Inlägg från: Bunny on speed |Visa alla inlägg
  • Bunny on speed

    Krav på föräldrapenning vid partiell ledighet

    Var har du läst det? Vi ska ta ut precis så här vi tänkt.


    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    Fröken W skrev 2020-05-23 18:14:43 följande:

    Nä det kan inte stämma. Jag har varit partiellt föräldraledig i två år, jobbat 80%, och man måste inte ta ut föräldrapenning. Däremot måste man ta ut föräldrapenning motsvarande den tjänstgöringsgrad man gått ner om man vill skydda sin sgi. Men för att få vara föräldraledig så måste du inte ta ut någon föräldrapenning.


    Det ts menar är att innan 12 månader behöver man inte ta ut fp för att skydda sgi. Efter 18 månader har man bara rätten till ledighet om man har dagar kvar. Nedsatt arbetstid på 25% har man dock rätt till.
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    S23 skrev 2020-05-24 19:28:25 följande:

    Försäkringskassan kommer inte uttala sig angående detta då det inte gäller en försäkringsfråga utan vad föräldraledighetslagen säger gentemot rätten att vara ledig från arbetsgivaren.

    Från försäkringskassans sida får du vara föräldraledig hur länge du vill, men kommer bara få ersättning för de 480 dagar du har rätt till. Om en arbetsgivare skulle tillåta 8 års föräldraledighet Utan att den anställde tar föräldrapenning så så har försäkringskassan ingenting att säga om det (annat än att sgi kommer bli förstörd, men det har inte med rätten till ledighet att göra).

    Men jade detta handlat om sgi eller försäkringsfrågor så hade det naturligtvis varit smart att kontakta fk


    Min tanke var ju att fråga fk om det påverkar sgi
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Bunny on speed
    S23 skrev 2020-05-24 22:45:28 följande:

    I

    Okej. Ts har dock koll på detta redan och frågan gäller huruvida man har rätt mot arbetsgivaren att vara hemma utan föräldrapenning.

    Ber om ursäkt om jag låter trevligt, inte alls min mening. Du vill ju bara hjälpa till


    Jag är högst intresserad för egen del, eftersom jag och min partner planerat att göra likadant. Ingen av oss vill vara hemma på heltid, utan 2/3 dagar i veckan.
    Bunnies, it must be bunnies!
Svar på tråden Krav på föräldrapenning vid partiell ledighet