Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??

    Anonym (undrar) skrev 2020-05-15 10:14:37 följande:

    Hej!

    Sonen ska fylla 12 och önskar sig en dyr sak, nästan 8000. Vi klara det inte själva men om närmaste familjen hjälper till så går det ju (barnets farmor, moster, morbror osv). Om ca 5-6 personer bidrar blir det ju typ 1,500kr vardera. Vissa av dessa har väldigt gott ställt och borde kunna lägga 1-2 tusenlappar på present.

    Vi förklarade situationen via sms utan att ange exakt summa till varje bidragare, men om någon bidrar lite så blir det ju tungt för alla andra tänker vi, och vissa har det ju lite sämre ställt så andra borde ju kunna ställa upp lite mera föreslog vi. ganska självklart i våra ögon.

    Nu kom flera stycken och svarade att en 12-årspresent ska kosta kanske 3-400kr max? Och att det inte var rätt av oss att dela upp kostnaden på presenten mellan oss familjemedlemmar? Att man själv bestämmer vilken summa man tycker ska gå till present.

    Jag tycker det är lite snålt att bara vilja bidra med 300kr. Man kan ju inte köpa en halv present... 

    Men hur borde vi ha lagt upp saken? För att inte trampa nån på tårna alltså? Och gjorde vi verkligen så fel?


    Ett väldigt märkligt agerande från er sida. Men ni har ju redan fått de reaktioner man kan förvänta från era släktingar. Att en lägre summa är mer rimlig och att man själv bestämmer vilken summa man vill ge.

    Vad släktingarnas inkomst är hör inte hit. Det är inte upp till dig att tycka vad de borde lägga pengar på, såvida inte presenten för 8000kr är något absolut nödvändigt och livsupphållande. De kanske vill lägga pengarna på välgörenhet eller spara eller vad som. Inte på ditt barn.

    Presenten är för dyr. Lägg ner hela idéen och ta fram en annan plan. En present som ni kan finansiera själva och ev med mindre bidrag från era släktingar.
Svar på tråden Ge dyr present gemensamt, hur lägger man upp det??