Inlägg från: Anonym (farmaceut) |Visa alla inlägg
  • Anonym (farmaceut)

    Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?

    Usch, vilka hemska saker en del av er varit med om!Rynkar på näsan

    Själv har jag inga hemska historier. Det värsta jag varit med om för egen del var när jag skulle ta blodprover en gång. Detta gäller visserligen inte en läkare, men ändå. Provtagaren var väldigt omild och tryckte in nålen hårt, sen höll han på och vickade på den för att få ut mer blod. Det gjorde verkligen sjukt ont. Jag har varit på samma provtagningscentral flera gånger efter det, och aldrig sett honom igen, så det kanske inte bara var mig han behandlade så och de sparkade honom.

    En gång, skulle min läkare skriva ut järntabletter (Duroferon). De ingår inte längre i läkemedelsförmånen (utom på burk, men den är endast för sjukhusbruk numera), vilket jag visste och berättade. Hon trodde inte på mig utan sa "Det är klart du ska kunna få den inom förmånen". Och detta trots att hon vet att jag jobbar på apotek och har koll på sånt där. 

    Ser också ofta konstiga och felaktiga doseringar och formuleringar i recept. Tex Voltaren gel, som skulle tas 3 gånger per dag - i munnen. Alvedon forte 2 tabletter 4 gånger per dag (maxdos 1 tabl 4 gånger per dag). 

    Hade även kollega som hade problem med ont i magen under en längre tid. Hon gick till flera olika läkare, däribland sk "experter", som alla sa att det berodde på gaser. En dag fick hon jätteont och åkte till akuten, där de konstaterade cancer. Tyvärr var det för sent att göra något, och hon dog två veckor senare Gråter

  • Anonym (farmaceut)

    Förresten, någon vänlig själ som jobbar inom vården kanske kan förklara en sak för mig. Det står i min journal på minst två ställen att "patienten förnekar smärta". Vid båda de tillfällen det handlar om har jag inte haft ont. Varför skriver man "förnekar"? Det låter ju som att man vägrar erkänna att man har ont, kanske till och med ljuger och säger att man inte har ont, men att personalen tror sig genomskåda en. 

Svar på tråden Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?