• Jamesdio

    Besviken över jobberbjudande

    vertaverta skrev 2020-05-08 07:49:32 följande:

    Jag leverar, men sen så vet jag också att man kan bli avslutad på grund av saker som inte är befogade typ personkemin stämmer inte att närmsta chefen gillar mig men inte chefens chef eftersom dem verkar ha tvivel så är det inte konstigt att jag känner tvivel tillbaka. I dessa corona tider vill iallafall jag ogärna kasta bort en tillsvidareanställning men långa uppsägningstider, man vet inte hur många nedskräningar det blir i olika brancher. 


    Men säg det då till nya arbetsgivaren. Kom med ett förslag om förkortad provanställningstid om det absolut måste vara provanställning.( Kan du ta tjänstledigt på gamla jobbet så du inte behöver säga upp dig innan provanställningen går ut och semester att ta ut under uppsägningstiden?) Jag jobbar statligt och har lämnat och kommit tillbaka till mitt gamla jobb två gånger, båda gångerna med provanställning för att de alltid måste ha det. Inget tvivel på mig eller min kompetens och förmåga alltså. Blev dessutom erbjuden lite för låg lön när jag återvände sist och jag kontrade med den lön jag förväntade mig efter så lång erfarenhet av jobbet. Och då ändrade de till den lön jag ville ha.

    Och för övrigt ska du inte haka upp dig på att de tvivlar på din kompetens genom att ge dig ett lägre första bud! De räknade säkert med lite förhandling eller så har de fått direktiv från HR att börja lågt eller något annat som inte har med dig att göra. Om de erbjuder dig jobbet tror de ju på dig! Tvivlar du på din kompetens och förmåga?
Svar på tråden Besviken över jobberbjudande