Inlägg från: Anonym (,lmknj.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (,lmknj.)

    Jag vet inte vad jag ska göea

    Rent krasst så nej, du har inget att säga till om i det läget. 

    Du har rätt att kräva att barnen visar respekt gentemot dig och inte förstör saker i ert hem osv. Men barnuppfostran är föräldrarnas sak att bestämma om. Du å din sida får bestämma om du är ok med deras barnuppfostran, eller i vissa fall bristen på den eller välja att bo som särbo eller göra slut. 

    MEN har ni kommit överens om en regel som han sen inte följer, då underminerar han dig och visar att du inte är någon att räkna med, din åsikt spelar ingen roll och ni kommer att få ett helvete framöver. 


    Du och din sambo måste prata om detta utan barn först. Bestäm reglerna och vilken konsekvens som ska komma av att bryta dem. Om barnen tjafsar om paddan, då tas den bort ett par dagar, om de bråkar om vem som ska sitta i en viss stol då får ingen sitta i den osv. 

    Din sambo måste vara med på noterna och också driva igenom dem, kan han inte så kan ni komma överens om att du gör det, MEN han får då inte gå bakom ryggen på dig och låta dem göra så ändå. Det är respektlöst och han kanske inte ser det utan du får påtala hur hans agerande visar för barnen att du inte räknas. Det är troligen inte hans avsikt. 

    Bestäm sedan tillsammans med barnen hur det ska se ut i ert hem. Barnen är med på noterna och kommer troligen testa gränserna men då gäller det att hålla ut och vara konsekvent. 


    Ni kan ju bestämma tid som barnen får ha den, varsin dag, varsin tidpunkt osv om det kan hjälpa. Det tar ett tag att få in, men det går ganska snabbt och sen är resten mycket lättare. 

Svar på tråden Jag vet inte vad jag ska göea