• nénuphar

    Ska män ta mer skit från dig

    Robert 832 skrev 2020-05-21 17:38:08 följande:

    Om män tar skada av strukturerna kan det omöjligt vara ett patriarkat (mansstyre)


    Hur tänker du då? Kan aldrig de män som bestämmer aldrig bestämma något som missgynnar en annan man? Det var verkligen en kreativ tolkning av historien i så fall.
  • nénuphar
    Robert 832 skrev 2020-05-21 18:57:06 följande:

    Fattar inte att jag orkar svara varje kreativ tolkning av det jag skriver. Nej, jag har aldrig påstått det. Det jag säger är att vi kan omöjligt leva i ett mansstyre (patriarkatet) när strukturerna i huvudsak förtrycker män.


    Anar att det är här jag ska vara tacksam för att du gör det...Det finns väl flera maktstrukturer i ett samhälle än ett?
  • nénuphar

    TS jag tror ett av svarsalternativen är fel. Förnedringen ska väl sköljas med med en feminiserande paraplydrink ? Whisky är för machomän som bär på barskåp.

  • nénuphar
    Robert 832 skrev 2020-05-21 19:15:23 följande:

    Absolut! Men jag kan inte alls köpa att vi lever i ett patriarkat när så många av beslutsfattarna, experterna och auktoriteterna är kvinnor. Folk som pratar om "patriarkatet" vinklar alltid sina argument till att män skadar män och kvinnor som innehar makt är lösningen. Vilket såklart bara är skitsnack, sedan kvinnor fick makt har bara betydligt mer börda lagts på män och om kvinnor förtrycker män, hur är det då ett patriarkat?


    Vilken/vilka bördor tänker du på? Vilket förtryck är det du tänker på? Anser du att det hade varit bättre om kvinnor inte fått makt? Vill understryka att det är riktiga frågor för att sätta mig in i hur du tänker (innan någon i tråden börjar skrika att det är typiskt feminister att förneka förtryck av män).
  • nénuphar
    Anonym (C) skrev 2020-05-22 17:53:31 följande:

    Tyvärr är det många feminister som ser världen med såna glasögon. Du är man = du har det så bra så du får inte säga något. 

    Jag är kvinna (oavsett kvinnan på riktigt är offer eller framgångsrik) = jag ska få fördelar för att jag är kvinna och det är då per automatik synd om mig.

    Jag skulle hoppas att man förmedlar mer det budskap du faktiskt gör. Men när det kommer till kritan hos många så visar man en helt annan sida.


    Tror man måste tänka på att det finns väldigt många individer inom feminismen som andra rörelser, alla moderater är inte likadana, inte heller alla sjundedagsadventister. Själv har jag svårt för termen manshat t.ex. och tycker att den termen är sprungen ur en sorts plakatfeminism som jag personligen inte tror leder till särskilt stor förändring. Andra menar att manshatet är en strategi för förtryckta att sätta sig upp mot förtryckarn som ger en sorts egenmakt.

    Jag vill inte ha någon offerroll, samtidigt har det manliga perspektivet länge haft tolkningsföreträde och vi andra får anpassa oss. När den normen bryts upplevs det nog som ganska obehagligt eller i alla fall ovant av män. Jag tror å andra sidan inte att man bryter det perspektivet genom att som Magnus och Brasse stå och peka och skrika FEL, FEL, FEL! Det ger inte mig mer egenmakt. Däremot skulle män kunna backa och lyssna och ge kvinnor mer talutrymme. Tyvärr har det väldigt länge varit lätt att bli avfärdad som ett hysteriskt fruntimmer när man framför kritik. Det låter som att det är det som hänt dig nu, fast omvänt, tänker jag. Der är otrevligt och frustrerande att inte bli tagen på allvar.

    Män är också offer för patriarkala strukturer. Jag vägrar tro att det ligger i mäns biologi att slå varann på käften, eller att den diskvalificerar dem i så hög grad som föräldrar att de i lägre grad är lämpliga att få vårdnad om sina barn,för att ta ett exempel. Det är normer om hur män och kvinnor ska vara som göder och föder fram beteendena.
Svar på tråden Ska män ta mer skit från dig