Inlägg från: Anonym (2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (2)

    Vad tycker ni om att män som köper sex ska få fängelse?

    Anonym (TS) skrev 2020-05-19 11:53:10 följande:

    Fast det är ju samma sak som att förbjuda fattigdom och sparka på utsatta kvinnor som redan ligger ner. Prostitution legaliserades av en anledning.

    Tror du inte att hårdare straff för sexköp skulle påverka de frivilligt prostituerade?


    De frivilligt prostituerade är nog så få att det inte är en helt rimlig fråga hur de skulle påverkas av hårdare straff för sexköp. De väljer trots allt att sälja något som av begripliga skäl är olagligt att köpa. (Men jag håller på linjen att försäljningen inte är ett brott, särskilt inte i ljuset av att den sällan sker av just fri vilja.)

    Ett större problem är ju att sexköp vad jag förstår är lagligt om det filmas, det är ok att producera porrfilm. (Och det får gärna vara ok för min del.) Men det skulle kanske finnas lagstadgade krav tex på att filmerna skall publiceras av registrerat företag som allra minst (så att ingen skyller på budgetbekymmer) i någon gratisportal, och att skådespelarna inte har lov att använda sig av oriktiga personuppgifter, utan måste vara fritt sökbara. Det skulle avskräcka de flesta eftersom det blir lite svårt att försvara 150 porrfilmer när arbetsgivaren eller dejten gör en snabb sökning...
Svar på tråden Vad tycker ni om att män som köper sex ska få fängelse?