhör en riskgrupp gör förstås det, men som individer. Däremot är de gamla en mer renodlad riskgrupp. 

    Det kan inte vara särskilt vanligt med diabetes, för jag har jobbat med den gruppen - LSS alltså. Även flera med psykossjukdomar. Ingen hade dock diabetes. Vilket ju också visar att det inte är jättevanligt eller på dig låter det ju nästan som om det självklart blir så. Och så är det inte. 
    Det låter väldigt märkligt, jag har jobbat på 7 olika boenden och en stor del har diabetes på alla boenden.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin