• Anonym (ddd)

    Partner som lägger sig i ens klädsel..

    Men ts, det är ju ingen ide att ge några råd här, eller försöka hjälpa dig, eftersom du ändå inte tänker lämna honom? Han har tydligen varit så här från början, men du har ändå stannat och skaffat barn med honom. Det stämmer att man inte ska lämna för minsta lilla, men detta är inte "minsta lilla." Det han utsätter dig för är alllvarligt. Att det så ofta blir tjafs om detta, trots att du klär dig täckande, är ännu allvarligare. Du ska kunna klä dig hur du vill. Det vet du ju också, eftersom du skriver "jag vet att detta inte är normalt". Men du kan inte ändra på honom. Han är som han är. Det enda vi alla kan göra, är att välja partner med omsorg, samt välja bort män som beter sig så här. Helst så fort beteendet märks, allra senast om det eskalerar. Du har valt honom, men du har inte valt honom för alltid. Du måste inte stanna och finna dig i hans skit.

  • Anonym (ddd)
    Anonym (Modest) skrev 2020-05-23 06:27:48 följande:
    Min man vill inte att jag klär mig utmanande och sexigt när jag inte är med honom. Jag har en modest klädstil så problemet är inte så stort, men det har hänt några gånger att det blivit diskussion när jag velat ta på mig något han inte tycker är passande. Jag har gett med mig och bytt då, det har inte varit en stor grej för mig och för mig är det också viktigt att han känner sig trygg och inte tror att jag vill göra mig sexig för någon annan. Jag klär mig sexigt och snyggt när vi är ensamma hemma istället, det uppskattar han.

    Det är skillnad på att ha synpunkter och på att försöka bestämma. Och personer som ser sin partner som sin ägodel ("hen får inte visa sig för andra"), kommer alltid att få problem. Jag klär mig inte heller "utmanande", men nog visar jag former ibland. Normala män har inga problem med det. På samma sätt kan jag ibland ha synpunkter på min mans klädval, eller komma med förslag. Men jag skulle aldrig försöka bestämma, eller få honom att klä sig på ett visst sätt. Det ska aldrig behöva bli diskussion eller tjafs i de här frågorna. Och man ska aldrig behöva avstå från ett plagg man egentligen vill ha, för att slippa bråk eller en sur partner. Då är något fel i relationen.
  • Anonym (ddd)
    Anonym (Blä) skrev 2020-05-23 08:39:28 följande:
    Det värsta av det du berättar är att han sagt att du ska stanna hemma när du klätt dig i något du själv vill ha på sig. Har han verkligen sån makt över dig att han bestämmer om du får gå ut eller inte? Det här är allvarligt ts! Ring och prata med en kvinnojour för du ska inte ha det såhär. Min egen man har alltid pikat mig har jag börjat inse. Aldrig förbjudit mig men ifrågasatt om jag verkligen ska ha på mig något för att i sista stund säga att det ser bra ut, sagt att jag inte ska klä upp mig så mycket för att han själv inte har snygga kläder nog att matcha, kommenterat att folk som går med mjukisbyxor till affären borde skämmas mm. Inte lika aggressivt som din man, men ändå taskigt och det har gjort mig osäker. Jag har alltid fräst ifrån och ignorerat när det varit för rakt ut, men kommentarer som det med mjukisbyxor i affären har satt spår i mig inser jag nu.

    Det där verkar mer handla om att han inte gillar att folk klär sig hur som helst. Han ger sig inte bara på dig och försöker inte bestämma över dig, som ts man. Därmed inte sagt att din man gör rätt. Han verkar inte fatta att hans kommentarer är sårande samt sätter spår. Och varför lägger han sig i om folk har mjukisbyxor till affären? Men det är ändå inte lika allvarligt som det ts beskriver. Jag har en tjejkompis som jag fikar med ibland. Hon kommenterar ofta andras klädsel och kan inte FÖRSTÅ hur man kan gå ut i mysbyxor, hon skulle ALDRIG göra det, det ser trashigt ut osv. Hon är snäll i övrigt, men jag har sagt till henne att det inte låter särskilt trevligt när hon säger så där. Även om personen inte hör.
  • Anonym (ddd)

    TS, en man som försöker bestämma vad partnern ska ha på sig, samt kallar lättklädda kvinnor för horor, är ingen fin man. Men jag fattar att det är normalt i er kultur och du skriver att du inte vill ha någon annan typ av man. Då får du väl bita i det sura äpplet. Tycker synd om dottern bara. Även om hennes pappa alltid kommer att vara hennes pappa, slulle hon ha större chanser till självbestämmande och annan input om hon bara delvis växte upp med honom.

  • Anonym (ddd)

    Dessutom har en sådan man bosatt sig i fel land. Snacka om att inte ha anpassat sig.

  • Anonym (ddd)
    Anonym (Kvinnan) skrev 2020-05-25 15:10:31 följande:
    Jag förstår att ni inte förstår varför jag är kvar, men så är det med mycket. Man behöver inte förstå allt. Jag har valt att acceptera detta och skulle uppskatta om ni kunde respektera det (även om jag såklart uppskattat era svar i tråden). Har redan fått tips i tråden som jag tänkt testa. Jag och mannen har bestämt oss för att leta efter kläder tillsammans som han anser är täckande så slipper det bli konflikter mer angående detta. Så rensar jag min nuvarande garderob och köper nytt istället. Men som sagt, tack så mycket för alla svar och tips som jag fått.

    Ska ni leta nya kläder till honom också? Klär han sig täckande nog?
Svar på tråden Partner som lägger sig i ens klädsel..