Inlägg från: Anonym (C) |Visa alla inlägg
  • Anonym (C)

    Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?

    Jo men visst finns det kvinnor som säljer sex och inte blir utnyttjad. Men de håller inte till i dessa kretsar eller går omkring på gatan. Det är kvinnor som hanterar det diskret, väljer själv vilka rika män de vill gå till och inkasserar stora summor pengar. Lever lyxliv och smiter fint under radarn. Dessa kvinnor hyser jag inte samma känsla för att vilja hjälpa då de njuter av sin ekonomiska situation.

    Men de som går på gatan, de som är dittvingade m.m. m.m. de kvinnorna känner jag för och såklart man ska hjälpa sätta resurser osv. 

    Skulle bara önska att man gjorde samma åt de män som blir tvingade till prostitution men som media inte anser är PK att ta upp. Ensamkommande män som tvingas till sex av kvinnor för att få husrum t.ex. eller kvinnor som anser att de gör utländska män en tjänst. 

    ? Jag har själv träffat flera äldre kvinnor, mammor, änkor, skilda kvinnor, även gifta kvinnor. De erbjuder pengar, mat, dusch och tak mot sex. Om man vill går man med annars säger man nej, berättar Amin.

    https://samtiden.nu/2018/05/kvinnor-koper-sex-av-ensamkommande/

    Men men, det är ju bra att kvinnor i alla fall får hjälp. 

  • Anonym (C)
    KlantSmurfen skrev 2020-05-21 13:07:14 följande:
    Vad de definierat som sexköp i studien är väldigt relevant, istället för att ha delat upp olika former av sex mot olika sorters ersättning i flera frågor har de klumpat ihop allt under en enda ja/nej fråga med en så bred definition att det skulle kunna inkludera ett vanligt krogragg. Men en så bred definition blir det upp till den som svarar att själv definiera "sex mot ersättning" och det är helt omöjligt veta hur de definierat det. De verkar ha använt samma frågor i alla större liknande studier.

    Jag inget för siffror om jag inte vet vad de innebär.
    Sex mot ersättning
    Har du någon gång betalat eller gett annan ersättning för sex?

    [ ] Ja, en gång
    [ ] Ja, flera gånger
    [ ] Ja det senaste året
    [ ] Ja, för mer än ett år sedan

    Ersättning
    Ersättning kan vara exempelvis kläder, presenter, alkohol droger eller sovplats.
    Men också få, avancera eller behålla ett arbete eller position

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/4f4938348a7e40a6ae1f90b9e8e21dc1/bilaga1-enkat-srhr2017.pdf
    Tjejer som på krogen vill att man köper dem ett antal drinkar för att få komma nånvart är det att ge ersättning för sex.
  • Anonym (C)
    Användarenamnet skrev 2020-05-22 17:38:53 följande:
    Nej!
    Varför inte? 

    Tjej: Det blir inget för dig om du inte köper mig en drink. 

    Tycker jag är ett solklart fall av att sälja sig för en drink.
  • Anonym (C)
    Användarenamnet skrev 2020-05-22 17:46:40 följande:
    Verkligen inte. Och vem säger ens så?
    Vad är skillnaden på att be om en drink för att ha sex eller att be om 100 kr för att ha sex?
  • Anonym (C)

    Vad tänker om man detta?
    https://www.fuckforbundet.com/

    Vi är för en fullständig avkriminalisering av sexarbete


    Vi står för rätten att få tala i egen sak
    Vi är inte någon ?sexköpslobby? eller ?för sexarbete? och vi avfärdar förenklade skildringar som framställer oss så. Vi är oerhört medvetna om anledningarna till att börja sexarbeta kan vara utsatthet och exkludering, men oavsett anledning och erfarenheter bör ingen utom vi själva ges rätten att föra vår talan. Andra har inte heller rätten att stämpla oss som offer för att driva sin egen agenda. Vi värderar tolkningsföreträde, och anser att de som i första hand påverkas av stigmat är de som är mest lämpade att tala om det. T.ex. bör strippdansöser ges mer plats att tala om orättvisa arbetsvillkor på strippklubbarna än någon som aldrig varit på strippklubb, och någon som säljer sex idag och därmed påverkas direkt av stigmat bör ges plats framför någon som inte längre säljer sex.

    Internationellt liknande.

    www.sexworkeurope.org/
    Our vision
    ICRSE?s vision is of a world where sex work is recognised as work; where all sex workers are respected and their rights are upheld; and where gender, racial, social and economic equality and freedom of movement are a reality enabling individuals to start, continue or leave sex work safely, and free from violence and coercion.
  • Anonym (C)
    Anonym (-o-) skrev 2020-05-24 14:55:49 följande:
    Vem är "vi"?

    Jobbar du själv med sex?
    Är det ett jobb med bra lön och villkor? Hur är framtidsutsikterna för just dig?
    Räknar du med att jobba med det till du går på pension?
    Har du sjukförsäkring eller tror du din handledsartros kommer att godkännas som arbetsskada?
    Hoppas du att dina barn kommer att välja samma yrke?

     
    Vi är skrivet i Fuckförbundets manifest/stadgar. Så jag gissar det är medlemmarna i fuckförbundet som då är "vi".

    Nope jobbar inte med sex men jag tycker det är intressant hur det finns sexarbetare som organiserar sig som själva vill släppa på reglerna och jobbar för den saken.
  • Anonym (C)
    Anonym (Svensk-amerikan) skrev 2020-06-03 13:53:51 följande:

    Tänker inte läsa hela tråden men jag undrar om dom männen som ställer sig positiva till att köpa sex också tycker att det är helt ok om deras döttrar, fruar, sambos eller flickvänner, systrar och mammor säljer sex till flera män dagligen eller flera män varje vecka.

    Även så kan dom männen fråga sig om dom själva skulle vilja ha sex med olika personer flera ggr dagligen. skulle det vara njutbart?

    Tror männen att dom flesta kvinnor som säljer sex tycker att det är roligt och upphetsande att ha sex med flera personer dagligen? och att dom inte får behålla merparten av pengarna.?

    Tycker männen som köper sex att det är ok att kvinnorna inte får behålla merparten av pengarna utan att pengarna till stor del går till hallickar?

    Är männen ok med att en annan man är den som får den största delen av det dom betalar?

    Bara intressant att veta hur männen tänker.

    Alla tycker förstås inte likadant om allt.

    Men vore intressant att höra hur någon eller några tänker om ovanstående.


    För att svara på dina frågor.

    Ja jag skulle tycka det var ok om en närstående ville sälja sex och gjorde det själv. Tex genom att själv annonsera o få in fina stålar på det. Det finns flera som annonserar själva och är helt egna.

    Skulle däremot inte tycka det var ok om hon eller han jobbade under någon annan o blev tvingad till det ena o det andra.

    Om man själv väljer att annonsera så bestämmer du även själv hur många kunder du vill ha o ta emot. Om man startar en sån verksamhet så är man väl beredd på att alla kommer säkert inte vara njutbara ligg. På samma sätt som jag inte alltid tycker mitt jobb är kul eller njutbart.

    Tycker inte det är ok om någon annan tar pengarna men ok om man själv säljer så att man får stålarna själv.
Svar på tråden Ni som fördömer män som köper sex, hur ställer ni er till att var tionde svensk man köpt sex och 58 % av alla män ställer sig positiva till sexköp?