Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?

    Mina två värsta gånger:

    1. Söker på vc för halsbesvär. Får frågan om jag har ätit antibiotika tidigare och i så fall för vad. Berättar att jag fick öroninfektion i Turkiet en gång och fick så stark antibiotika på plats att läkarna i Sverige tog ifrån mig dem när jag kom hem och sökte vård. Då ser min läkare chockad ut och frågar varför jag hade åkt till Turkiet. Sedan fick jag en lång utläggning om hur turkiska män behandlar vackra, svenska flickor. Gick till läkaren för medicinsk bedömning - fick en rasistisk utläggning.

    2. Sökte för ofrivillig barnlöshet. Läkaren tog mitt blodtryck en gång och gav mig diagnosen för högt blodtryck. Jag försökte förklara att jag inte trodde att blodtrycksmätningen var tillförlitlig eftersom jag var så nervös och uppjagad inför besöket att jag nästan kräktes. Han lyssnade inte och ville sätta mig på blodtrycksmedicin. Trots att jag är under 30. Jag sa återigen att jag trodde att jag bara var uppstressad. Då sa han:

    - Ja, kvinnor i din ålder är ju ofta stressade i och med småbarnsåldern. Har du många jobbiga småbarn hemma som stressar dig?

    Detta säger han cirka 3 minuter efter att jag storgråtande berättar att jag inte har några barn och är ofrivilligt barnlös. Jag bytte vc och tog om mitt blodtryck. Det var helt normalt.

Svar på tråden Vad är det dummaste en läkare sagt till dig?