• Anonym (Ja)

    Ovitrelle + ÄL test?

    Lillamiia skrev 2020-05-09 22:59:02 följande:

    Någon som vet ifall det är lönlöst att ta ÄL test efter ovitrelle sprutan är tagen? Kommer ÄL testen alltid vara positiva efter man tagit ovitrelle?

    Jag vill så gärna veta när min ÄL kommer ske. Förra månaden tror ja inte att ÄL inte var förrän ca 5 dagar efter sprutan. Jag är uppenbarligen inte som dom flesta andra som får inom 48 h när sprutan är tagen.


    Ägglossningstest reagerar på Hcg som Ovitrelle består av så ja högst troligt visar det positivt efter ovitrelle. Varför tror du du hade ägglossning så sent? Såg ni det på ultraljud? Har din läkare kollat upp ägget med ultraljud för att se att det är tillräckligt utvecklat då du tar sprutan? Gör du ivf eller försöker ni själva eller vad är grejen?
  • Anonym (Ja)
    Lillamiia skrev 2020-05-09 23:53:17 följande:

    Har gått på letrozol detta var sjunde gången. Tagit ovitrelle två ggr. Ja vi ska göra ivf men inte än. får alltid mensen på dag 34. Vilket betyder att de bör varit dag 20 om man räknar bak 14 dagar.

    Går till gyn varje gång på dag 15, och dom säger att ja ska ha ÄL typ samma dag men då är jag på dag 15. Ja tror mina ÄL blåsor blir ganska stora. För när ja tempat och kollat pulsklockan så tror ja att de skett dag 20 och inte dag 15 som dom säger. Har använt nc i 1,5 år också samt känner min kropp ganska bra. Blir liksom helt förvirrad när dom säger en sak men ja känner inte att det kan stämma med alla symtom som är kring dag 20. Varför kommer mensen då dag 34? Eller har ja en lutealfas på 19 dagar? Låter väldigt märkligt


    Vad säger din gyn? I så fall borde ni kanske kolla med UL dag 17 typ för att se om ägget släppt eller hänger kvar. En lutealfas på 19 dagar är som du säger inte egentligen troligt om ens möjligt. Men du måste nog få gyn att kolla upp det noggrannare, särskilt om ni ska göra ivf så det inte skiter sig pga att du inte reagerar normalt på Ovitrelle.
  • Anonym (Ja)
    amandakollb skrev 2020-05-10 20:15:00 följande:

    Ja exakt! Borde ha bim på torsdag om jag fick äl så sent som jag trodde, får se om jag testar tisdag eller onsdag kanske!

    Japp första omgången, så åt dubbeldos letrozol och fick även ovitrelle utskrivet. Har försökt sen förra sommaren, sökte hjälp lite tidigare än ett år då jag hade så få ägglossningar. Har tempat ca 1,5 år och har haft äl typ 7-8 ggr under den tiden.. Vi båda är 30 år och jag hade amh på 8,8 och tsh 1,8, vet dock inte alls vad tsh innebär?! Hur ser det ut för er?:)

    Tycker kurvan ser lovande ut, du får uppdatera om den fortsätter öka imorgon!:)


    Du verkar också ha pco med ett så högt amh. Då har man ofta oregelbunden mens (ägglossning) eller att ägget inte lossnar som det ska. Ni kan ju prata om det på ivf på kliniken och gå igenom samt undersöka det mer. Ivf kan hjälpa vid pco, för en del går det snabbt och för andra långsamt eller inte alls, men vet ju aldrig. Själv hade jag PCO och efter 7 ivf och 14 insättningar var jag gravid, fem år :)
  • Anonym (Ja)
    amandakollb skrev 2020-05-10 21:37:44 följande:

    Yes jag har pco och svårt att ägglossa. har gjort en fertilitetsutredning så de vet, ska börja med letrozol och ovitrelle några omgångar, har inte börjat prata om ivf ännu :)

    okej vad skönt att du blev gravid tillslut! Skulle ni vilja ha syskon?:)


    Men dåså, då får du ta det med kliniken när ni kör igång. Om du ska köra med Ovitrelle nu men ingen som kollar med ultraljud före och efter, låter lite konstigt men det kan väl inte skada heller. Ägglosningssekretet brukar ta slut då när ägglossningen sker, kan hålla på en tid innan det. Lycka till, hoppas kliniken ger er bra råd och hjälp!

    Ja vi skulle gärna vilja ha syskon :)
  • Anonym (Ja)
    amandakollb skrev 2020-05-11 06:04:59 följande:

    Vi har redan kört igång, är på första omgången nu och de följer upp med ultraljud innan :) tacktack!


    Ja du menar ägglossninginduktion första omgången. Men då har ni ju all tid att följa med cykeln och hur du reagerar på Ovitrelle innan ni börjar med ivf :)
Svar på tråden Ovitrelle + ÄL test?