• Ivf93

    Ivf Maj 2020

    Hoppar också också in i tråden, ska bli kul att följa er. Första inlägget på familjeliv för min del även om jag läst 1000 trådar innan om ivf/gravtest/ägglossningstest... Ja det mesta kring fertilitet ????. Vi har försökt sedan sommaren 2017. Utr. 2019 viasde att jag har PCOS.

    Har ett missfall i bagaget som vi fick i vecka 6 i nov 19. Plusset fick vi efter letrozole +otrivell.

    Vi började vårt första IVF-försök i mars. Mitt i behandlingen meddelade Sahlgrenska att de inte göra några återföringar överhuvudtaget pga Corona. Så det blev totalfrys och vi fick två flingor till frysen.

    Nu har vi dock fått klartecken för återföring och jag avslutade idag min proverakur så jag kan få min mens och planera återföringen.

  • Ivf93
    Sussna85 skrev 2020-05-31 19:57:10 följande:

    Välkommen

    Jag var aktiv på familjeliv typ 2010-2012 sist då jag försökte bli gravid, och sedan var gravid med mina barn.

    I dagens läge är det på andra grunder jag sitter här

    Dessa trådar om ivf har jag bara snuddat vid förut, annat är det med grav/ägglossningstrådar, de har jag plöjt igenom

    Beklagar ditt mf, har ett sådant i v 6 bakom mig oxå för länge sedan.

    Ja fy vad jobbigt! Denna Covid-19 har ställt till med mycket på många plan

    Men vad spännande! Hoppas på att det lyckas för er

    När borde mensen dyka upp?

    Hur gamla är ni?


    Tack! Både jag och min sambo är 27. Mensen kommer förhoppningsvis på tisdag eller onsdag men kan dröja.

    Känner igen molande känslan dagen innan äggplocket. Lycka till imorgon!
  • Ivf93

    Men va kul sussna85 att det gick bra och skönt att sambon fick vara med. (Stor skillnad jämfört med Sahlgrenska där det är total besöksförbud).

    Hur känns det inför insättningen? Håller tummarna för er!!!

    För vår del har det varit både positiva och negativa besked idag. Fick min mens och har börjat med progynon inför återföring. Nästa vecka blir det ultraljud för att se så slemhinnan ser bra ut och då boka in tid för återföring under midsommarveckan. De dåliga nyheterna är dock att det har blivit ett jättetryck på Sahlgrenska efter att de pausade alla planerade återföringar. Det betyder att de vissa dagar kommer vara helt fullbokade och återföringen kanske blir inställd med kort varsel. Förstår inte riktigt hur de planerar men hoppas att inget blir inställt :(.

  • Ivf93

    Men va kul sussna85 att det gick bra och skönt att sambon fick vara med. (Stor skillnad jämfört med Sahlgrenska där det är total besöksförbud).

    Hur känns det inför insättningen? Håller tummarna för er!!!

    För vår del har det varit både positiva och negativa besked idag. Fick min mens och har börjat med progynon inför återföring. Nästa vecka blir det ultraljud för att se så slemhinnan ser bra ut och då boka in tid för återföring under midsommarveckan. De dåliga nyheterna är dock att det har blivit ett jättetryck på Sahlgrenska efter att de pausade alla planerade återföringar. Det betyder att de vissa dagar kommer vara helt fullbokade och återföringen kanske blir inställd med kort varsel. Förstår inte riktigt hur de planerar men hoppas att inget blir inställt :(.

  • Ivf93

    Uppfattade att de gjorde allt de kunde för att göra så många återföringar som möjligt, så hoppas att så få som möjligt får avboka. Sköterskan sa att de ringer två dagar innan och ställer in om det behöver avbokas.

  • Ivf93
    Sussna85 skrev 2020-06-03 11:21:28 följande:

    Fast där försvann mycket av hoppet för denna gång...av 4 st ägg var det ett som var helt odugligt nu, och resterande 3 hade fragmentering i sig i olika grader. Någe slags restpartiklar som inte ska vara där i alltför stor utsträckning om jag förstod rätt.

    Insättning är framflyttat till fredag, de vill se hur det utvecklar sig. I värsta fall så blir alla ägg kasserade denna gång.


    Hoppas, hoppas, hoppas det utvecklar sig positivt!
  • Ivf93
    Sussna85 skrev 2020-06-04 21:07:36 följande:

    Men jag känner att jag måste försöka göra nått för det lilla ägget som kanske ska få fästa nångång,

    så nu fick jag min gyn att skriva ut Dalacin antibiotika oralt i 10 dagar för min BV. Fan nu ska den bort! Hehe.

    Ska väl hinna äta kuren klart med god marginal tänker jag

    Och sedan var jag och köpte jättenattljusolja och vitamin B+C kapslar.

    Nu vet inte jag hur mycket ni tror på naturpreparat 

    Men jättenattljusolja ska vara bra för hormoner och slemhinnan.

    Och vitamin B och C ska oxå vara gynsam för fertiliteten.

    Äter ni någe extra tillskott av nått slag  nu under ivf?

    Jag har väl egentligen testat en uppsjö av naturpreparat genom åren när jag har försökt blivit gravid...


    Heja er!!! Hoppas som sagt det finns ett litet guldägg som utvecklar sig positivt.

    Jag har länge bara tagit folsyra men har nyligen lagt till d-vitamin och magnesium. Mest för att det känns bra för kroppen och inte mycket utifrån ivf-processen haha... Tänkte även lägga till omega 3.
  • Ivf93
    Sussna85 skrev 2020-06-05 08:34:19 följande:

    Vad är ni alla utbildade till och jobbar som om jag får fråga?

    Jag är utbildad kock-2004 och gick ut min närvårdarutbildning -2019 (undersköterska i sverige heter det va?)

    Så nu är jag dagverksamhetsledare för personer med funktionshinder detta år ut, sen tror jag att det får bli kock på samma ställe igen efter detta år


    Jag är utbildad socionom och jobbar med barn och unga. Har en superbra chef som stöttar mig i processen och är flexibel. Har aldrig varit några konstigheter med att ta ledigt exempelvis vilket har underlättat så mycket.
  • Ivf93
    Lillamiia skrev 2020-06-05 20:58:03 följande:

    Ja vem är inte rädd för dessa tankar? Ja har dom hela tiden, sambon blir lite irriterad på mig ibland för att ja har ett sånt katastrof tänk haha!! Jag försöker skärpa mig. Okej jaså trodde du att de va infektion? De gjorde så pass ont efteråt alltså? :-/

    Ja alltså ja har varit på ultraljud i måndags som var, samt i onsdags, de skulle egentligen blivit ÄP nu idag men dom har inte mognat tillräckligt så på måndag är det ÄP då inbokat. Jag fick panik igår för ja kom av mig och glömde hämta ut fyremadel sprutan som ja skulle ta igår kväll. Somnade i soffan och glömde totalt bort.. så jag fick ta den imorse istället. Ja ringde ivf läkaren akut igår kväll och berättade att jag glömde hämta ut den o kom på det när ja väl skulle ta sprutan och Inte hade någon kvar...Hoppas inte att ja hade spontan ÄL inatt nu. Fick skynda mig till apoteket imorse och ta sprutan i bilen direkt.Har nu tagit sprutor ett par extra dagar för att de ska mogna och dosen har dom ökat lite . Sista dagen nu ikväll med fyremadel och gonal f, sen är det ovitrelle imorn. Så sammanlagt 7 fyremadel dagar blev det istället för 5 som det brukar vara för dom flesta.


    Usch vilken stress att komma på att man glömt hämta sprutan på kvällen. Tur att du kunde ta den på morgonen istället <3

    Känner igen mig med fyremadeln... läkaren hade jätte svårt att hitta rätt dos på gonal-f , mina äggblåsor tog verkligen tid på sig att växa haha. Ett tag va läkaren inne på att avbryta behandlingen men efter att ha höjt gonal-f från 125 till 250 och totalt 12 dagar med fyrmadel var det äntligen dags för äggplock... var ganska less på sprutorna efter det Hahah.

    Lycka till på måndag!
  • Ivf93
    Lillamiia skrev 2020-06-05 22:32:43 följande:

    Jaha okej men de förstår ja verkligen! Efter så många dagar. Ja tog ju bara fyremadel i 7 dagar.. får hoppas dom har mognat ordentligt nu då tills måndag. Japp, sprutan och stressen... ja hade ju beställt medicinen så skulle hämta ut den på ett visst apotek. Kunde liksom inte dra in till ett dygnet runt apotek En timme bort för jag hade ju redan hämtat ut receptet eller va man ska säga?! Så paketet låg juni väntade på mig på ett visst apotek... så typiskt... ja känner mig inte lika svullen i magen konstigt nog idag...:-/ hoppas verkligen att inte ÄL skedde under de 11 timmarna som ja skulle tagit sprutan... jag har bara fått 112 som dos i gonal f.. och för tre dagar sen höjde jag till 125... verkar som att alla får jättehög dos.. känns inte rätt... mina blåsor mognar alltid saktare och när ja varit på ul säger dom att ja ska ha ÄL typ samma dag för de är stor blåsa, men ÄL sker typ 5-7 dagar senare än vad dom säger.. detta var alltså under letrozol behandlingen.. så därför tror jag att mina blåsor behöver bli 25-30 mm innan dom spricker... och inte 20-25 mm som på andra


    Det är jobbigt när man bara vill lita på läkaren som gjort en bedömning om vad som kommer leda till bästa resultat samtidigt som man känner sin kropp bäst. Är detta ditt första ägguttag?
  • Ivf93
    Sussna85 skrev 2020-06-07 08:43:56 följande:

    Har ni förresten berättat för släkt och vänner att ni håller på med ivf?

    Jag har bara sagt till en vän, föreståndare och kollegan jag jobbar med.

    Hon har själv 9 st misslyckande ivf bakom sig så hon vet och kan stötta mig i mina frågor och funderingar.


    Vi har berättat för våra föräldrar och syskon, närmsta vänner och kollegor samt chef då. Så de flesta i vår omgivningen vet om det. Men alla vet inte alla detaljer. För vår del har det varit ganska självklart att dela med sig redan från start, familjen fick reda på att vi försökte skaffa barn när vi startade utredningen januari 2019. Vännerna har fått reda på det vid lite olika tillfällen under resans gång.

    Jag har varit tydlig med att jag inte vill att någon ska tycka synd om oss eller låta bli att prata om barn för att de tror det kan vara känsligt. Vilket det såklart är... Men för min del skulle det vara mycket jobbigare att vänner och familj låter bli att prata med oss om deras egna barn eller så bara för att vi är i den sitsen som vi är i.

    Jag vill bara försöka leva så "vanligt" som möjligt under den här extremt tuffa perioden som förhoppningsvis tar slut snart.
  • Ivf93
    Lillamiia skrev 2020-06-08 11:23:57 följande:

    Hej på er. Var på ÄP imorse. Det gick bra! sen vet ja inte hur pass positivt det lät men man behöver ju bara ett bra ägg för att allt ska fungera. Får hoppas och hålla tummar o tår för att det vill ta sig nu. Sammanlagt 6 st ägg kom ut av 11 St äggblåsor. Så 5 st tomma då. Vilket ja förväntade mig. Ja gissade på fyra/fem ägg så min chansning va ganska bra. Fick jättebra bemötande och omhändertagande av alla speciellt läkaren samt sköterskan som var med. Kände mig väldigt trygg. Återföring planerad på onsdag kl 14 om jag inte hör något från dom innan dess. Ringer dom innan det så är det antingen misslyckat eller att dom vill odla vidare till 5 dagars. Så som de låter nu är de återföring redan dag 2 typ?


    Kul att resultatet blev bättre än väntat. Så häftigt med en eventuell återföring redan på onsdag! Håller tummarna för att allt går vägen! Hur kommer du göra med jobb samma dag/dagen efter återföringen?
  • Ivf93
    Sussna85 skrev 2020-06-08 16:32:24 följande:

    Här blev det inte någe ägg, alla blev idag kasserade för att fragmenteringen var för stor fortfarande

    Iallafall var ingen duglig att frysa och att återinföra ett redan lite dålig blastocyst på dag 6 sa biologen inte var att önska. Dag 6 är tydligen allra sista dagen man kan göra en insättning.

    Så.jag ska ringa läkeren imorgon kl 13, så får vi se vad hon säger.

    Är livrädd för att hon vill att jag vilar en cykel,jag vill fortsätta direkt, min mentala hälsa kommer inte att palla att vänta.


    Åh nej, va tråkigt att höra... :(

    Förstår helt att du inte orkar vänta. Jag har själv ingen koll på om man väntar en cykel eller inte. Känns ju som man bara går och väntar hela tiden i den här processen.
  • Ivf93
    Lillamiia skrev 2020-06-08 19:18:33 följande:

    Ja men helst vill man ju ha odling fem dagar för att se vilket embryo som klarar sig bäst. Men ja fick ju inte så många ägg för att göra en fem dagars odling så då tar man insättning dag 2. Vet inte om de är så positivt. Men ja är glad att man iaf hittade några ägg. Kan ju ännu inte veta om de är befruktade ännu, och dom hör ju inte av sig heller varje dag som vissa kliniker gör hur äggen ser ut och hur allt går.. om de går som de ska. Kanske kommer ja dit på onsdag och de vara var ett ägg som klarade sig? Ja onödigt att va nervös redan, ja kan ju inte kontrollera detta ändå. Jag är ledig på onsdag men skulle återföring e bli på fredag tex så måste ja försöka ta ledigt eller komma senare till jobbet. Får hitta på någon anledning. De ska ju gå fort och inte så avancerat så man kan jobba direkt efter


    Jaha, förlåt... har lite dålig koll på det. Hoppas det löser sig iallafall och att det ligger minst ett guldägg där!
Svar på tråden Ivf Maj 2020