• Enblåhäst

    Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?

    Min mormor satt hos läkaren och diskuterade medicin som hon skulle ta. Hon hade bett om en medicin hon fått tidigare. Läkaren svarade då "Ja den är ju väldigt beroendeframkallande och det är inte så bra om man ska ta den under en sån lång tid.... Paus... Fast ja du är ju över 80 så då spelar det kanske ingen roll"

    Jag uppsökte vårdcentral för ständig huvudvärk.( Har för flera år sedan haft psykiska problem så i mina journaler handlar o står det väldigt mycket om mitt psykiska mående.) Men när detta skedde så hade jag mått jätte bra och inte haft några problem på flera år..)Men läkaren sitter och säger att huvudvärken beror på mitt dåliga mående och började fråga ut mig om mitt liv. Ville även skicka en remiss till psykiatrin.

    Samma läkare under ett annat tillfälle började prata om det jag sökt för i väntrummet, så att alla som satt där hörde.

    En sista är väl när jag hade blindtarms infektion och jag fick åka in till akuten 4 gånger innan dom förstod att något var fel. (dom skickade hem mig varje gång och sa till mig att ta 2 ipren.) tredje gången fick jag lite morfin och dom glömde kanyl kvar i armen, dom skrev ut mig från akuten och skickade mig till kvinnokliniken. Jag hade aldrig fått morfin innan, och inte heller haft det så roligt och skrattat så mycket när jag legat med benen upp i vädret halvnaken I en gyn stol... Slutade iallafall med en bruten blindtarm och akut operation. Detta pga att jag har hög smärtgräns och visade tydligen inte upp att jag hade så ont som jag påstod. Sjukvård måste bli bättre på att förstå att alla e olika och man känner sin kropp bäst själv och vet och känner när något är fel.

    Oh well. Finns värre saker som hänt. ????

Svar på tråden Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?