Inlägg från: Anonym (Elin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elin)

    Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?

    Ca 45% av de som avlidit bodde på äldreboenden har jag läst. Jag kan inte svära på att det stämmer men det är den siffra som jag läst.

  • Anonym (Elin)
    AmericanMommy skrev 2020-05-09 05:42:03 följande:

    Alltså, bryr ni er inte om de äldre som dör eftersom ni gör sak av att räkna bort dom? De är inte lika mycket värda eller? Helt sjukt hur ni svenskar rationaliserar dödsfallen.


    Vad menar du?

    Vem räknar bort äldre som dör? I vilken statistik görs det?

    Här visaa ju tvärtom hur det lyfts fram i statistiken hur hårt drabbade äldreboendena är och att nästan hälften av alla avlidna tragiskt nog bor på äldreboende.Att smittan ko mit in på så många äldreboenden har ju lyfts som det stora misslyckandet.

    Men du menar alltså att statistiken som myndigheteena går ut med är felaktig? Det är ännu fler äldre som avlider?
  • Anonym (Elin)
    AmericanMommy skrev 2020-05-09 06:06:32 följande:

    Om du läser inläggen i denna tråd så gör folk sak av att många är äldre som dör och därmed menar de att det är inte så farligt. Har också hört FHM nämna att de flesta är äldre som dör som någon sorts överslätning av dödstalen. Typ, 3000 dog men de flesta var ju äldre....


    Hur vet du att de menar det?

    Så tolkar inte jag inläggen. Jag tolkar inläggen i relation till trådstarten som väl handlar om att förklaringen till de höga dödstalen är att vi misslyckats med att inte få in smittanpå äldreboende, och så svarar folk med fakta kring detta.

    Att FHM lyfter att det främst är äldre som dör är väl dels attförklara varför man valt att ha högst restriktioner för 70 plus och dels att att förmå alla att skyda de äldre så mycket man kan. Det är ju jätteviktigt att få ut att äldre är en akut riskgrupp så att alla resurser sätts in på det.
Svar på tråden Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?