Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-20 15:44:50 följande:

    Har det verkligen gjorts jämförelser om munskyddens eventuella effekt utifrån data från Sverige och våra grannländer?

    Synd att ingen länkat till en sådan jämförelse - det skulle vara intressant att få ta del av vilken forskningsmetod som används.

    Min gissning är att metoden kallas gissning


    Finns det vetenskapliga bevis på att folk inte använder munskydd korrekt, att det får dom att slarva med avståndet, att det inte räddar liv utan tvärtom förvärrar smittan? Länka gärna
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-07-20 19:34:36 följande:

    Den köper jag inte - var har du kontrollgruppen. Världen kryllar av folk som mäter det de tror sig mäta utan att förstå att de måste försäkra sig om att de verkligen gör detta.

    Så smittspridningen minskade i de 15 delstater, inklusive District of Columbia, när man införde munskyddstvång. Hur såg det ut under samma period i 15 jämförbara delstater där man inte införde munskyddstvång?

    Var munskyddstvånget den enda variabeln i smittskyddsåtgårderna i delstaterna, om inte - hur bedömer man att andra åtgärder påverkade?


    Säg det till Health Affairs, som är ett seriöst, välrespekterat organ med experter, peer review etc, påpeka att eftersom du vet mer än de gör, ska man strunta i studien som forskarna gjort.

    www.healthaffairs.org/about
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-21 17:08:43 följande:

    Rekommendationerna har alltid lämnat en del utrymme för att anpassa till lokala förhållanden. Och det har Norrland uppenbarligen gjort. Och jag tycker det är bra att man inte har bestämt att alla skulle göra likadant. Jag skulle absolut inte vilja ha centralstyrning där och samma koncept, i detalj, överallt. 

    Dvs. jag tycker du feltolkar det, och nog även han som skrev artikeln. Man kan behöva omsätta det lite olika på olika platser. Poängen är att Norrland uppenbarligen har gjort det bra. Det betyder INTE att samma skulle fungera i Stockholm. 

    Sedan måste jag också säga - att en pandemi inte skulle sprida sig lika mycket i Norrland som i Stockholm - det är väl inte svårt att förutse? Skillnaderna i befolkningstäthet är förstås gigantiska. Och det spelar roll i en pandemi. 


    Varför skriver du generaliserande om Norrland när artikeln handlar om enbart en del av Norrland, nämligen Västerbotten?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-21 19:05:24 följande:

    Vad spelar det för roll om det nu är Västerbotten eller Skåne eller något annat? Visst, om resten av Norrland skulle ha klarat det sämre, så kan man kanske dra lärdom av skillnaderna.... 


    Tycker du inte det skulle vara missvisande om jag tog vissa fakta om Stockholm och använde dem till att skriva om hur det är i Svealand?
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-07-24 17:18:33 följande:

    Tja, Israel, som har haft lockdown, har 25 %. 


    Och i Holland har det stigit från 3,4 till 3,6% senaste månaden. Tror du inte det är mer relevant att jämföra siffror i Europa? Och då länder med liknande ekonomi?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin