• Anonym (M)

    Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?

    Anonym (Elin) skrev 2020-05-08 05:51:41 följande:

    Ca 45% av de som avlidit bodde på äldreboenden har jag läst. Jag kan inte svära på att det stämmer men det är den siffra som jag läst.


    Ja som dom gick ut med i förrgår är 90 % av dom som avlidit 70 år och äldre och av dom bodde ca 50 % på äldreboenden, merparten av dom övriga äldre hade hemtjänst.

    10 % av de avlidna var alltså under 70 år.
  • Anonym (M)
    AmericanMommy skrev 2020-05-09 06:06:32 följande:
    Om du läser inläggen i denna tråd så gör folk sak av att många är äldre som dör och därmed menar de att det är inte så farligt. Har också hört FHM nämna att de flesta är äldre som dör som någon sorts överslätning av dödstalen. Typ, 3000 dog men de flesta var ju äldre....
    Vilka inlägg läser du in det i?
    Är det mitt inlägg där jag skriver att 90% av dom döda är över 70 år
    och ca 50% av dom bodde på äldreboende?

    Hur kan du få det till att jag inte tycker att det är fruktansvärt om det är bla mitt inlägg du refererar till. Jag svarade på ett inlägg innan där personen skrev om att en hög procent just var äldre och jag svarade med fakta som just hade hade redovisats samma dag.  

    Jag tycker att det är fruktansvärda siffror och ett stort misslyckande att man inte har kunnat skydda äldre, det är ju dom mest sköra och ofta sjukast som ju just bor på boende och dom som har svårast att klara att bli sjuka.
    Man har infört besöksförbud på äldreboende och gjorde det ganska så omedelbart men tyvärr får ofta dom som jobbar på boendet gå mellan avdelningar, när man är hemma som man ska med minsta symtom har man fått ta in vikarier, många anställda cirkulerar runt dom boende och dom har inte haft tillräckligt med skyddskläder och material osv, Personalen får slita hårt och riskerar själva att blir sjuka.
    Man har heller inte förstått att man kan sprida smittan utan att själv känna sig sjuk osv.
    Personalen gör verkligen så gott dom kan.
    Det är tragiskt att Sverige inte kunnat skydda dom äldre som är dom som drabbas hårdast.
    Ingen vad jag vet slätar över det utan alla tycker att det är fruktansvärt och de flesta av oss har just äldre släktingar som bor på äldreboende och många har förlorat en äldre släkting.
    Jag har haft tur att ingen av våra släktingar har smittats av corona ännu kanske man ska tillägga men jag kan säga att jag är oroliga varje dag för våra äldre släktingar både dom som bor på boende och dom som bor hemma.
    Vi försöker alla hjälpa dom äldre så att dom slipper gå ut och göra ärenden dvs handlar, går till apoteket, bankärenden osv.

    Jag har inte hört en enda person som inte tycker att det är tragiskt att så många äldre har avlidit pga corona. 
    De allra flesta av oss har ju äldre släktingar.
  • Anonym (M)

    Ja det är hemskt att så många äldre har avlidit jämfört med de andra nordiska länderna men man måste ändå undra varför länder som Belgien som är ett av de länderna där mest människor har avlidit och där precis som i Sverige är det just de äldre på boenden som har dött trots att dom har haft strikta regler och lockdown.
    Man undrar också varför Spanien och Italien har haft så otroligt många avlidna men Portugal bara några hundra trots ungefär samma regler och lockdown.
    De nordiska länderna förutom Sverige sticker ju ut som de länderna med minsta antalet avlidna.
    Kanske Sverige skulle ha haft ungefär liknande siffror som övriga norden vid en lockdown men det förklarar inte  t ex Belgiens och andra länders dödstal när dom har haft lockdown.
    Man undrar varför länder med lockdown ändå har så höga siffror av antalet avlidna. Även dom på äldreboenden, måste ju vara så att personalen förde med sig smitta in trots att dom inte visste att dom var smittade och då även fast landet var i lockdown och då inte bara i början av pandemin.

Svar på tråden Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?