Inlägg från: KlantSmurfen |Visa alla inlägg
  • KlantSmurfen

    Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?

    Anonym (Trådstartaren) skrev 2020-05-20 14:03:19 följande: #54
    Nej, det var en blogg om en persons åsikter. Och jo, det är i allra högsta grad sant. Och väldigt många källor säger samma, till och med på TV4 NYHETERNA SÄGER de att var tionde man köpt sex, det är FAKTA!

    Vad du väljer att tro på får stå för dig, men kom inte och påstå att fakta inte är sant bara för att du väljer att tro på en persons åsikter istället och avfärdar fakta.
    Vad de definierat som sexköp i studien är väldigt relevant, istället för att ha delat upp olika former av sex mot olika sorters ersättning i flera frågor har de klumpat ihop allt under en enda ja/nej fråga med en så bred definition att det skulle kunna inkludera ett vanligt krogragg. Men en så bred definition blir det upp till den som svarar att själv definiera "sex mot ersättning" och det är helt omöjligt veta hur de definierat det. De verkar ha använt samma frågor i alla större liknande studier.

    Jag inget för siffror om jag inte vet vad de innebär.
    Sex mot ersättning
    Har du någon gång betalat eller gett annan ersättning för sex?

    [ ] Ja, en gång
    [ ] Ja, flera gånger
    [ ] Ja det senaste året
    [ ] Ja, för mer än ett år sedan

    Ersättning
    Ersättning kan vara exempelvis kläder, presenter, alkohol droger eller sovplats.
    Men också få, avancera eller behålla ett arbete eller position

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/4f4938348a7e40a6ae1f90b9e8e21dc1/bilaga1-enkat-srhr2017.pdf
  • KlantSmurfen
    Anonym (undrande) skrev 2020-05-19 18:01:39 följande: #16

    Jag skulle vilja veta varför dom köper sex, hur är deras personligheter. När dom köper sex, handlar det verkligen om sex eller om makt, våld etc


    Anonym (undrande) skrev 2020-05-19 18:45:04 följande: #21

    Hittade en uppsats om ämnet där står det:

    "objektifiering av sexsäljande kvinnor
    I intervjumaterialet framkommer en objektifiering av kvinnor som säljer sex. Med objektifiering menas att kvinnan betraktas, beskrivs och behandlas som ett objekt. I intervjuerna framkommer en objektifiering bland annat genom att kvinnor som säljer sex jämförs med maträtter och genom att kvinnan beskrivs som något som man betalar för och sen får göra vad man vill med. "

    "Genom att objektifiera kvinnan fråntas hon egenskaper som kan göra att hon betraktas som ett offer. utifrån teorin om neutralisationstekniker skulle detta kunna tolkas som en metod för de sexköpande männen att förneka att det finns ett offer för sexköpet. "

    källa:
    www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1225237/FULLTEXT01.pdf


    Klippet har relevans med studien du länkade.
    8:00-12:44


Svar på tråden Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?