Inlägg från: Strangeness |Visa alla inlägg
  • Strangeness

    Bim maj & juni 2020 ??

    Hej!
    Tänker jag hoppar in här också :)

    Har ÄL just nu. BIM är 25 maj ungefär.
    Min och min sambos första försök tillsammans. Han har ett barn sedan tidigare. 

    Har oregelbunden mens så får se hur det går. Tog bort min p-stav 30 januari i år. 

    Hoppas att alla får plus denna månad ^^
    Kul att följas åt här med er då vi försöker hålla det hemligt här hemma tills det är riktigt säkert att det blir något. Har en del som kan ifrågasätta varför så undviker gärna det.

    Tänker jag rätt nu?
    Har ÄL just nu, tog positivt test igår och då bör jag ju ha ÄL idag, stickan var svagare idag. Alltså bör jag vi ha sex idag och imon? Har även haft sex för 3 dagar sen. Då har vi maxat chansen?
    Det jag inte blir klok på är att det står att man är mest fertil 2 dagar och det är då stickan är positiv.. så då blir det en massa ligg flera dagar i rad? (typ innan äl och på äl) Eller räcker den planering jag och min sambo har?

    Detta blir andra riktiga försöket (då jag ej testat med stickor innan).

  • Strangeness
    nellys skrev 2020-05-11 21:14:48 följande:

    Åh vad kul att följas åt! Vi har precis gjort första försöket och har BIM 19/5! Har inga barn sedan tidigare så känns lite läskigt men roligt, har dock fått för mig att det kommer ta jättelång tid och inte riktigt fattat att vi börjat på riktigt. Kanske slår en när/om mensen dyker upp och då lär man väl deppa ihop ???? hur tidigt kan man förresten testa? Har köpt ett gäng "basic" test från RFSU om det gör någon skillnad ????


    Man rekommenderas att testa 3 v från ägglossningen om mens uteblivit. Vill man testa snabbt finns ju snabba tester att köpa då de är mer känsliga att upptäcka hormonet chg eller vad det heter :)
  • Strangeness
    nellys skrev 2020-05-12 17:49:54 följande:

    Strangeness: ok tack! Får nog hålla ut och invänta om mensen dyker upp eller inte! Man blir ju så ivrig :-P trist att folk ifrågasätter! Jag har berättat för mina närmsta tjejkompisar, men inte mer än så. Tänker att det kanske blir jobbigt om det tar tid ifall många vet att man försöker!


    Vill man testa riktigt tidigt brukar man säga tidigast 6 dagar efter ägglossning om jag inte är helt ute och cyklar :)

    Ja det är jättetrist att ha den rädslan iaf. Jag vet att anhöriga ifrågasätter mina relationer så är rätt trött på att berätta om saker. Jag kör mitt race helt enkelt :)

    Ja, man kanske omedvetet försöker hårdare (om det nu är möjligt) och blir det MF eller att det inte blir något blir ju väntan och frågan om man är gravid väldigt stor och känslosam.

    Jag upplever att det räcker med känslan att man själv längtar och ens sambo. Några fler nyfikna omkring en slipper man gärna. 
    Därav så skönt med detta forum  :)
  • Strangeness
    Emmethhh skrev 2020-05-12 18:54:04 följande:

    Jag hade tänkt att hålla mig ifrån ÄL- stickor såhär i början, men kunde inte hålla mig. Tog ett test idag och starkt positivt, en hel vecka efter än vad både app & jag trodde! Tur att jag testa, nu blir det till att ligga i!


    Bellsz skrev 2020-05-12 19:04:42 följande:

    Tog nytt test idag, dock inte med morgonurinen. Såg ingenting alls på det... lägger in en bild. Haha om jag inte får ett plus den här månaden så har hjärnan verkligen spelat mig spratt. Måste sluta tänka på det men det är helt omöjligt, hur gör man för att inte tänka på det så mycket? Har någon något tips?


    När jag kollar kan jag inte se ngt tydligt streck men kan vara dålig upplösning.

    Jag tkr det är såå svårt att inte tänka på det. Jag vill göra allt i min makt för att maximera chanserna och man vill vara påläst och trygg i sina val.

    När mensen kom förra gången kunde jag släppa barnverkstaden ett tag vilket var skönt. Sen börjar det igen xD Jag tror på att man ändå är medkännande med sig själv och tillåter sig att längta. Då brukar man ändå känna en förståelse och lugn över situationen.
  • Strangeness
    nellys skrev 2020-05-13 15:12:18 följande:

    Kul att vi är många som försöker! Jag Har 6 dagar till BIM nu, men är inte alltid mensen kommer exakt på datumet som står i min app, så kan vara någon dag tidigare eller senare också. Vet inte om jag känner efter för mycket, men tycker att brösten är mer ömma än vanligt... Men det kan dom ju bli när mensen är på g också! Så jobbigt att i princip alla symtom på graviditet också kan relateras till mens :-P


    Håller med dig! Kände tecken förra månaden på grav men det var mensen.

    Denna gång har jag verkligen haft ont vid ÄL vilket jag knappt brukar känna annars. Har inte varit utan pstaven så länge heller, kanske är normalt för mig :)
  • Strangeness
    Tildasafira skrev 2020-05-14 08:26:14 följande:

    Hej tjejer!

    Äl+7 idag och tog ett testa tidigt test nu på morgonen vilket visar en väldigt svag skugga, men ändå med lite färg i kanterna(för tidigt jag vet) . Litar absolut inte på att detta är positivt, men kan inte rå för att bli lite hoppfull hehe.

    Någon mer som inte lyckats hålla sig och testat såhär tidigt?!

    Fick en blödning vid äl så ändå rätt säker på att vi prickat in när ägget släppte denna månad. Efter detta har jag inte känt nånting alls egentligen förutom ÖVERDRIVET mycket vita tjocka flytningar hag aldrig annars brukar ha. Ingen aning om vad det betyder? haha. Det drar lite i ena ljumsken på kvällarna också. Jag är en expert på att bli skenis med alla möjliga tidiga symptom så jag vet om att jag lika gärna kan inbilla mig. Har någon här börjat få symptom?

    Behövde bara skriva av mig lite då jag inte känner att jag vill prata med sambon om allt, han blir väkdigt ledsen när jag alltid tror mig vara gravid och sen visar negativt <3


    Jag testar mig bara för att ibland xD Vill se svart på vitt framför mig så jag inte går i en fantasivärld så jag kan lugna mig.

    Jag har haft äl för 1-2 dagar sen å har sjukt ont i ländrygg, svag mensvärk och svullen/spänd över nedre delen av magen. Massa flytningar igår. Känner också att det gör ont/ilar på vänster sida (äggstock möjligtvis).

    Ja man vill ju prata om gtav, äl, sex, m.m 24/7 ^^
  • Strangeness
    Mamma9501 skrev 2020-05-14 09:08:08 följande:

    Någon som vet om det är bra att ha jättemycket genomskinliga flytningar under Äl i flera dagar ? vad kan det bero på, känns nästan som att jag kissar på mig när de kommer


    Ingen kunnig person inom detta område men låter som äggvite flytningar som man har under äl. Står väldigt bra info på rfsu sida tror jag, om flytningar :)
  • Strangeness
    Tildasafira skrev 2020-05-14 16:17:30 följande:

    Haha ja, man vill ju bara ha svar helst igår!!

    Ja men "ilar" var precis ordet jag letade efter haha :) du har ju ändå mycket symptom. Hur håller du koll på din äl? Test?

    Hahah exakt, det är det enda som snurrar runt i skallen.

    När har du BIM? :)


    Jaaa eller hur!

    Håller koll via appen Flow, testar med äl-stickor veckan innan förväntad äl för att pricka in, appen visar ju inte exakt när man har äl. Loggar mina symtom i appen. Börjat tempa mig på morgonen.

    Ja såhär har jag inte känt mig innan. Typ hade jag inte haft koll på äl hade jag trott mensen var på väg. Öm i underlivet, som om man haft sex 10gånger på raken är känslan men när jag väl rör mitt underliv känns det 'normalt'.

    Min BIM är runt den 25e :)
  • Strangeness
    nellys skrev 2020-05-14 16:31:17 följande:

    Åh spännande! Jag tänkte testa imorse (ÄL +9 idag), men sen lät jag bli ändå :-P får se om jag kanske gör ett test eller bara väntar till BIM... Känner mig lite knäpp för min sambo skulle säkert inte fatta varför jag testar innan mensen ens uteblivit haha! Men man tänker ju på det hela tiden, eftersom det är ens egen kropp det gäller liksom!


    Waow :D Att du kunde hålla dig.. Jag bara dölängtar till att få testa tidigt (tänkte måndag) Vill testa typ nu ^^ ÄL+2 idag
  • Strangeness
    Tildasafira skrev 2020-05-14 16:57:33 följande:

    Spännande, funderar på att börja äl-testa. Just nu utgår jag bara från Appen och äl-sekret. Men blödningen vid denna äl gjorde mig verkligen stensäker och det var ju 2 dagar innan appen gissade på äl :)

    Spännande, låter ju väldigt hoppfullt :D

    Har du någon koll på om ovanligt mycket vita flytningar kan vara symptom? Och då menar jag verkligen orimligt mycket, sambon kommenteradd det tillochmed vid mys. Aldrig upplevt det innan.


    Har man bra symtom å känner sin kropp så kör på det :) Vill man vara helt säker så kan man ju testa med äl, skadar ju inte :)

    Ja jag hoppas på denna gång <3

    Nej det kan jag inte svara på. Dock kan man ju få rikliga flytningar när man är gravid.. men kolla runt vad som kan passa in med kriterierna på dina flytningar. Luktar dem illa, svider å kliar det?
Svar på tråden Bim maj & juni 2020 ??