• Mimosa86

    Vad tycker ni om att män som köper sex ska få fängelse?

    Anonym (tobbe) skrev 2020-05-19 22:08:12 följande:

    Tar man  bort alla som säljer sex som självskadebeteende, för att bekosta missbruk eller som är tvingade då kanske vi får kvar en promille kvinnor som tycker att det är kul. Ska alla kvinnor behöva lida för att dom fåtal kvinnorna vill sälja sex. Dessutom är det inte helt ovanligt att många av dom tjejer som säger att dom tycker att det är ett så bra jobb senare kommer tillbaka i intervjuer och säger att det var självbedrägeri och att dom mådde piss. Den lyckliga horan är en myt som forskning redan spräckt. Det ska vara fängelse för alla sexköpare för det ska kosta att förstöra människors liv. Vi har fängelse för våldtäkt. Sexköp är en våldtäkt som man betalar för och som ofta kan vara minst lika våldsam. Alla som försvarar sexhandel är till största del män som köper sex. Ni får helt enkelt endera vara utan sex eller fixa vanliga ons. Sen är det patetiskt med alla män som intalar sig själv att tjejerna tycker att det är kul eftersom dom säger det och spelar glada. När dom inte pratar med torskar säger dom något helt annat. Nej det ska minst vara samma straff för sexköp som för våldtäkt.


    Helt rätt
  • Mimosa86
    Anonym (Pengar) skrev 2020-05-19 14:48:23 följande:

    För de vill ha pengar plus njutning.

    Exempelvis i andra sammanhang finns det kvinnor som väljer partner både för pengarna och för de är attraherad av personen.

    Håller med om att det är konstigt att kvinnorna som prostituerar sig inte hyllas eller det inte räknas som en merit i samhället i allmänhet, även i länder som Nederländerna. Samtidigt om man vill ha kvar prostitution.

    Jag har föreslagit i trådar om att prostituerade borde få bättre betalt plus behandlas bättre.


    Peka ut en enda kvinna som njuter av att ha 20 män på kö för att liggs med henne på en dag? Män hon INTE valt? Tror du på allvar att det är njutning för en kvinna att ligga med håriga Hans och därefter svettige Sven för att sedan gå loss på våldsamma Viktor?

    Anledningen att det inte är en merit och varför män inte hyllar horan beror på att hon inte är en jämlik varelse i hans ögon. Hur ska han annars få ut våldsamma fantasier och förnedrande inslag om han hade respekterat henne? Sex får han med sin partner, men henne vill han inte begå övergrepp på. Då köper han hellre ett objekt som saknar värde i hans och alla andras ögon och uppfyller sina mörkaste porrfantasier. Vilket resulterar i att prostitution är ett livsfarligt yrke. Ja du som man kan tom betala för att få köpa en kvinna att döda om den lusten faller på. Sky?s the limit.
  • Mimosa86
    Robert 832 skrev 2020-05-25 13:47:16 följande:

    Jag reagerar på att överallt man läser om det så är det inte "sexköp ska ge fängelse". Istället är det "män som köper sex ska få fängelse".

    Tycker det rimmar väl med den feminist-socialistiska agendan att helt få bort män från samhällets alla makt och beslutande positioner.


    Självklart är det att alla människor som köper sex ska få fängelse, sen om vissa medier skriver ut gruppen män så beror ju det på att det nästan bara är män som köper sex. Den andelen kvinnor är statistiskt sett försvinnande låg.

    men förstår inte varför detta är något att haka upp sig på? Rättsväsenet skulle väl knappast stärka upp lagen men plocka ut kvinnliga förövare ur den? Lag och ordning brukar inte vara könsseparerade utan gälla ALLA.

    Och på vilket sätt skulle detta stjälpa män i maktpositioner i samhället menar du? Skulle sexköp vara en naturlig del av den statusen? Knappast, majoriteten män på viktiga positioner köper inte kvinnor, män och barn.
  • Mimosa86
    Robert 832 skrev 2020-05-25 14:08:40 följande:

    Beror på hur man tolkar lagen och det folk säger om andra lagar.

    Män som uttrycker ett intresse kan anmälas för sexuella trakasserier eftersom, om man ska tro HR, det är den utsatta som bestämmer om den utsatts. Alltså kan alla närmanden anses vara sexuella trakasserier. Feminister hävdar ofta att sex inte är en rättighet, att män måste anstränga sig för det privilegiet. Oftast innebär det en maktförskjutning i relationen som inte sällan kostar. Tolkar man det lika fritt som man tolkar sexuella trakasserier kan man se relationer på kvinnors villkor som prostitution.

    Gällande medierna så citerar de inte sällan makthavare och beslutsfattare, dessutom är det ju inte första gången lagen särbehandlas baserat på kön så jag har mina tvivel.


    Fast sexualbrott är ju den grupp brott som är den mest svåruppklarade. När ord står mot ord och ingen riktig bevisning finns så friar man istället för att dömma. Så funkar rättssystemet. Det måste du ju själv känna till. Det är i princip helt riskfritt att våldta en kvinna och komma undan med det förutom om hon är redlös eller sover (det får vi tacka samtyckeslagen för!). Sexuella trackasserier kan du enbart bli dömd för om det finns bevisning eller vittne till. Så lägg av.

    Maktförskjutning för att män inte har fri tillgång till sex? Det är ju helt absurt. Alla människor ska ha makt till sin egen kropp och sin sexualitet. I den makten ingår rätten att kunna säga nej. En människas ja kan aldrig trumfa en annan människas nej. Vill man ha fri sex så får man ha det med sig själv.
  • Mimosa86
    lazlo09 skrev 2020-05-26 12:17:11 följande:

    Köper du kläder? Hur motverkar du barnslavarbete i bangladesh och indien genom att göra så?

    Och det är inte olagligt att sälja sin kropp till ett gruvföretag och dö i stendammslunga vid 32 års ålder. Men det är olagligt för en kvinna att av fri vilja sälja sex genom att det är olagligt att konsumera det hon säljer.

    Om en kvinna för bestämma så mycket över sin egen kropp att hon får avsluta livet på ett levande foster så borde hon få hyra ut sin slida om hon så önskar.

    Trafficking, slavhandel, tvång m.m. finns inom nästan allt. Gruvarbete, fabriksarbete, textilarbete etc. Dessa verksamheter är inte förbjudna för det. Antagligen kan du ogilla barnslavarbete i textilfabriker trots att du köper textiler. På samma sätt kan "torskar" ogilla tvång och trafficking inom prostitution trots att dom köper sex av en fri självbestämmande kvinna.


    Du kanske har missat krav på hållbarhetsredovisning av stora noterade koncerner? Du har missat att barnarbete, exploatering i fattiga länder och lidandet av angora kaniner i framställning av pälskläder är en het potatis som får och fått till följd att folk bojkottar bolag? Och att detta sedan länge diskuteras och förkastas och håra krav tillkommit som följd?

    Det finns mycket elände här i världen som vi måste jobba emot, hur gör du själv? Du som förutspående bättre arbetsvillkor för gruvarbetare och barnarbete. Läser du själv på om bolags hållbarhetsrapporter innan du beställer varor? Skänker du själv pengar till utsatta människor? Avstår du plastkasse och bil till förmån för miljön?

    Väldigt många människor gör faktiskt detta och det som är intressant är att det förmodligen är dessa människor som också kämpar emot prostitution.
  • Mimosa86
    lazlo09 skrev 2020-05-27 07:49:10 följande:

    En fråga; vill ni som vill ha förbud mot prostitution att det även skall vara straffbart att sälja sex för en kvinna? Om inte, varför?


    Nej, eftersom det då kan bli än svårare att erbjuda dem hjälp och ger då hallickar än mer makt över dessa kvinnor.

    Men jag tror inte fullt ut på systemet vi har idag:

    Lösning:

    - köpa sex: fängelse och rehabilitering.

    - sälja sex: krav på vård oavsett

    Det finns många kvinnor och barn som pga av självskadebeteende, drogmissbruk och diagnoser inte på egen hand kan komma ur destruktiva mönster. Vet en prostituerad på insta som själv meddelar att om ingen ser henne och tvångsvårdar henne så kommer hennes självmordsförsök eller de misshandelsfall hon utsatts för leda till en tidig död. Hon räknar ute med att bli gammal, men vården väljer att titta bort..
  • Mimosa86
    Robert 832 skrev 2020-09-01 11:19:08 följande:

    Tycker man ska utreda möjligheten att sätta alla män som gifter sig i fängelse.

    Trots allt har de med största sannolikhet fått sex av sina partners i utbyte mot gåvor, ekonomisk trygghet eller annan form av muta.


    Utveckla för detta var det märkligaste resonemang jag någonsin hört. Skulle en fru vara tvingad till sex för att få mat på borde av sin man? Ja på 20 talet kanske.

    Jag tror allt många kvinnor med största sannolikhet fått Sex av sin partner i utbyte mot gåvor (kvinnor köper mer presenter till partner, barn och släkt samt vänner än män), ekonomisk trygghet (majoriteten kvinnor jobbar) eller annan form av muta. Innebär det då att vi fruar gjort oss skyldiga till betalt sex?

    Jag köpte häromdagen en present till en kompis som fyllde år. Är hon nu tvingad att ligga med mig? Har jag utsatt henne för tvång?

    Hahah så jävla dumt.

    Ps, fler kvinnor än män lagar mat hemma till familjen. Innebär det då att mannen är avtalat tvungen att utföra oralsex på henne som motprestation?
Svar på tråden Vad tycker ni om att män som köper sex ska få fängelse?