Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    F.d. Incel, men håller med i vissa saker

    Alltså det är så jävla fjantigt. Ja det är lättare för kvinnor att få sex. På alla områden i livet är det svårare som kvinna. Vi får kämpa mer inom samtliga andra livsområden jämför med män. Men ja. Lite lättare att få sex. Det innebär inte att det är lättare att hitta kärleken, få en bra relation, vara lyckligare. Men just denna pyttelilla delen av livet där kvinnor har en liten fördel framkallar bitterhet och ibland hat hos en del män som inte lyckas göra sig själv till acceptabla sexpartner. Världen kryllar av både, fula, dumma, töntiga och elaka män som ÄNDÅ får ligga. Så uppenbarligen är inte kvinnor som grupp superkräsna trots sitt lilla försprång.

    Skulle dessa bittra män verkligen vilja byta bort alla dessa fördelar de fötts till i egenskap av man för den extremt lilla vinsten det skulle innebära att ha lite lite lättare att få sex? (Inte kärlek)

  • Drottningen1970
    Anonym (MM) skrev 2020-05-10 15:38:48 följande:

    Först håller jag inte med om att världen är så svart vitt så det går att säga att kvinnor har det sämre inom alla livsområden. Här är det nog väldigt individuellt varierat och det finns flera områden där män ligger i lä vad gäller livsområden också. Men det är ett sidospår som mer passar den feministiska diskussionen.

    Så jag ser det inte som så nattsvart byte som du lägger upp det. Jag vet flera framgångsrika kvinnor som inte alls har de nackdelar som beskrivs och jag vet flera män som inte alls har några fördelar i livet inom andra livsområden.


    Fast du kan ju inte diskutera utifrån individnivå utan utifrån grupptillhörighet.
  • Drottningen1970
    Anonym (MM) skrev 2020-05-10 16:09:48 följande:

    Jo, men jag tolkar drottningen som att det på gruppnivå är så att kvinnor har det sämre inom nästan alla områden. Det håller inte jag med om. För att vara tydlig så tycker jag att det finns variationer även på gruppnivå där kvinnor kan ha övertag över män. 

    Det är inte så svart vitt även på gruppnivå så att allt är i den ena vågskålen.


    Men om det är den inställning så kan vi ju heller inte påstå att män som grupp har det svårare att få sex. Då handlar det ju om individer bland både män och kvinnor, där vissa har svårt och andra lätt att få sex. Du kan liksom inte plocka russinen ur kakan när det gäller kvinnors levnadsvillkor med argumentet att alla kvinnor har det inte svårare, samtidigt som du är bitter över att du tillhör en grupp (män) som du anser generellt har svårare att få sex...
  • Drottningen1970
    Anonym (MM) skrev 2020-05-10 18:06:00 följande:

    Nja.. 

    Där jag tycker det blir fel i samhället är detta.

    Kvinnor som inte lyckas hitta en man får råden att du ska inte ändra dig, det är inte bara rätt män du träffat. Varför ska du spela någon annan än du är. osv. 

    Män som inte lyckas får alla de möjliga råd om hur de ska ändra på sig för att attrahera kvinnorna. 

    Summa sumarum så ges det konstant ut en bild av att tjejerna är som de är och dem finns där och killarna ska ändra sig för att attrahera dem. Det är hela tiden männen som ska ändra sig, männen som ska göra jobbet. Om det inte funkade så var det aldrig tjejens fel utan det var mannens. 

    Männen ska lära sig att bli avvisade för tjejer säger bara att dem inte tycker om det o så slipper dem. Det sätts aldrig några krav på tjejerna mer än deras egna huvud om smink och kläder. Men om det vore så enkelt för en man att bara sminka och ta rätt kläder så skriver jag på listan direkt. 


    Antingen skojar du eller så är du extremt världsfrånvänd. Kvinnor fullständigt matas med pålagor från samhället om hur de ska vara och se ut för att vara attraktiva. Från det att små flickor har lärt sig gå så är det en konstant hjärntvätt.... alltså på riktigt...
  • Drottningen1970
    Anonym (MM) skrev 2020-05-10 19:10:39 följande:

    Just det, se ut och vara. 

    Män ska både se ut, vara, bete sig rätt, ha rätt personlighet, bete sig rätt, säga rätt saker på rätt tillfällen och så vidare.. 


    Det är faktiskt exakt samma sak för kvinnor och så har det alltid varit. Finns extremt mycket förväntningar på hur du ska vara som kvinnor. Det ni män nu upplever har kvinnor upplevt i alla tider. Men det är nytt för er att behöva duga. Förr i tiden när kvinnor för sitt liv och sin försörjning varit helt beroende av att en man ville ha henne så gick alla män åt. Även de som idag kategoriseras som incells. Kvinnorna hade helt enkelt inget val. Idag när kvinnor är självförsörjande och fria kan vi välja bort vissa män, precis som män alltid kunnat välja bort kvinnor. Det är alltså inget nytt att man måste anstränga sig för att attrahera en partner, skillnaden är att detta nu även drabbar män... börja böla liksom.
Svar på tråden F.d. Incel, men håller med i vissa saker