• Anonym (Mia)

    Hur ska vi kunna stärka arbetet med kroppsintegritet och flickors rätt till sin Egon kropp och sexualitet när papporna handlar kvinnokroppar?

    Själv ser jag ett jätteproblem att dagens småpojkar får bära hundhuvud för den manliga historian. Jag ser dagligen hur pojkar och unga killar blir sämre behandlade än flickor och unga tjejer. Jag ser ofta även pojkar som blir retade av flickor och inte får vara med och leka för att de är just pojkar. Beklämmande. Låt alla barn vara just barn och lägg inte på de traditionella könsroller och förväntningar. Och klart att många män i undersökning köpt sex men det hindrar inte arbetet med integritet och den egna kroppen. Fostra alla barn till goda samhällsmedborgare så får vi en bättre värld. Men rötägg finns det alltid och desto viktigare att våra barn tillsammans blir starka och kan stå emot. Men det är inte tjejerna mot killarna som är lösningen.

  • Anonym (Mia)
    Anonym (??) skrev 2020-05-26 21:33:44 följande:

    Var ser du att pojkar blir sämre behandlade än flickor? Och om du ser det, vad gör du eller andra vuxna som är där, åt saken? 


    Inom skolvärlden och inom idrottsvärlden. I skolvärlden genom mitt yrke där jag har ett direkt ansvar för att motverka och förebygga såväl mobbning som kränkande behandling. Men framförallt att se till så att vuxnas syn på barn inte är färgade av deras egna perspektiv och historia. I idrottsvärlden som förälder där jag givetvis utifrån min föräldrarroll kan kommentera eller diskutera. Men även i Exempelvis mataffären där pojkar som kommer in fler än två ofta kan ses som hotfulla. Min egna son som är en högst skötsam och artig individ och ser rätt prydlig/ordentlig ut har ofta kommit hem och berättar om hur han ibland blir tillsagd eller surt behandlad. Tvillingsyster som varit mer åt det stökiga hållet har mer ofta blivit ?omhändertagen? och hjälpt av människor hon inte känner. Mina barn som alltså är tvillingar diskuterar ofta denna skillnad. Enkla och exempel som att frågar flickorna om de får vara inne på rasten får det de, eller låna toaletten på en affär så går det bra. Eller vad som. I deras respektive kompisgäng så är detta vedertaget och leder ofta till väldigt intressanta diskussioner. De är tonåringar idag. Och ju äldre de själva blivit ju mer skillnad upplever de.
Svar på tråden Hur ska vi kunna stärka arbetet med kroppsintegritet och flickors rätt till sin Egon kropp och sexualitet när papporna handlar kvinnokroppar?