Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-16 07:57:17 följande:
    Man kan ju hoppas att Kina lyckas begränsa den amerikanska smittan, den tycks ju vara mer svårhanterlig än den ursprungliga kinesiska.
    Jo, det verkar den vara, den verkar också ta över vart den än kommer. Smitta lättare. 
  • Anonym (sant)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-16 11:06:05 följande:
    Jag jobbar i kommunal omsorg.
    Här och av det jag hör av kollegor i grannkommuner och det jag läser av andra i samma yrke i landet är:

    Vi SKRIKER och BRÅKAR efter riktig och vettig skyddsutrustning.
    Det är INTE en fråga om att personalen ska undervisas och mästras utan det som måste ske är att man LYSSNAR på oss!

    För som i min kommun får vi ETT munskydd tilldelat oss. per DAG!
    Det enda munskyddet ska alltså användas hos samtliga vårdtagare!

    Ja, du läste rätt....

    Sen ska vi spara på handskar, tossor och förkläden, dvs ALL skyddsutrustning.
    Vet du hur man ser till att det sparas på den?
    Man låser in den!

    Japp, du läste rätt även nu.
    Sen portionerar man ut skydden lite dag per dag.

    Det slutar inte här.
    Handsprit är dyrt så förutom att spara på det så ersätts det med TRÄSPRIT och SPOLARVÄTSKA!

    Japp. Du kan läsa en gång till men det är sant även denna horribla gång.

    Så vad händer?
    Personalen försöker till slut att skydda sig själva om inte annat. De handlar egna munskydd, egen handsprit osv. Inriktningen är nu inte att skydda andra utan sig själv.

    Och då man kommer in till en vårdtagare struntar man i träspriten och spolarvätska och FÖRHOPPNINGSVIS har man egen handsprit kvar. De flesta struntar helt i det utan sätter på sig ett par handskar direkt. Sen används samma handskar under hela tiden hos vårdtagaren. Jag tror att du fattar vad det gör med all möjlig smittspridning. Toabesök innan frukost, sen lite medicin och så måste man klappa katten osv.

    Jo, jag har försökt få tag på chefer. De har gått under jorden.
    Jag har kontaktat kommunledning och förvaltning. De har också gått under jorden eftersom "de blir så utskällda".

    Nu sitter jag och filar på en anmälan till arbetsmiljöverket samt en beskrivande berättelse att skicka till media.
    Har ni fler förslag på vart jag kan vända mig?

    För när allt kommer till kritan spelar inget någon som helst roll det ni sitter och diskuterar i tråden eftersom man på kommunnivå gör det allra bästa för att ha ihjäl människor.
    Förutom det med träsprit så känner jag igen allt från mina vänner som jobbar inom kommunal vård. Dock är spriten helt slut och de köper egen just nu därmed.
  • Anonym (sant)
    Anonym (. 3) skrev 2020-07-16 11:08:42 följande:

    Glömde att tillägga:

    Kommunförvaltningen påstår att "det finns gott om skyddsutrustning".

    Vi fick en soppåse fulla med omärkta hemsydda munskydd. De ser ut som sydda servetter med lite och extremt tunn resår, lite som när barn försöker göra pappersänglar men misslyckas. Finns ingen märkning så långt ett öga kan nå

    Till det fanns en handskriven post-it "Godkända enligt MAS"....


    Även detta känner jag igen. Ett av boendena delade personal på munskydd hos en sjuk patient.
  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-07-17 12:04:39 följande:
    Hur tänker du egentligen? Jag menar, det finns ju överhuvudtaget inte så många olika möjligheter vad man kan göra i sån här pandemi. Och vi SER ju vad som görs. Nej, smittan härjar inte fritt - det skulle vara att satsa på flockimmunitet. Alltså satsar man inte på flockimmunitet. Om man hade låtit smittan härjar fritt så hade 0,5 - 1 % av befolkningen dött. Det innebär 50.000 - 100.000. Och vi har 5500 döda. Alltså har man inte satsat på flockimmunitet. Så enkelt är det. 

    Sedan är det ju mycket man inte vet ännu. Hur länge man blir immun och om man kanske bara delvis blir immun. Och framför allt om det går att göra ett vaccin. Om det skulle visa sig att det inte går - då har vi bara en möjlighet kvar och det är flockimmunitet. Så det är ju väldigt smart att ha det som sista utväg, och även om det bara minskar smittan, om barn och yngre personer kanske har gått igenom det och är immuna, så kan det göra situationen mycket lättare för hela samhället. 
    Vi får hoppas att det kommer ett fungerande vaccin, jag läste lite om det vaccinet de hade problem med sist, det mot sars, men det verkar även förutom svårigheter att finna ett vaccin som inte skenade immunförsvaret att också få fortsatt finansiering när smittan inte längre var lika aktuell. Det här vaccinet har ju goda förutsättningar att bli finansierat till det är färdigt i alla fall.
  • Anonym (sant)

    Skåne har haft problem med testerna, många tester har inte gått att läsa av, mitt är ett av dem. Man tror inte det beror på att patienterna gjort fel, utan något annat "oacceptabelt".

    Jag börjar må bättre, så jag får lägga mitt hopp till antikroppstesterna senare istället.

  • Anonym (sant)
    AndreaBD skrev 2020-07-17 13:09:33 följande:
    Ja, det verkar inte vara helt lätt med vaccin där. Det är främst därför jag tycker det kan vara bra att inte helt förkasta flockimmunitet -  som kommer till användning bara om inget annat funkar. 
    Jag hade hellre lagt mitt hopp till annat, men det vet vi ju redan var vi står :)
  • Anonym (sant)
    Anonym (ABC) skrev 2020-07-18 12:29:46 följande:
    Skillnaden i hur man förhåller sig till presymptomatisk smitta är också anmärkningsvärd. Finland sätter närkontakter till konstaterat smittade i 14 dagars karantän. Sverige uppmanar alla att leva som vanligt tills symptom uppkommer.
    Det kan nog vara en av de största skillnaderna faktiskt.

    Jag har själv valt att skapa marginaler när jag varit sjuk eller haft sjukdom omkring mig, men alla kan eller vill inte det.
  • Anonym (sant)
    Dr Nail skrev 2020-08-10 18:38:09 följande:
    Det var WHO som drog igång World mask week. Eller deras generaldirektör iaf.

    Att det går mindre dåligt i Sverige just nu, vilket är naturligtvis bra, betyder inte att vi befinner oss i slutet av pandemin, eller? Förmodligen inte ens i mitten. Vi överlevde en strid med tunga förluster, men kriget pågår; det är nu man ska förbereda sig inför nästa strid och inte fira och sen sova på slagfältet.

    Och att förbereda sig är att vidta vissa åtgärder. Som t.ex. munskydd: ett effektivt och enkelt komplement till "stanna hemma med symptom" (då asymptomatisk spridning är drivande).

    Que? När nämnde jag den? o_0 Jag har inte läst den...

    Låter inte helt orimligt dock, märker själv hur jag beter mig med mask. Medveten på ett annat sätt, mao. rör mig inte i fejset lika mycket och kommer ihåg att hålla avstånd.

    Sen så är Kina inte heller en särskilt maskbärande kultur. Iaf inte baserat på det jag sett under mina besök. Japan däremot....
    Över är det inte, i Skåne har ju smittan ökat lite enligt media, dock har jag inte själv kollat statistiken, har tagit lite semester från covid19-fakta under semestern. Jag kan se varför den ökar, folk beter sig just nu som pandemin är över. I parken kommer folk och lägger sig nära, även om det finns gott om plats, i affärer skiter ungdomar 15-20 och medelålders män (av någon anledning) helt i avstånden i kassorna och på stranden ska vi inte ens tala om. Jag sitter bakom dynerna när jag går till stranden nu, alla ligger annars tätt, tätt. Och skolan börjar snart, med öppna gymnasier. Vi får se hur det blir framöver.
  • Anonym (sant)

    Apropå munskydd. En Malmöskola (gymnasie) har bestämt att alla ska få munskydd av skolan. Den Malmöskola där min son går, har bestämt att lärararna får ha munskydd, men det är förbud för eleverna att ha munskydd. (inte frivilligt, utan förbud)

    Undrar om det är lagligt att förbjuda munskydd.

  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-08-19 12:32:16 följande:

    Varför ska man göra det för?
    Det är ju bara en pappersbit över mun och näsa.


    Och andra sidan finns det ju redan en lag för detta, även om den inte är anpassad för just munskydd utan för identifiering.


    Vilken lag menar du då?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin