• Anonym (pop)

    Skulle ni döma mig?

    Vilka tråkmånsar. Skilj dig först och landa?? Vad är det för råd? Det tar ett halvår att få igenom skilsmässan och ytterligare tre år att landa. Jesus, vilka tråkmånsar. Man lever bara en gång och kan vara död om ett år. Gör det som känns rätt. Mitt råd skulle vara att inte gå bakom ryggen på din man. Var ärlig och förvänta dig inte att gräset är grönare någon annanstans men kör järnet och lev.

  • Anonym (pop)
    Anonym (.) skrev 2020-05-22 19:04:18 följande:

    3år? Låter som ts sedan en längre tid bearbetat detta mentalt. Det tar längre tid att "landa" för den som blir lämnad. Ingen som sagt att skilsmässan måste gå igenom innan man dejtar, men det är inte fel att påbörja processen.

    Skilja sig är helt klart ett relevant råd. Vet en och annan som varot otrogen, och det är knappast grunden för ett bra samarbete kring barnen.


    Ärlighet varar längst men råden om skilsmässa låter lite väl mycket med tanke på betänketiden som alla med barn har.
  • Anonym (pop)
    Fiona M skrev 2020-05-22 20:03:38 följande:

    Va?

    Ska man inte skilja sig pga betänketiden? 6 mån mot resten av livet?


    Just det där blev lite fel. Menade såklart att råden att vänta med att dejta tills man skilt sig är i överdrivna då en skilsmässa tar 6 månader för en förälder att få igenom.
  • Anonym (pop)
    Anonym (Nej) skrev 2020-05-22 22:27:07 följande:

    Tre år för att landa? Inte för mig. Och iaf jag menar inte att man måste vänta tills skilsmässan går igenom, att man är överens, eller iaf har skickat in pappren är för mig skilsmässa. Och för mig tar det ca 6 mån att landa, jag vaknar ju inte upp en dag och tänker att nej, jag skiljer mig idag. Det är ju något som har pågått en längre tid i mitt inre och jag har ju redan sörjt förhållandet så att säga innan jag väl gör slut. 

     


    Vara överens? Tänk om inte den andra vill skilja sig då?
  • Anonym (pop)
    Fiona M skrev 2020-05-22 23:29:59 följande:

    6 månader är inte överdrivet länge att vänta när det gäller barn och samarbetet kring dem.


    Whatever. Jag lever idag. Du kan leva i en oviss framtid.
Svar på tråden Skulle ni döma mig?