• Tecum

    Sex när man har barn

    Anonym (Anna) skrev 2020-04-27 13:43:50 följande:
    Jag har föreslagit schema sex, men sambon rynkar bara på näsan åt det. Han vill ha spontan sex och samtidigt variation i sexlivet. Han är inte mycket för snabbisar heller, till skillnad från mig. Så jag vet inte hur vi ska hitta lösning på dom problemen när han är så anti.
    Tråkigt att höra. Vi hade sex 3-5 ggr/vecka, minst, under barnens uppväxt och såg inte barn som något hinder för sex, bara att det krävde anpassning. Schemalagd sex är toppen, då bygger man upp förväntningar och det blir hetare. Det är ju en av orsakerna till att otrohetssex är så hett... Vi passade på under Bolibompa eller tecknad film, när de var ute och lekte eller när de gått och lagt sig. Med tiden lärde de sig att det inte var läge att störa oss när vi skulle "vila lite"... Däremot var vi alltid tysta.

    Jag tror att det tyvärr är vanligt att ena parten använder barnen som en förevändning att inte ha sex, eller att ha det mer sällan. För i praktiken går det alltid att lösa bara viljan finns.
  • Tecum
    Anonym (Lina) skrev 2020-04-27 18:01:34 följande:
    Förstår vad du menar med detta inlägg. Jag har dock gjort så att jag har sagt rakt ut till min man: Måste jag både laga mat och diska så orkar jag inte ha sex ikväll. Eller måste jag komma ihåg allt kring förskolan så tappar jag orken till sex. Eller vill du att vi ska ha sex i helgen så får vi lösa det si och så med resten av allt som ska fixas. Dvs ge konkreta exempel och visa på konsekvenser. Jag är tydlig och det gillar han - det blir mycket sex och man slipper stressa runt och fixa med allt hemma.
    Ett bevis på att sexbristen går att lösa om man tar tag i saken och att barnen inte är problemet utan andra saker i relationen, inte nödvändigtvis något praktiskt.
    Men är det inte lite utpressning, "gör det och det annars blir det inget"? Är det okej att använda sex som bytesvara eller lockbete i en relation? Att det fungerar är solklart, men...
Svar på tråden Sex när man har barn