Inlägg från: Anonym (Fia Lotta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fia Lotta)

    Urinvägsinfektion efter varje gång vi haft sex!

    Hej!

    Jag har aldrig förut haft urinvägsinfektion. Nu har jag det konstant hela tiden. Har sökt hjälp i vården men får bara antibiotika kur och sedan är det igång igen. Direkt jag slutar med dem. Får alltid urinvägsinfektion efter sex även fast försöker kissa förre och efteråt. Är det nån som haft liknade? Hur blev du isåfall av med det. Är så less på kissa taggtråd

  • Svar på tråden Urinvägsinfektion efter varje gång vi haft sex!
  • Anonym (Fia Lotta)

    Han är väldigt noggrann. Så det känns inte som det är det. Vi har varit ihop ett halvår. Så det är ju inte så länge.. Det här har ju också pågått några månader med urinvägsinfektionerna. Vilken rundgång...

  • Anonym (Fia Lotta)

    Hur menar du? Det är uvi det visar när jag lämnar urinprover.

  • Anonym (Fia Lotta)

    Är det nån som varit i denna rundgång och hittat nåt sätt att komma ur detta?

  • Anonym (Fia Lotta)
    Anonym (Hm) skrev 2020-05-17 19:42:46 följande:

    Du borde ju även få in bakterierna i vaginan, så konstigt att du inte får infektion där också.


    Ja nu fatta jag. Har fått bakteriell vaginos också men det har jag blivit fri efter behandling. Men det beror på att jag ätit antibiotika och då växer ju andra bakterier till. När man får obalans där
  • Anonym (Fia Lotta)
    Anonym (sexobehag) skrev 2020-05-17 20:19:31 följande:

    Många kvinnor har dessa besvär återkommande vilket sänker lusten till sex pga rädslan att bli sjuk och få obehag. Det är dessutom väldigt farligt att drabbas av UVI numera, eftersom det snart inte finns några effektiva behandlingar kvar mot detta, varför det kan leda till allvarliga sjukdomar och i många länder döden om man har otur. Överkomsumption av antibiotika och restistensutveckling är orsaken. Jag har haft problem hela livet och undvikit sex väldigt ofta för att jag nästan alltid får UVI eller BV.

    Vad som kan hjälpa är att dricka citronvatten, tranbärsjuice eller ta tabletter för att skapa en sur miljö direkt efter sex. Försöka tömma blåsan noggrant så inga bakterier kan stanna kvar. Använda olja vid sex eller glidmedel för att förhindra onödig friktion som kan skapa sår. Alltid skölja av underlivet efteråt och inte ha sex när det är ömt eller upprepade gånger efter varann. Läka emellan liksom.

    Viss forskning har gjorts på probiotika och att dessa förutom att förbättra magmiljön, också kan stärka urinblåsan och balansen. Om du närmar dig klimakteriet är östrogentillskott som Ovesterinkräm en räddare. Prata med en bra gynekolog om alternativ.


    Tack för alla tips :) Jag ska testa detta du gett tips om. Jag ätit antibiotika åtta gånger nu senaste tiden. Känns inte bra och mitt immunförsvar är jätte dåligt nu.
  • Anonym (Fia Lotta)
    Anonym (sexobehag) skrev 2020-05-17 23:34:17 följande:

    Sluta genast med detta och försök avstå sex helt och bli bra på egen hand. Läkarna menar att kroppen oftast klarar det själv men man måste vara tålmodig och hålla koll på njurarna. Med så mycket antibiotika riskerar du att inte kunna få bot i framtiden. Du blir immun mot de få sorter som finns kvar. Sök all info du kan och inta mycket c-vitamin, zink och osötad tranbärsjuice och försök hitta en läkare som är bra och går till botten med det och undersöker dig ordentligt. Gör en cyscoskopi tex. Kanske be om att få silverklorid i blåsan. Kan hjälpa, kanske behöver du vidga urinblåsan tex. Finns hjälp men lätt att bli uppgiven.


    Tack det ska jag verkligen göra :) . Ska stå på mig tills träffa läkare som går till botten med detta. Låter klokt det du skriver
  • Anonym (Fia Lotta)
    Anonym (Hej!) skrev 2020-05-17 22:50:40 följande:

    Jag har haft exakt samma problem. För mig gick det över direkt när jag slutade med mina p-piller. 


    Tack för tips:) gjorde du något annat också ?
  • Anonym (Fia Lotta)
    Anonym (Hej!) skrev 2020-05-17 22:50:40 följande:

    Jag har haft exakt samma problem. För mig gick det över direkt när jag slutade med mina p-piller. 


    Tack för tips:) gjorde du något annat också ?
  • Anonym (Fia Lotta)
    Anonym (Hej!) skrev 2020-05-18 00:45:15 följande:

    Nä jag gjorde inget annat. Jag tror att infektionerna berodde på att p pillren gjorde mina slemhinnor torra och sköra. Kanske gjorde det att bakterierna hade lättare att få fäste.


    Ja det var nog så. Mina slemhinnor är nog också det. Ska köpa den krämen en skrev om förut.
Svar på tråden Urinvägsinfektion efter varje gång vi haft sex!