Inlägg från: Anonym (Konstigt kulturellt stigma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Konstigt kulturellt stigma)

    Obegripliga trådar om folk som är oskulder relativt länge

    Är man på 47 år, gift sedan ett antal år och pappa till 3 barn. Jag älskar sex och har under mitt liv träffat min beskärda del av kvinnor både i Sverige och utomlands (läs haft sexuella relationer med).

    Bodde många år i USA och har under många år jobbat och rest både där och i alla världens kontinenter förutom Antarktis. Jag har med andra ord varit med ett tag och träffat många olika människor från många olika kulturer världen över och jag måste säga att Sverige är det land som förvånat mig mest med tanke på vikten som läggs på oskulden - och då på ett negativt sätt.

    Att vara oskuld, och då även upp i åldrarna, ses generellt oftast ute i världen inte som något speciellt negativt, Tvärt om så kan det ses/tolkas som tecken på inre styrka och disciplin hos både mannen och kvinnan att inte ha hoppat i säng med vem som helst bara för att ?ha gjort det?.

    I USA t.ex. där jag spenderat mycket av mina senaste 25 år så är det, i motsats till vad som ofta ges sken av i populärkultur osv., inte alls ovanligt att både män och kvinnor inte haft sex innan de träffar sin ?slutliga partner?. Många avstår av religiösa skäl, sant, men merparten av ?oskulderna? lägger faktiskt inte så stor vikt i att just vara oskuld OCH det är inte ansett som konstigt att vara det långt upp i åldrarna. Det beror inte heller på brist på ?tillfällen? då USA är dejternas mecka och dejtandet är en starkt ingjuten del av samhället.

    Att både män och kvinnor ?berättar? på en första dejt att de är oskulder är inte heller konstigt. Det kan te sig mer underligt för oss ?Europeer? att höra detta men i deras värld är det oftast inte något underligt eller skumt alls. Man bara konstaterar och går vidare, man vill lära känna/dejta personen mer än dess sexuella prestationer.

    USA är kontrasternas land så det finns så klart motsatsen också men jag talar här om ?medelamerikanen?.

    Allt har så klart sina gränser men att en 30-35 årig man eller kvinna inte haft sex är generellt INTE sett som något underligt. Man kanske frågar varför vederbörande väntat med/inte haft sex och så var det inte så mycket mer med det.

    Det finns alltid undantag till regeln som sagt men generellt tycker jag att det här i Sverige är mycket mer hets kring att ha haft sexuella erfarenheter för att accepteras som människa/individ än vad det är ute i världen. Något jag personligen i alla fall tycker är trist för vi är alla så mycket mer än bara de sexuella erfarenheter vi skaffat oss, eller inte skaffat oss.

Svar på tråden Obegripliga trådar om folk som är oskulder relativt länge