Inlägg från: Solblomma30 |Visa alla inlägg
  • Solblomma30

    Ipren vid vattenkoppor hur farligt är det?

    När man söker på Ipren och vattkoppor online så står det att anledningen till att man inte ger Ipren vid vattkoppsinfektion är att det kan öka risken för bakteriella infektioner i vattkopporna. Om din son precis har fått vattkopporna så har de troligtvis inte brustit än och bildat skorpor (?) och då borde risken för att det blir en bakteriell infektion vara i princip noll sålänge ni inte fortsätter behandla honom med Ipren. Så var lugn tycker jag. Ni ser ju dessutom om han får en bakteriell infektion i såren. Rodnad som sprider sig runt såren, ev kombinerad med feber. Det är inget man missar.

  • Solblomma30
    Aourora skrev 2020-05-07 19:16:03 följande:

    Som svar till sommarblomman:

    Undvik vissa läkemedel Du som har vattkoppor kan använda läkemedel som innehåller paracetamol, till exempel Alvedon, för att lindra feber och värk. Använd däremot inte läkemedel med ibuprofen, till exempel Ipren, eller andra läkemedel som tillhör gruppen NSAID, eller cox-hämmare. De kan i samband med vattkoppor öka risken för ovanliga, men allvarliga infektioner.

    Barn upp till 18 år bör inte använda läkemedel som innehåller acetylsalicylsyra, till exempel Treo och Bamyl, mot feber utan att först tala med läkare. Det finns en risk för Reyes syndrom. Det är en ovanlig sjukdom som bland annat kan leda till en allvarlig hjärnskada. Undvik att använda hydrokortisonsalva mot klåda av vattkoppor, eftersom den kan göra att blåsorna lättare blir infekterade av bakterier.

    www.doktorn.com/artikel/vattkoppor-varicella-symtom-och-behandling

    ????????


    Det du skriver var ju det jag svarade TS :) Hon har redan givit barnet Ipren, men risken att något farligt händer barnet är extremt liten. Man ska förstås absolut inte ge mer Ipren men en enstaka dos av misstag är inget att stressa ihjäl sig för.
Svar på tråden Ipren vid vattenkoppor hur farligt är det?