Inlägg från: Robert 832 |Visa alla inlägg
  • Robert 832

    Ska män ta mer skit från dig

    ThreeCherries skrev 2020-05-21 10:43:45 följande:

    Nejmen, vänta nu.. kvinnan alltid offret? Män är också offer för patriarkala strukturer, det diskuteras mycket inom feminismen. Det handlar inte så mycket om vart man placerar offerrollen, utan mer om att synliggöra strukturer som är skadliga både för kvinnor och män. Men jag förstår dock varför många får intrycket att feminister menar som du skriver, det är inte alltid diskussionerna synliggör lika tydligt att man inte bara hatar på män och menar män är monster.


    Om män tar skada av strukturerna kan det omöjligt vara ett patriarkat (mansstyre)
  • Robert 832
    ThreeCherries skrev 2020-05-21 17:51:56 följande:

    Patriarkala strukturer innebär inte "alla som är icke-kvinnor kan per automatik styra upp normer och förväntningar och regler i samhället".

    Hur tänker du? Det låter ungefär som att säga att män inte kan våldtas då det är män som våldtar.

    Jorå. Det kan dem. Ta skada av patriarkala strukturer alltså. Bara för att det är patriarkalt innebär inte det per automatik att alla olika sorters män gynnas. Tex denna destruktiva omdiskuterade "macho-normen", den kommer från patriarkala strukturer och kan på många sätt vara direkt skadliga för män. Tanken att "män känner inget, män behöver inte gråta, män är tuffa och blir inte deprimerade" och liknande. Man menar att dessa tankesätt kommer från patriarkala strukturer och idag vet vi att detta är väldigt skadligt för män.

    Men men. Jag är inte talesman för detta. Googla fram något själv om du är intresserad av att förstå.


    Patriarkat är mansstyre, inte att de som styr råkar vara män. Strukturer som förtrycker män kan därför omöjligt vara ett Patriarkat.

    Ta det från en som i flera år utövat feminismens egna normer. Att gråta hjälper inte ett skit och det har inte med strukturer att göra. Nån måste göra jobbet oavsett hur mycket feminister gärna vill att män bryter ihop och ger upp.

    Den sista poängen fattar jag överhuvudtaget inte. Klart att män kan våldtas och verkligheten inte bara av män, det är ju hela Min poäng, att män kan förtryckas. Alltså lever vi inte i ett Patriarkat och ända skälet till att låtsas om det är för att inrätta nya strukturer som är till icke-mäns fördel men som missgynnar förtryckta män än mer.
  • Robert 832
    nénuphar skrev 2020-05-21 18:47:53 följande:

    Hur tänker du då? Kan aldrig de män som bestämmer aldrig bestämma något som missgynnar en annan man? Det var verkligen en kreativ tolkning av historien i så fall.


    Fattar inte att jag orkar svara varje kreativ tolkning av det jag skriver. Nej, jag har aldrig påstått det. Det jag säger är att vi kan omöjligt leva i ett mansstyre (patriarkatet) när strukturerna i huvudsak förtrycker män.
  • Robert 832
    nénuphar skrev 2020-05-21 19:09:55 följande:

    Anar att det är här jag ska vara tacksam för att du gör det...Det finns väl flera maktstrukturer i ett samhälle än ett?


    Absolut! Men jag kan inte alls köpa att vi lever i ett patriarkat när så många av beslutsfattarna, experterna och auktoriteterna är kvinnor. Folk som pratar om "patriarkatet" vinklar alltid sina argument till att män skadar män och kvinnor som innehar makt är lösningen. Vilket såklart bara är skitsnack, sedan kvinnor fick makt har bara betydligt mer börda lagts på män och om kvinnor förtrycker män, hur är det då ett patriarkat?
Svar på tråden Ska män ta mer skit från dig