• syntharen

    Vilken ålder är er favorit på barn?

    Jag gillar bebisar och tycker att 3-6 månader är härlig, sover bättre, amningen funkar och det sker en massa i utvecklingen. Men sedan gillar jag även 9-10 års åldern, som min äldsta är just nu. Han är rätt så självständig, stiger upp själv, kan fixa macka och sånt. Vi gör mkt tillsammans som spelar spel som vi båda tycker är roligt.

    Den ålder som, hittills, är jobbigast är nog 3-4 år. Min 3,5 åring kan verkligen driva mig till vansinne men samtidigt säger han väldigt roliga och ibland väldigt tankvärdiga saker. Egentligen är det en svår fråga, alla åldrar har sina för -och nackdelar

  • syntharen
    Anonym (Mammisen) skrev 2020-04-29 11:47:37 följande:

    Åh, så svårt! Alla olika åldrar har ju sin charm.

    Jag gillade den första tiden då allt var så nytt och mysigt.

    Jag gillade när barnet blev några månader och mer uppmärksam och nyfiken på omgivningen.

    Jag gillade ettårsåldern när barnet började gå, leka och socialisera på ett annat vis.

    Jag gillade tvåårsåldern då barnet började prata längre meningar.

    Jag gillade 3-5 årsåldern då vi kunde spela enklare sällskapsspel, bada, utflykta, scouta, osv tillsammans.

    Jag gillade 5-7 årsåldern när barnet lärde sig läsa, kunde spela mer avancerade sällskapsspel, diskutera djupare frågor, osv.

    8-10 årsåldern har hittills givit allt som tidigare nämnts, plus väldigt mycket mer. Barnet är mer självständigt, har utvecklat sina matkunskaper och kan laga mat på egen hand, gå hem från skolan själv och spendera några timmar hemma själv. Barnet kan handla själv och ta sig till diverse aktiviteter själv, osv.

    Tonåren har också sin charm, liksom vuxenåren då man får en helt annan relation till sitt barn.

    Jag kan helt enkelt inte välja!

    Men måste jag välja så säger jag kring 5-årsåldern. Läsning, avancerade sällskapsspel, lite andra diskussionsområden, mer självständig, mer en egen person som man får ta hänsyn till på ett annat sätt. Helt enkelt en rolig individ att hänga med.


    En perfekt sammanfattning på dom olika åldrarnas charm! Och som nån skrev, den bästa tiden är nu. (Fast jag kan ändå längta mig tillbaka till tiden då mina barn var nyfödda och även några månader gamla )
Svar på tråden Vilken ålder är er favorit på barn?