• Tecum

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-05-11 19:01:51 följande:

    Det du skriver betyder inget, då du inte tar saker i beaktning.


    Så låter det när argumenten tagit slut... De låga dödssiffrorna i våra grannländer är extremt besvärande för de som ser Sveriges väg som den enda rätta. Att frankt påstå att "de kommer ifatt" är bara en vild gissning (eller kanske önsketänkande). Den andra vågen smitta kommer här också, FHM varnade för vad som händer här till hösten.  Och då börjar folk dö igen, 8-12000 är experternas tips. De grannar som stängde ner och avvaktade har lärt sig av våra misstag och kommer att skydda sina äldreboenden. De kommer aldrig upp i våra dödssiffror, inte ens nära.
  • Tecum
    klyban skrev 2020-06-04 20:28:14 följande:

    Tänk så du träffade så illa på vad fascism är, det är det faktiskt det precis omvända i vad du sade där.


    Men för all del, varför ska inte svartas liv räknas?
    För det glömde du.


    Tycker du verkligen att det är en bra idé att anordna demonstrationer när social distans är huvudspåret för att stoppa smittspridning? Jag tycker att det är helt vansinnigt och det skickar helt fel signaler. Folk har redan slappnat av och släppt på försiktigheten, nu blir det än värre. 
  • Tecum
    Pope Joan II skrev 2020-06-04 10:56:37 följande:
    Du missförstod mitt inlägg. Men det är ett gott råd du kommer med, det borde de det gäller ta till sig. 
    Ett ord i rättan tid!
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2020-06-04 17:51:08 följande:
    Jag tycker att förklaringarna varför var inte bara tydliga, utan övertydliga. 
    Det verkliga skälet är ekonomi, man vill gynna turistbranschen. Det var man inte särskilt tydlig med.
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2020-06-04 23:22:21 följande:
    Jo, det är klart. På andra sidan - om man kan hålla risken minimal, så finns det ingen anledning att  få sämre ekonomi också. 
    Helt rätt. Men frågan är om tillfället är det rätta. Nu ökar smittspridningen ute i landet samtidigt som den minskar i Sthlm. Är Sverige lika med Sthlm? Är det läge att släppa reserestriktionerna då?
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2020-06-05 10:33:55 följande:
    Samtidigt så brukar det inte sprida sig lika lätt alls i mera glest befolkade områden. Och t.ex. Gotland vill ju ha inkomsterna ifrån turister också. Där är det en viss risk, men de är ju medvetna om det och tycker ändå att de behöver turister. Och man kan ju smittspåra lättare på en ö, det har man ju sett i Island. 
    Ja jag vet inte vad som är rätt eller fel. Eller minst fel, snarare.
  • Tecum
    Dr Nail skrev 2020-06-09 12:29:31 följande:
    Är flockimmunitet verkligen inte vår strategi?

    Här är en intervju från början av pandemin med en ovanligt poetisk Anders Tegnell:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/6j7vaO/anders-te...
    En liten detalj som Tegnellkramarna inte vill höra: Ordet flockimmunitet var totalt okänt utanför medicinska kretsar innan februari 2020! Alltså har det myntats av någon medicinskt kunnig, troligen, från FHM. Och varför skulle någon nämna det om det inte var något man ville uppnå...?
  • Tecum
    AndreaBD skrev 2020-06-09 15:08:44 följande:
    Det är väl inte konstigt att det diskuteras? Jo, jag brukar nämna många saker som jag sedan ändå inte gör, det gör man väl?  Inte konstigt heller att man lär sig nya termer när det blir ovanliga situationer. Man hade ju inte heller hört talas om R-värde, och det finns säkert mer som var nytt för vanligt folk. 
    Både ja och nej. Varför kom begreppet öht upp om ingen ville uppnå det? Jag har bestämt för mig att när begreppet började användas var det i termer av något man ville ha. Kan ju vara en feltolkning av media men jag uppfattade det inte så.
  • Tecum
    Pope Joan II skrev 2020-06-09 19:32:28 följande:
    Det tillhör allmänbildningen för många.
    Jag betraktar mig som tämligen allmänbildad och förstod genast var begreppet innebar. Men jag kan inte påminna mig att jag någonsin hört ordet förr.
  • Tecum

    Vill inte undanhålla er en väldigt klarsynt kommentar till Tegnells sommarprogram på lokaltidningens ledarsida:

    "Folk hyllar Tegnell för att man upplever att det är hans förtjänst att vi slipper hårda restriktioner. Som att vi har honom att tacka. Tegnells sommarprat avslöjar än en gång att Tegnell är den hjälte Sverige vill ha, men kanske inte den vi behöver."

    Glorian riskerar att falna betänkligt när Corona summeras och det visar sig att Sverige har tio gånger så många döda som våra grannländer tillsammans. Och när ansvariga politiker snabbt går ut och skyller ifrån sig med att "vi följde bara expertisens råd"...

  • Tecum
    klyban skrev 2020-06-27 13:43:59 följande:

    Har du missat att WHO redan tagit tillbaka "pestklassningen"?


     


    Annars så saknades argument för nått, märkte du det elelr var det medvetet?


    I min tidning står det att "på (fredags)kvällen bekräftade dock WHO att Sverige blir kvar på listan, "situationen har inte förändrats" skriver WHO:s presstjänst."
  • Tecum
    FDFMGA skrev 2020-06-27 17:23:15 följande:
    WHO har kanske tagit del av den framtidsspaning som gjordes i den här tråden för några dagar sen. Man blir ju en smula betänksam hursomhelst.

    I spaningen påstods det att "Glorian (Tegnells) riskerar att falna betänkligt när Corona summeras och det visar sig att Sverige har tio gånger så många döda som våra grannländer tillsammans. Och när ansvariga politiker snabbt går ut och skyller ifrån sig med att "vi följde bara expertisens råd".

    jag såg exakt samma påstående i en annan tråd, men då från någon som trodde att spaningsresultatet redan var verklighet och att det bara var politikernas förklaring att allt är expertisens fel som återstod.

    Det är faktiskt rättt intressant att så många inom kritikerklustret har förmåga att se in i framtiden. Hade jag samma förmåga skulle jag fokusera på rätta Lottoraden vid sidan om andra aktiviteter.

    Sverige är ett av WHO:s främsta givarländer, så jag gissar att WHO kommer att få pudla rätt rejält. Det vore ju synd om det kom till en reell schism mellan Sverige och WHO. Visst kan man kritisera WHO för att man fjäskar och kryper för den kinesiska diktaturen - men samtidigt gör ju organisationen mycket för att bekämpa sjukdomar.
    Jag hoppas att din framtidsspaning stämmer bättre då. Men jag citerade bara pressen där WHO dementerar Klybans påstående att Sverige är borta från pestlistan.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin