Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?

    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 18:11:53 följande:
    Vad duktig du är som inte är orolig att riskgrupper i din familj blir sjuka. Du jobbar inom skolan och förvånas att människor reagerar olika på kriser?

    Tur att du inte arbetar som psykolog.
    Jag skrev faktiskt att jag ÄR orolig. Läs ordentligt innan du retar upp dig. 

    Och jag skrev INTE HELLER att jag är förvånad över att folk reagerar olika på kriser. Det har jag vetat redan som tonåring. Som sagt, man bör läsa ordentligt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 19:08:20 följande:
    Jag tolkade det som så när du skrev.
    Okej jag visste inte att jag också kanske borde må dåligt och få sömnsvårigheter, men vi reagerar väl olika på kriser.
    Det lät raljerande för mig, som att du var mycket duktigare som inte överreagerar.som min syster.
    Jo, lite grann, men jag tyckte att du raljerade först. De flesta av oss är drabbade mer eller mindre av det här viruset och jag tycker det är lite överdrivet att liksom kräva att någon ska hitta den optimala lösningen. Situationen är som den är. Och i det här läget kan det vara bra att ta egna initiativ. Det hjälper ju inte att kräva att någon ska lösa det. 

    Nej, jag tycker inte att det är "duktigt", utan snarare normalt vuxet att hantera det på något sätt. Men kanske kräver jag för mycket där. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 19:51:37 följande:

    Jag vet inte hur du själv tolkar inlägg fast du kräver det av andra?
    Det jag skrivit som en genomgående röd tråd är om asymptomatisk smitta och munskydd. Jag har inte krävt några lösningar utan undrat varför det inte rekommenderats i dessa yrken?

    Varför besvarar du med helt irrelevanta svar som att jag krävt lösningar i form av lockdown, när jag diskuterat något helt annat?  Jag har inte alls krävt någon oexciterade lösning, jag ifrågasatte varför inte det som redan existerar används.

    Dina inlägg är fruktansvärt raljerande mot dom som inte är övertygade, eller orädda för att utsättas för smittan. Förutom det faktum att du påstår saker jag inte ens yppat något om. Det enda som stämmer i ditt svar, var att ditt raljerande inte gick att dölja inför hur du känner för folk som mår dåligt eller är rädda för att bli smittade.


     


    Alla dina inlägg är jätte-krävande, oavsett vad exakt du vill, så är du inte nöjd med situationen och vill att det ska göras mer. Och jag förstår inte vad delvis och jag förstår inte varför du riktar såna upprörda inlägg mot mig. Det var därför jag skrev att det inte är mitt ansvar att göra något åt det. Eftersom det låter som om du kräver att jag ska hitta på något som man kan göra. Men jag anser inte heller att man KAN göra något. Och det som du uppfattar som raljerande, kanske är helt enkelt att jag tycker det är bra som det är (eller inte bra, men så bra som det går), och att det provocerar dig

    Vad kan man göra om man inte vet säkert än? Vad ska man rekommendera då? I regel ska man inte rekommendera någonting alls om man inte vet. 

    Varför jag pratade om lockdown? För att jag inte helt kunde lista ut vad det är du egentligen vill, så jag provade med att gissa. Tänkte, möjligtvis skulle känna dig tryggare med en lockdown. Jag försökte bara tolka det som du inte verkar kunna uttrycka tydligt. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 20:32:28 följande:

    Jag undrade varför man utgår från att symptomfria inte smittar? 


     


    Hur ska folk ens svara på påståenden som inte ens stämmer? Nej, man utgår ju inte ens ifrån att folk som är symptomfria inte smittar. 

    Nu kommer säkert som nästa fråga: Varför rekommenderar man då att man ska stanna hemma vid symptom, om det finns symptomfria och de inte vet att de måste stanna hemma?

    Svar: Då stannar åtminstone de flesta som smittar hemma. Logiskt, eller? 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 21:32:39 följande:

    Vilka vi? Jag har redan skrivit om det jag försökte förmedla tre gånger. Om du inte vill förstå finner jag ingen mening att diskutera vidare om det. Du kommer inte förstå  om jag så skriver det tio gånger. Det är rätt lönlöst om du ändå inte vill förstå. 


    Skriv inte till mig om du orkar lyssna. Jag kan också låtsas vara oförstående inför det du skriver, så får du se om du orkar förklara det minst hundra gånger om. 


     


    Jag är uppenbarligen inte den enda som inte förstår vad du egentligen vill att man ska göra. 
  • AndreaBD
    Anonym (Carl) skrev 2020-05-20 21:56:20 följande:
    Håller med här och det har förundrat mig i Sveriges agerande. Rådet är att stanna hemma _om man har symtom-

    _. Annars kan man hänga på café som innan, med ett litet bord emellan till följande kund då man sätter sig ner. Samtidigt visar ju fler studier att symtomfria smittar och symtomfria har Covid19. Det kanske räcker att hålla bara de sjuka med symtom hemma, men igen är det ett annorlunda drag än andra valt. Och nej alternativet till att bara vara hemma om man har symtom är inte att stänga ner hela samhället och svetsa igen dörrar, eftersom jag gissar att nån blir sur och slänger ur sig det som svar ;) Upprepar att vi inte vet just nu om det ändå har några fördelar att låta smittan spridas mer fritt i Sverige.
    Men vi kan ju så klart inte veta när någon symptomfri har smittan. Däremot ska man ju hålla avstånd till folk generellt, och då har man ju gjort något för att kunna undvika smitta. Det är i princip omöjligt att bli smittad om man håller sig två meter ifrån andra människor. 
  • AndreaBD
    Anonym (Carl) skrev 2020-05-20 22:39:45 följande:
    Ja, det är ju samma visa om och om igen i dessa trådar, ber om ursäkt :) Jag menar att man gör annorlunda i sverige än annanstans, just för att symtomfria smittar. Därför hålls folk mer hemma i andra länder, för reglerna och rekommendationerna är annorlunda än i Sverige, caféer är stängda eller har endast take away, osv. I en idealvärld har alla 2m avstånd men det går inte i praktiken. Därför har andra länder strängare regler/åtgärder än att bara be folk hålla avstånd och vara hemma då symtomen känns. Men man får trots det vara nöjd och känna att sverige gör rätt. Önskar bara saklig diskussion även om en del tycker sverige gör finfint och andra är mer kritiska :)
    Om man tycker att man hellre skulle vilja ha en lockdown för att det känns säkrare, så kan jag visserligen förstå det, jag tyckte själv det i början. Men numera tycker jag att en lockdown ger så pass mycket negativa konsekvenser, så att det inte är värt det. Men det är bara min uppskattning, och experternas förstås.

    Jo, det är klart att det kan vara svårt att alltid håller två meters avstånd, men man gör så gott man kan och jag tror säkert att även något mindre räcker, framför allt om man vänder sig åt motsatt håll. Det borde i alla fall också vara gynnsamt att liksom vänder ryggen mot andra. Även om det verkar otrevligt. ;) 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 22:48:36 följande:
    Jag skrev det åtskilliga gånger innan och det är det enda jag talat om genomgående. Rekommendation om munskydd vid högriskyrken. Har jag inte redan sagt det kanske?
    Vad diskuterade jag om angående min syster? munskydd eller Lock down?

    Jag har inte krävt något av dig det är du själv som fått för dig. Det enda som jag reagerade på var att du raljerade över min systers oro när folk inte använder munskydd och dom inte kan hålla två meters avstånd. Det är till synes omöjligt i alla yrken, och det är det enda jag hela tiden diskuterat om.

    Det jag försökt säga hela tiden är en form av lösning för folk som inte kan ha avstånd och är oroliga över det faktumet. Ofta folk i samhällsviktiga yrken, som man borde måna mer om. De som inte har något val att jobba hemifrån.

    Jag har redan sagt tidigare att jag inte diskuterat eller propagerat för.någon lock down men det verkade passera dig helt förbi.
    Jag VET att du inte diskuterat lockdown, men du verkar vilja NÅGOT och jag försökte gissa vad, då du inte uttrycker det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 22:54:12 följande:
    Visa gärna inlägget jag propagerat för lockdown? Du borde nog ta visa endast och dessutom inte läsa det jag skämta med andra om. Följ den diskussion endast vi har haft. Jag har aldrig ordat om någon lockdown eller liknande för det är redan alldeles för sent att tänka på sånt i detta skede.
    Men lägg ner! Läs vad folk skriver! 
  • AndreaBD
    Anonym (Inte bara äldre) skrev 2020-05-20 23:02:27 följande:
    Ja men hur kan du ha misstolkat vad jag vill, om du bara använt läs endast har det framgått sedan mitt allra första inlägg? Hur kan du säga att jag inte läser det du skriver när du inte verkar göra detsamma?
    Jo, man kan misstolka om folk inte är tillräckligt tydliga, eller inte ge exempel och hela tiden yttrar sig lite allmänt - då kan man verkligen undra vad det hela går ut på, vad det är de egentligen vill. 
Svar på tråden Corona, hur kan våran regering göra så olika mot resten av världen?