Inlägg från: camomill |Visa alla inlägg
  • camomill

    I Göteborg ska nyanlända barn prioriteras in på attraktiva skolor-rätt eller fel?in på attraktiva

    Detta är helt befängt! Dels är det orättvist mot de föräldrar som bosatt sig i områden för att barnen ska få plats i en bra skola. Dels är det orättvist att vissa barn ska åka halva stan runt för att ta sig till och från skolan. Dessa barn kommer få det svårt att bygga upp ett socialt nätverk eftersom de kommer få det svårare att umgås med sina vänner efter skolan.

    Kriminalitet och andra problem som kan kopplas till socioekonomiska faktorer löses inte genom att försöka blanda barn från olika grupper. Bra umgänge leder inte automatiskt till att kriminalitet minskar.

    Att blanda in enstaka socioekonomiskt svaga individer in till deras motpol fungerar dåligt. Jag talar av egen erfarenhet eftersom jag växte upp i ett välbärgat område i Skåne där majoriteten av barnen gick runt i dyra märkeskläder från mellanstadiet. Flera utlandssemestrar om året var vanligt och nästan alla ägnade sig åt dyra hobbyer. Det är extremt lätt att bli utanför bland denna grupp av människor och många barn märker tidigt att deras familj inte har samma ekonomiska förutsättningar som alla klasskompisarna. Det var många i min klass som bytte skola p.g.a. att de var utanför och det förekom mobbing mot de "fattiga" som lärarna inte kunde övervinna. Allt slutade med att barnen från de socioekonomiskt svaga familjerna bytte skola. Lika barn leker bäst helt enkelt.

Svar på tråden I Göteborg ska nyanlända barn prioriteras in på attraktiva skolor-rätt eller fel?in på attraktiva