Inlägg från: Anonym (Fru som i kvinna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fru som i kvinna)

    Min tjejmiddag vs hans killmiddag

    Middag oavsett vilka som bjudits in: Jag planerar, handlat, bestämmer(men tar emot önskemål), lagar mat, dukar, underhåller, städar. Han assisterar med ett leende om jag ber honom.

    Så ser det ut på kvällens vänmiddag och så ser det alltid ut.

  • Anonym (Fru som i kvinna)
    Anonym (ugglor i mossen) skrev 2020-05-23 12:47:01 följande:

    Men har alla middagar, fester mm i dessa tider och skiter i att hålla distans och bara umgås inom egna familjen?!? Man ska ju inte ens egentligen umgås med kollegorna på jobbet...


    Har du funderat på varför världen inte stängdes ner 1968 under hongkonflunsan ? Ohygieniska Woodstock hölls till och med... Eller varför världen inte stängdes ner 2009 under svinis trots rubriker om att unga skulle dö som flugor(efter ökände Fergusons modell..)? Om inte, fundera på det.
  • Anonym (Fru som i kvinna)
    Anonym (AH) skrev 2020-05-23 18:12:29 följande:

    Hur är det jämförbart? Med ett fåtal dödsfall, samt en massvacination under svinis. Ger sannerligen ingen indikation på ett behov av strikta smittskyddsåtgärder? Om fler drabbats i Sverige hade det varit annat ljud i skällan.

    Tips från coachen: lyssna på Dr Albans låt för du verkar behöva en rejäl påminnelse. Om du inte vill vara ett ego och vägrar se din roll i det hela?

    Ni kan smitta vännerna, och dom kan smitta er. Av ren ignorans kan ni bidra med att ta upp sjukvårdskapacitet.

    FFS lyssna på Tegnell!


    Det är i allra högsta grad jämförbart. Fler barn dog för övrigt av svinis än i corona. Sedan kan man ju alltid dra paralleller till influensor(även om corona inte är en flunsa), corona UTAN vaccin har dödat FÄRRE än svåra influensasäsonger MED vaccin.Och hur var det nu med alla de andra epidemierna och pandemierna? Varför stängdes inte världen ner då? Varför är det först nu som världen åläggs diktatur för ett virus med 99+ % överlevnad? Varför var Woodstock ok 1968, medan det inte är okej att besöka stranden i många länder 2020? Tänk lite för Guds skull...

    Gällande sjukvårdskapacitet så har vi haft plats hela tiden, fältsjukhuset stod oanvänt och samma ses världen över(som med det ofantligt dyra sjukvårdsskeppet i NY).

    Ja, jag lyssnar faktiskt gärna på en forskare som inte använder 1984 som en instruktionsbok.
  • Anonym (Fru som i kvinna)
    Anonym (AH) skrev 2020-05-26 11:44:52 följande:

    Att det var fler barn som dog medförde på gott och ont också att vaccinet utvecklades så snabbt. I Sverige skedde endast ett fåtal dödsfall, och om det berodde på vaccinet eller smittsamheten låter jag vara osagt.

    Du kan inte dagsläget uttala dig om huruvida svåra influensor skördat fler liv, för covid är fotfarande inte över, och du vet inte om det kommer fler omgångar. 

    Varför kallar du det att stänga ner för att man inte kan hålla tjej och killmiddagar och bara leva vidare som inget hänt? Hur många fler dödsfall tror du inte den inställningen hade orsakat? 

    Sjukvårdskapaciteten är ansträngd ändå i form av personal allt handlar inte

    bara om platser. Många är utarbetade trots en mild variant av nedstängning. Hur illa vore det inte, om alla fortsatt leva som vanligt utan att lyssna på rekommendationerna? Du verkar även bortse från att det är många unga som blir extremt sjuka och behöver sjukvård. Om man inte inför restriktioner såsom rekommendationer eller andra åtgärder, skulle fler dö pga överbelastning på sjukhusen. 

    Reaktionen över covid är inte så svår att förstå sig på om man tänker efter. Dels är den väldigt smittsam och dels är(var) viruset så pass nytt att ingen förstår sig på det. Från början när den spred sig över världen fanns inget annat än estimerade (högre) procent över dödligheten, och endast hypoteser om hur den påverkade barn och vuxna.

    Det är rätt logiskt att man då tar det säkra före det osäkra.


    Självklart kan man dra paralleller när reaktionerna är så ofantligt olika. Vid svinis gjordes det vettiga - upplystes och anpassades i liten grad(vaccinet jagades dessutom på av Fergusons kroniskt felaktiga apokalyps-modeller) . Demokratiska fri- och rättigheter fanns kvar. Vid corona - not so much. Därför måste man jämföra. Därför får man inte ledas som en fårskock.

    Jag talar inte enbart om svenska förhållanden. Sverige ligger i världen. Och i världen handlar det inte längre om ett virus när man får stå upp och kasta boll på stranden, men inte ligga och sola. Att ta ifrån människor rätten att välja sina liv för ett virus med 99+ % överlevnad är inget annat än ett övergrepp. Man kan inte heller säga att man tar det säkra före det osäkra, varken tidigt i förloppet eller nu(när sjukdomen lika gärna kan vara på väg ut, många forskare tror på det) . Då, tidigt, funkade inte den inställningen eftersom att man redan då visste hur förödande lockdowns är. Hur mycket död och lidande(också i det långa loppet) det plus ekonomisk och social kris orsakar(vi ser redan konsekvenserna och de är större och dödligare än viruset). Nu funkar det inte heller att säga så eftersom att vi vet så mycket mer(och, som sagt, dessutom sett konsekvenserna. Både lokalt och globalt).

    Vi har dessutom haft sjukvård(i Sverige är det inte platsen som räknas utan plats+utrustning+personal) hela tiden. Samma gäller globalt. Fältsjukhus och skepp har stått oanvända och många sjukhus i USA avskedar eller till och med lägger ner för att de har noll och ingenting att göra. Just inga viruspatienter och den mesta annan vård är inställd(vilket för övrigt leder till dödsfall). Dessutom har medier och politiker gjort folk rädda att söka vård genom att piska upp apokalyps-stämningen och där ser vi ännu mer dödsfall. Lockdownen i sig ökar dessutom risken för sådant som ökat(som blodproppar och kawasaki).
  • Anonym (Fru som i kvinna)
    Anonym (AH) skrev 2020-05-28 17:14:36 följande:

    Först och främst läs följande:


    Anonym (Fru som i kvinna) skrev 2020-05-23 13:38:07 följande:
    Har du funderat på varför världen inte stängdes ner 1968 under hongkonflunsan ? Ohygieniska Woodstock hölls till och med... Eller varför världen inte stängdes ner 2009 under svinis trots rubriker om att unga skulle dö som flugor(efter ökände Fergusons modell..)? Om inte, fundera på det.
    Detta var ditt svar till "ugglor i mossen" om att hålla middagar, umgås med kollegor och att inte hålla distans. Det är du som refererar till det som att stänga ner, och handlar således inte om utomlands utan om Sverige.Då den här tråden inte handlade om middagar utomlands har jag i mina svar utgått från att du tyckt att det är fånigt att inte få "umgås" som vanligt.

    Åter till svininfluensan. Om det inte hade kommit fram ett vaccin tillräckligt snabbt tror du att inga åtgärder gjorts då? Skillnaden på svininfluensan och Covid-19 var att det var enklare att få fram ett vaccin. Då det är en smittskyddsåtgärd så anses det vara en tillräcklig åtgärd, vilket i coronans fall varken fanns vaccin eller medicin. För den delen med facit i hand refererar vissa än idag till massvaccinationen som en panikåtgärd.

    Gällande karantäner och dödsfall av åtgärden lägger jag inga värderingar. Det verkar enligt somliga bli ett liknande resultat vad man än valt för åtgärder i form av dödsfall och ekonomi. Det är ett resultat som får visa sig med tiden.

    Det sista är helt obegripligt för mig, och du får gärna förklara lite mer ingående hur du menar. Varför skulle karantänen öka fall av blodproppar och Kawasaki, som är följdsjukdomar av Coronan? Vad jag vet får man inte blodproppar och Kawasaki av att befinna sig i karantän, och sjukhusen är inte nedstängda?

    Dessutom är den övriga vården inställd minst lika mycket i länder som har många fall av Covid patienter tex Sverige (troligen mer än i dom länder som inte har lika högt tryck pga karantänen).  För mig låter det inte särskilt logiskt.
    Allt hänger ihop, förstår du verkligen inte det? Sverige ligger dessutom i världen.

    Svinis hade ingen hög dödlighet någonstans utom i Fergusons hjärna. Vaccin eller ej.

    Du bryr dig alltså bara om dödsfall till följd av corona? Ja, det låter typiskt.... Åtgärderna dödar långt fler och andra sjukdomar(till och med influensa som inte rn själ bryr dig om) dödar fler.

    Karantän innebär ofta stillasittande, vilket kan leda till blodproppar. Lägg till att det vid misstanke om blodpropp är viktigt att söka vård tidigt, men sedan medierna skrämt upp folk så är det många som inte vågar söka vård innan det är för sent. Varför blodproppar i samband med coronasmitta dessutom kanske inte alls beror på själva viruset. Är cirona nu så smittsam som det verkar är det inte märkligt att folk som kommer i annat ärende till vården också råkar vara cotonapositiva. Gällande Kawasaki så finns det forskning(sedan innan corona) som visar att barn som utsätts för mindre bakterier löper ökad risk att drabbas av kawasaki. Dessutom är det sedan länge känt att Kawasaki ofta kommer efter eller i samband med annan infektion, så att barn(alla kawasakifallen i usa var dessutom inte coronapositiva) i vissa(få) fall drabbas av kawasaki nu är inget märkligt. Till och med WHO har fått erkänna att kopplingen inte var så stark.

    Att vård ställs in är ett skämt i många fall och en skandal i alla fall. I usa läggs till och med sjukhus ner för att det inte finbs patienter, varken de med corona ellet med annat(för att deras vård är inställd). Sjukhusen har aldrig varit fullbelagda och det berömda sjukvårdsskeppet har bogserats bort utan att ha använts.... Folk dör redan för att de inte får livsviktiga behandlingaroch canceriagnoserna har hoppat ner för ett stup i stora drlar av världen. Och det är ju inte så att folk slutat drabbas av cancer....

    Även här i Sverige har sjukhusen ofta lite att göra för att det mesta är inställt. Min egen farmor ringdes upp och tillfrågades om hon kunde komma in för en sedan länge planerad(men sedan inställd) undersökning eftersom att "vi inte har något att göra". Jag själv sökte vårdcentral och akut förra veckan. På vc satt peronalen och fikade utanför och skickade in mig till ett väntrum utan att checka in mig "det är bara du här i alla fall". På akuten kom jag in på en sekund(trots att min region befinner sig i cironakulmen nu).
Svar på tråden Min tjejmiddag vs hans killmiddag